Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob kvě 30, 2020 5:11 pm


Problem s forem z Androidu

Novinky na MyPower.CZ, podpora, návrhy, nápady, náměty, stížnosti ...
Další

Problem s forem z Androidu

Příspěvekod camel1cz » čtv dub 03, 2014 11:30 pm

Ahoj Filipe,

pisu to uz podruhe (pri odeslani z droida to nejak lehlo - no ostatne z mobilu mi Tve forum beha dost spatne, casto to konci na connection failed. Jinde to nepozoruju. Nezlobi ti to clusterovani? Btw teochu me udivuje, ze mas problem s vykonem - se vsim respektem bych nerekl, ze to je tak silne zatizene forum aby s tim mel jeden stroj problem)

Uf, tak sem sam sebe off topicoval. Omlovam se a k veci:

Nahazuju k zamysleni nasledujici:
- sloucit vsechny nabidky do jednoho fora Prodam. Aktivnoch nabidek neni tolik, aby to bylo neprehledne,
- neaktivni nabidky prestehovat do archivu ( napr. Prodano),
- u nabidek omezit platnost (a automaticky je presouvat do archivu) nebo zadat prodavajiciho o potvrzeni aktualnosti nabidky PM/mailem,
- a ted nejkontroverznejsi vec - zrusit forum Poptavka. Podle meho nazoru se neda cekat, ze si dam inzerat na koupi napr menice a: nekdo ma menic na prodej, menic ma spravne parametry, majitel si to precte, majitel menic do tes neprodal a zrovna se rozhodne, ze ho proda... prijde mi to dost krkolomny scenar.

No nespim, tak vymyslim... jen mych 5 haleru :-)
camel1cz
 
Příspěvky: 556
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » pát dub 04, 2014 12:09 am

Covece .. problem s vykonem nepozoruji .. Clusterizace se netyka PHPBB. To si zije vlastnim zivotem, do toho vubec nezasahuju uz kvuli zachovani kontinuity aktualizaci. Zkus to odjinud. Load ted prudce hlidam a na hlavnim serveru je trvale kolem 0.3 od startu prazske VPS. Tzn.: problemy s vykonem ted skutecne nejak nevidim. Mozna jestli to skutecne nebrzdi sit nekde na trase mezi tebou a serverem.

hlavni server - VPS v Praze.
Obrázek

Ostatni.. zvazim .. :)
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod camel1cz » pát dub 04, 2014 12:24 am

Pomale forum neni, to jsem nechtel rict, ta myslenka sla po linii: blbne mi to - clusteruje se - sync sessions a obsahu neni pr... sranda - muze to byt tim - proc to vlastne tak zkomplikoval - ma asi velky load a jeden stroj se zadychava - to se mi nezda :-)
camel1cz
 
Příspěvky: 556
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » pát dub 04, 2014 12:30 am

Zadne komplikovani se vicemene nekonalo. Konalo se zlepseni odolnosti mnou psanych veci (logovani, kresleni grafu, hlavni stranka, vypocet wattstatistik, tedy vse co neni phpbb). A to tim, ze stejna aplikace muze bezet na vice serverech a nad stejnymi (replikovanymi) daty. Tot cela komplikace. Predchozi server se zadychaval s ohledem na to ze toto cele resil sam a s ohledem na vicero paralelne se vyskytnuvsich okolnosti.

EDIT: prvni co by ihned zaznamenalo problem na serveru, je muj bezici testovaci a na stole blikajici microlog, kazde dve minuty logujici na hlavni sever. Kdyz se mu server do vteriny neozve .. je zle a blika jak microlog, kteremu se nepodarilo odeslat data .. To jsem uz dlouho nevidel, tenhle stav.

EDIT2: kecam 2 minuty .. 30 sekund tam mam nastaveno ..

:) http://s5.mypower.cz/microlog-online?iframe < logger jmenem uLOGtest :) To je won :D bonzak.. .
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod camel1cz » pát dub 04, 2014 1:08 am

Jasne, tipuju, ze to bude nastavenim maleho timeoutu v apache. Ten net z mobilu se nekdy zamysli a server se na to vykasle... ale v klidu. Je to muj problem a uz jsem se naucil prispevek pred pdeslanim zkopcit do clipu :-)

Jinak to logovatko a na to nabalene aplikace je fakt pekny pocin! Libi se mi to
camel1cz
 
Příspěvky: 556
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » pát dub 04, 2014 1:13 am

no .. priznam se .. me to vrta hlavou .. rad bych prisel na pricinu proc ti to chcipa .. :) Ja jsem puntickar .. dokud neprijdu na pricinu, ba co hure - to vymizi samo, tak to vyreseno neni :) Takze jak neco objevis, dej vedet, muzu se podivat i do logu, kdo vi co najdu ..
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » pát dub 04, 2014 1:19 am

jo .. covece .. z tve IP.AD.RE.SY tam jsou nejake 408 timeout..

