Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte kvě 26, 2020 1:46 am


Obrázky na fóru & Cache browseru

Novinky na MyPower.CZ, podpora, návrhy, nápady, náměty, stížnosti ...

Obrázky na fóru & Cache browseru

Příspěvekod Trosecnik » čtv lis 12, 2015 9:05 am

Zdravím správce i admina.

V první řadě mi dovolte poděkovat za registraci (nevím kdo to má na svědomí). A teď můj podnět.

Nešlo by udělat aby se obrázky (vkládané uživateli a umístěné přímo na doméně forum.mypower.cz) načítaly do cache browserů?
Napřed jsem si myslel, že je to kvůli měnícím se SIDs (pro každé SID nová položka v cache, je-li vůbec caching ze strany serveru avizován), ale když klepnu u tématu přejít na stránku [2] a ihned zase stránku [1], obrázky se načítají také znovu (snad jsem nepřehlédl změnu SIDu).

To kolem SID také nechápu. Sledování či expirace nefunguje asi jak by měla. Co chvíli jsem odhlášen a cookies pro automatické přihlašování asi také nefunguje jak má (zpravidla je v ní uložena jen doba expirace a ta je velmi krátká).
Pokud by mi mohlo vysvětlení toho mechanismu pomoci při chování na webu, tak sem s ním. Nezapomeňte, ještě jednou horuji za přístup k obrázkům.

Díky, za váš čas a ochotu.
Trosečník
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm

Re: Obrázky na fóru & Cache browseru

Příspěvekod kodl69 » čtv lis 12, 2015 9:16 am

a nepoužíváš nějakej "nestatndartní" prohlížeč s ještě míň standartním nastavením? Teď sem to zkusil, a buď mám extra rychlé připojení, nebo jsou obrázky v cache. Automatické odhlášení jsem teda nikdy nepozoroval, automatické přihlášení jo. Takže asi cookies....
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x Auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 4517
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Obrázky na fóru & Cache browseru

Příspěvekod Trosecnik » čtv lis 12, 2015 11:43 am

Browser mám nastavený standardně. Teď zrovna ne (ale to se netýka cache), ale když jsem to zkoušel povolil jsem i JS i cookies (které teď mám vypnuté), pro doménu mypower.cz
Pokud je cookies zpracovávané z jiné domény, tak tu jsem v seznamu neviděl (mám takový filtr co by to mohl způsobit) a tedy jí ukládat a načítat cookies nepovolil.

Podobně mám problém snižovat, zvyšovat reputaci. Po napsání a odeslání vzkazu uvidím hlášku "Téma neexistuje".

Co se týká SID. Tento web nelze prakticky prohlížet ve více záložkách. Jakmile otevřu novou záložku získám nové SID, někdy již bez přihlášení, někdy na chvíli s přihlášením (ale staré SID přestane platit),... takhle divné chování jsem ještě neviděl, ale je pravda, že poslední asi dva roky jsem žádná fóra nenavštěvoval.
Jinak obecně předpokládám, že systém SIDů by měl bez problémů řešit moji průběžně se měnící IP adresu. Alespoň tomu tak v minulosti na fórech stejného typu vždy bylo.
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm

Re: Obrázky na fóru & Cache browseru

Příspěvekod kodl69 » čtv lis 12, 2015 12:51 pm

ve více záložkách bez problému, reputace bez problému. Zkus hledat chybu u sebe, řekl bych, že tohle nikdo nepřipomínkoval (firefox 42, chrome 46.0.2490.86, na win7, operu ani safari momentálně nepoužívám)
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x Auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 4517
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Obrázky na fóru & Cache browseru

Příspěvekod Trosecnik » čtv lis 12, 2015 1:46 pm

Teď jsem také přihlášen ve více záložkách. Všechny otevřeny přes "moje příspěvky", jindy většinou přes menu "náhledu diskusí" na hlavní stránce.

