Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon kvě 25, 2020 11:46 pm


Problem s forem z Androidu

Novinky na MyPower.CZ, podpora, návrhy, nápady, náměty, stížnosti ...
Předchozí

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » pát dub 04, 2014 11:13 am

Citace ze skype:

Kód: Vybrat vše
...
[12:09:16 PM CEST] JJ_SZJVSCH: jasně, tím spíš podezřívám tu transparentí proxy operátorů :)
[12:10:27 PM CEST] MyPower.CZ: tak at si vytvori tunel, jestli to jde .. a zkusi operatora
  pretunelovat . Jestli problem vymizi, je to jasne .. tedy pokud to pretunelovat jde..
  aby operatorova proxy tem datum nerozumela ..
[12:11:43 PM CEST] JJ_SZJVSCH: mu to napiš :-)
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4008
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod camel1cz » pát dub 04, 2014 11:44 am

Tak tunel není problém - na mobilu mám VPN klienta :-) testnu to večer, OK? :)
camel1cz
 
Příspěvky: 556
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod JJ_SZJVSCH » pát dub 04, 2014 11:49 am

camel1cz píše:Tak tunel není problém - na mobilu mám VPN klienta :-) testnu to večer, OK? :)

Fayn díky. Tím vyloučíme opa.
JJ_SZJVSCH
 
Příspěvky: 34
Registrován: stř úno 20, 2013 2:12 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod JML... » pát dub 04, 2014 4:57 pm

Ad Android, pouzivam 3 zarizeni, mobil, tablet, android pc, na vsech bezi cely mypower ok, zkouseno jak na default prohlizeci tak na chrome fox a dolphin, jak pres wifi tak pres tymobajl. Videl bych to spis na neco v ceste.
Investicí do FVE chci ušetřit, né okrádat národ na odpustcích za výkup a nějaký barevný bonus!
2.8kWp + Vertex/InfiniSolar 3kW + 100Ah 48V LiFeYPO + A20mikroserver = moje FVE
Uživatelský avatar
JML...
 
Příspěvky: 156
Registrován: úte lis 06, 2012 12:33 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » ned dub 06, 2014 11:21 pm

Dopadlo tohle nejak ? ... nejake poznatky s Vé Pé EN ?
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4008
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod camel1cz » pon dub 07, 2014 12:02 am

Zatim jedu jako driv (bez vpn) a problem se neopakoval.

Objevuji se v logu apache dal tyhle chyby?
camel1cz
 
Příspěvky: 556
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » pon dub 07, 2014 12:10 am

Ano.

Kód: Vybrat vše
[root@server4]# cat forum.mypower.cz_access.log | grep "408 -" | grep "IP.AD.RE.SA"
IP.AD.RE.SA - - [06/Apr/2014:23:45:25 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [06/Apr/2014:23:46:24 +0200] "-" 408 - "-" "-"
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4008
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod camel1cz » pon dub 07, 2014 7:31 am

Ted jsem se zkusebne pripojil vpn, protoze se mi stal opet stejny problem a i subjektivne to jede plynuleji a rychleji.
Zatim se problem neopakoval
camel1cz
 
Příspěvky: 556
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod JJ_SZJVSCH » pon dub 07, 2014 8:37 am

Díky za info. Vypadá to že http traffic přes 3G je něčím škrcený (transparentní proxy opů).
Až ti to bude zase zlobit, zkus prosím i tu aplikaci co jsem posílal do SZ. Jak napřímo tak i přes VPN - jestli se to bude chovat stejně.
JJ_SZJVSCH
 
Příspěvky: 34
Registrován: stř úno 20, 2013 2:12 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod camel1cz » pon dub 07, 2014 9:24 am

JJ_SZJVSCH píše:Až ti to bude zase zlobit...


Přesně vystiženo - příjde mi to dost závislé na něčem - čase, možná na zatížení sítě operátora? Někdy to jede v pohodě, někdy zlobí jen upload (postování) a někdy neprojde víc jak 10 requestů v pořádku...
Periodu to má někde kolem 1 dne max... takže možná fakt ty špičky... všímám si toho obvykle večer, ale dnes i ráno (i když to je spíš výjimka, že jsem jel přes mobil)

Zkusím testnout, až se mi to zase stane... škoda, že tady na fóru spíš čtu a ten problém se zdá markantnější při postování... uvidíme
camel1cz
 
Příspěvky: 556
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » pon dub 07, 2014 10:05 am

camel1cz píše:Ted jsem se zkusebne pripojil vpn, protoze se mi stal opet stejny problem a i subjektivne to jede plynuleji a rychleji.
Zatim se problem neopakoval


Nech ji zaplou delsi dobu a ja se podivam jestli po tuto dobu nenastal zadny timeout. Pokud ano, tak bude problem jeste jinde.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4008
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod camel1cz » pon dub 07, 2014 11:28 am

Tak já používám mobil jen v krájních případech - večer před spaním a výjimečně ráno. Fakt se mi nechce běhat od booku, abych si na mobilu přečetl fórum :-)

Co mě napadá - Filipe, co kdybys udělal na to nějaký testcase? Můžu nechat běžet na mobilu s připojenou VPN nějakej web co se reloaduje, nebo něco s ajaxem, co postuje někam data atd...
Strojového času je celkem dost (obzvlášť na mobilu :-) - s lidským je to horší :)
camel1cz
 
Příspěvky: 556
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod solárník » pon dub 07, 2014 1:13 pm

Mně se z mobilu nedaří prihlásit se. Ať tam píšu cokoli, tak mi neprojde jméno a heslo. A mám pocit, že ho píšu správně :) Nikdy jsem to nezkoušel až teď a několikrát, ale nic.
solárník
 
Příspěvky: 1456
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » pon dub 07, 2014 1:22 pm

solárník píše:Mě se z mobilu nedaří prihlásit se. Ať tam píšu cokoli, tak mi neprojde jméno a heslo. A mám pocit, že ho píšu správně :) Nikdy jsem to nezkoušel až teď a několikrát, ale nic.


Zkuste si heslo cvicne napsat nekam jinam nez do pole pro heslo .. ale ne jinam nez je prostredi prohlizece. Treba do pole pro uzivatelske jmeno, ktere je videt, at vite co se tam skutecne pise. Mozna velke male pismeno? diakritika v uzivatelskem jmenu? Prohlizec tvrdosijne posila jine kodovani diakritiky ale serveru je receno ze to je UTF8? .. :)) tezko rict, ale i na tohle urcite prijdem. Zkuste jen tak kvuli pokusu regnout ucet solarnik misto solárník s nejakym primitivnim heslem, ja vam to zaktivuji a vy se prihlasite. A pokud se prihlasite, je na vine neco v hesle nebo kodovani diakritiky jmena. Pak ten ucet bud smazeme, nebo to bude vase alterego :D
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4008
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod JiříK » pon dub 07, 2014 8:28 pm

Já na Androidu nemám absolutně žádný problém, přihlašování úplně stejné, jako na NTB, otvírání stránek rovněž. Jen je zajímavé, že při každé návštěvě jsou grafy nastaveny na FV voltage, i když před adminovými kouzly to vždy zůstalo tam, kde jsem posledně skončil. Ale to samé mi dělá NTB.
Jinak na mobilu mi to frčí jak přes wifi, tak přes datové připojení-tam je to jen citelně pomalejší.
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
JiříK
 
Příspěvky: 880
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod camel1cz » pon dub 07, 2014 9:53 pm

Tak mam dva nove poznatky:
- ty vypadky nedela jen forum, ale i shop,
- jedu ted pres vpn a stalo se mi to znovu (asi pred 2 minutama), IP jako mam ted, pripadne poslu SZ
camel1cz
 
Příspěvky: 556
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » pon dub 07, 2014 10:19 pm

camel1cz píše:Tak mam dva nove poznatky:
- ty vypadky nedela jen forum, ale i shop,
- jedu ted pres vpn a stalo se mi to znovu (asi pred 2 minutama), IP jako mam ted, pripadne poslu SZ


Covece tak to bude asi nejaky jiny shop :mrgreen: protoze

Kód: Vybrat vše
[root@server4]# cat mypower.cz_access.log | grep "408 -"

[root@server4]#


Aktualni http log pro mypower.cz obsahujici i shop.mypower.cz ma 42 mega a zacina 06/Apr/2014:06:25:23

Kdezto

Kód: Vybrat vše
[root@server4]# cat forum.mypower.cz_access.log | grep "408 -" | grep "IP.AD.RE.SA"
IP.AD.RE.SA - - [06/Apr/2014:23:45:25 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [06/Apr/2014:23:46:24 +0200] "-" 408 - "-" "-"

[root@server4]#


Aktualni http log pro forum.mypower.cz ma 31 mega a zacina 06/Apr/2014:06:25:16

Coz znamena ze u tebe od vcerejska zadny timeout. Tzn tentokrat jestli jedes pres VPN tak jsou vypadky necim jinym nez operatorem. Ted timeouty nehazes. Od vcerejska ani jeden.

EDIT: a jeste u tebe ted vidim, ze jses na nejake jine 37.AD.RE.SE, tak z te timeout neni zadny nikde.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4008
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod camel1cz » pon dub 07, 2014 10:23 pm

Tak ted uz jsem z toho uplne jelen :-)
Zkusim zmenit browser...
camel1cz
 
Příspěvky: 556
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Předchozí

Zpět na MyPower.CZ

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'