Nějak to vydržím. Nemohl by ses ale prosímtě podívat, ke které doméně patří ta cookies co zajišťuje automatické přihlášení. Děkuji.
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm

Re: Obrázky na fóru & Cache browseru

Příspěvekod mypower.cz » čtv lis 12, 2015 1:55 pm

Zdravím, těžko říct, kde může být problém. Osobně jsem zde přihlášen trvale, až se obávám, že jednou zapomenu heslo, protože ho vůbec nepoužívám. IP měním často také, neboť cestuji ale mé přihlášení i přes měnící se IP drží. Jediný problém je na hlavní stránce, které občas vyexpiruje cookies, kterou si značím aby uživatel byl "přihlášen" i na úvodní stránce, která má jinou doménu než fórum. Ale zde je to má chyba (známá chyba o které vím), ke které jsem se ještě nedostal ji opravit. Nicméně klik do fóra a zpět na hlavní stránku způsobí, že se cookies na hlavní stráce také hned obnoví. SID systém fóra postavený na PHPBB obvykle používá v momentě, kdy je vypnuté cookies, protože pak není jak jinak přenášet při prohlížení webu stav vašeho přihlášení jinak než v každé URL pomocí parametru SID. Pokud se pak SID změní, nebo donutíte server vám přiřadit nové, zřejmě to staré po čase vyexpiruje, nebo pokud se znovu přihlásíte, vaše původní SID na serveru je zneplatněno. Přesný mechanismus je věcí PHPBB, neprogramoval jsem to, takže netuším, jen spekuluji, musel bych to důkladně prozkoumat.

Doporučení: Zapněte cookies.

S více taby často pracuji při vývoji ale problém s přihlášením nebo odhlašováním nezaznamenávám. Pokud by jste na něco přišel, určitě dejte vědět alespoň jako nápovědu pro ostatní.

EDIT: Jak tak sleduji v chorme, phpbb3_bdxmt_sid cookie patří do domény forum.mypower.cz
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4008
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Obrázky na fóru & Cache browseru

Příspěvekod Trosecnik » čtv lis 12, 2015 4:34 pm

Zdravím vás a děkuji za reakci.

Nepřišel jsem na to a do odvolání vzdávám hledání problému. Jen pro ilustraci, aby bylo vidět co obsahuje cook-ies (to datum a čas expirace ve skutečnosti vždy odpovídá času přihlášení).

Cookie Information - ucp.php
NAME style_cookie
VALUE null
DOMAIN forum.mypower.cz
PATH /
EXPIRES 11.11.2016 16:17:46

Co se týká hlavní stránky webu, myslel jsem tím subdoménu FORUM (tedy forum.mypower.cz, nechodím sem z http://www.mypower.cz) a na tu je uživatel při zapnutém JS hned po přihlášení přesměrován a ta těžko bude přepisovat původní cook-ies jinou.

Už se tím netrapte, jde o pěkný web a já už brzy zvolním tempo ohledně svého přispívání a budu opět spíše číst. Nicméně abyste mne pochopil. Vložit sem například obrázky mé FVE, to bylo možné jen díky milionu editací již uloženého příspěvku a když se mi, jak se zdá, pokaždé znovu nahrávají uživatelské obrázky a stránka mi ujíždí protože se mění formátování...

Jedině snad ještě. Browser byl aktualizovaný, ale ještě jsem neměl čas restartovat počítač (možná už dokonce měsíc?), přitom nějaké jeho soubory, které jsou i systémové, to údajně vyžadují pro dokončení výměny souborů. Kdyby to pomohlo tak dám vědět, jinak už se neozvu, pokud to tedy nevyřeším, nebo vás něco nenapadne při shlédnutí té cook-ies.

Pěkný den.
Trosečník
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm

Re: Obrázky na fóru & Cache browseru

Příspěvekod Trosecnik » pát lis 13, 2015 1:40 pm

Tak chyba byla na mé straně, což bylo očekávané. Sypu si popel na hlavu a navrhuji smazat toto téma, protože se stane zbytečným.

Používám proxy a její součástí jsou i nějaké filtry. Kromě jiného se dá nastavit filtr pro headers, a já tak měl nastaveno omezení kolem cookies.
O tomto nastavení proxy jsem věděl a upravil ho, jenže jsem nějak přehlédl, že jsem neupravil ten aktuálně používaný konfigurační soubor.

Omlouvám se. Všem zůčastněným děkuji za snahu pomoci.

Trosečník

P.S.
Co se cache a a možnosti hodnotit příspěvky týká, stále nefunkční. Podívám se na to, problém bude opět u mne, už tuším kde je problém s hodnocením.
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm

Re: Obrázky na fóru & Cache browseru

Příspěvekod Trosecnik » ned lis 15, 2015 3:06 pm

Ještě jsem měl asi uvést, což ale bylo jasné hned na začátku (psal jsem to), že problém s cache byl kvůli měnícím se SIDs. Když se SID přestal prakticky používat, vyřešil se i problém s cache-ováním obrázků.
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm


Zpět na MyPower.CZ

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'