Kód: Vybrat vše
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:24:41 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:25:06 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:25:40 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:26:41 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:28:10 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:28:41 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:29:11 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:30:10 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:30:40 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:31:41 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:32:11 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:32:40 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:34:11 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:35:10 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:35:40 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:36:10 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:37:41 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:38:41 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:39:10 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:41:41 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:42:11 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:44:10 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:44:41 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:45:40 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:46:10 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:46:41 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:47:11 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:48:41 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:49:10 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:50:41 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:51:43 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:53:40 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:55:10 +0200] "-" 408 - "-" "-"
IP.AD.RE.SA - - [04/Apr/2014:01:56:41 +0200] "-" 408 - "-" "-"


Pak zas v poho .. pak zas blok nejakych zvlastnich timeoutu .. :D

Tohle se deje na forum.mypower.cz. Jinde tohle nedelas. Na mypower.cz to u tebe netimeoutuje. Ted prijit na to .. proc .. :)
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod camel1cz » pát dub 04, 2014 1:56 am

Jojo, dela to jen forum. I kdyz v shopu a wiki jsem mininalne - ale nestalo se mi to jindw.
Nemas nejak extremne stazeny parametr timeout v apache?
camel1cz
 
Příspěvky: 556
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » pát dub 04, 2014 1:59 am

stejny jako pro vsechny ostatni virtualhosty. mypower.cz, forum.mypower.cz, shop.mypower.cz, log.mypower.cz .. vse jsou to virtualhosty a nastaveni timeoutu tam nijak specialne neresim, a jeste jsem se dival i do .htaccess phpbb, a tam taky nic ..
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » pát dub 04, 2014 2:04 am

ale faktem je ze na forum.mypower.cz nejses sam, kdo takhle timeoutuje, a na ostatnich vhostech se to nedeje .. hm.. to bude nejaka specialita phpbb ..
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » pát dub 04, 2014 2:05 am

Spolecnym jmenovatelem i u ostatnich IP je Android .. covece ..
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod camel1cz » pát dub 04, 2014 2:26 am

Tak to velke prekvapko neni - ten android je zase soft z pekla :-D
camel1cz
 
Příspěvky: 556
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » pát dub 04, 2014 2:44 am

Mozna NSA nestiha stalkovat tydle mobilni androidy, je jich uz proste moc, a navic dosly IPV4 adresy. tak to obcas timeoutuje .. :mrgreen: a nove IP pro nove servery nechce nikdo NSA dobrovolne pridelit. O IPV6 nemluve :D :D :D

Edit .. napada me .. ze ono to zarizeni vlastne ceka na pokyn od NSA, nez to odstalkuje, kam vlastne lezes, a jelikoz jim to nestiha, tak tvuj android dostane pokyn, ze muze, uz pozde a u me na serveru to hodi timeout :yes:
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » pát dub 04, 2014 4:11 am

Ty covece jak tak mrkam na ten log .. vyse .. to je pravidelne .. to vypada na nejake reloady neceho .. Co se reloaduje na phpbb ? Ani netusim prave .. na ostatnich vhostech se reloaduje treba napeti jednou za 30s, kdyz ses prihlaseny, nebo pri stejne prilezitosti forumfeed na hlavni strance, grafy a podobne veci... Z te pravidelnosti by se mozna daly zuzit mozne priciny .. je to neco pravidelneho .. po 30s, nekdy vic, nekdy min, me to prijde na pokusy provadene bezne uzivatelem, nejak podezrele pravidelne - automatizovane .. nejaka sluzba bezici .. nebo nevim .. co ty na to pohledem svym "casovym okem" :sm1:
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod JJ_SZJVSCH » pát dub 04, 2014 8:48 am

camel1cz píše:Jojo, dela to jen forum. I kdyz v shopu a wiki jsem mininalne - ale nestalo se mi to jindw.
Nemas nejak extremne stazeny parametr timeout v apache?

Tohle musíme odladit, mě samotného to zajímá. Pošli mi na SZ cestu (traceroute) z toho blbnoucího zařízení na fórum.
Byla by možnost získat z toho místa kde to blbne rootovský přístup abych se mrknul na odeslání paketu VS obdržení na Filipově VHostu? Btw. toto klidně může udělat i Filip.

Možností proč to blbne může být mraky. Od blbnutí paketů na TCP vrstvě, transparentní proxy někde na cestě až po sw na klientské části který má problémy...
JJ_SZJVSCH
 
Příspěvky: 34
Registrován: stř úno 20, 2013 2:12 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod JJ_SZJVSCH » pát dub 04, 2014 8:53 am

Ještě mě napadla jedna věc. Je to cca měsíc co jsem pozoroval u jedné IOS/Android aplikace která tahá data z VPsky na mašině kde je fórum problémy. Když ta aplikace se připojovala přes mobilní data tak byla strašně pomalá, ale jakmile jsem mobil připojil přes wifi, tak to začlo lítat. Problém byl někde u operátorů - nepodařilo se to dohledat protože to trvalo pouze 3-4hodiny. (mám pocit že někdo resetoval nějaký switch na cestě a tím se to "spravilo" ale nepřiznal se k tomu)
JJ_SZJVSCH
 
Příspěvky: 34
Registrován: stř úno 20, 2013 2:12 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod camel1cz » pát dub 04, 2014 9:24 am

rootnutý telefon mám, ale nemám ssh daemona :) a wifirouter je hloupej (jen fw) - takže přístup nehrozí. Bohužel.

Jinak bych nevinil phpbb - ten timeout je na úrovni apache a jsem si téměř jistý, že se ani nespustí žádné PHP z phpbb (kdyby ano, očekával bych u těch logů s 408 uvedenou požadovanou URL, ale ta tam není - protože zřejmě nedošlo ani k odeslání HTTP hlavičky, jen ke connectu na úrovni TCP).
Záhadou mi ale je, že to tak rychle vzdá - normálně to trvá desítky vteřin (default 300s) - a že by to vzdal klient je také divné, protože na jiném fóru se mi také stává, že se načítání jakoby sekne a odhadem 20s nic, ale když to nechám, tak se nakonec stránka načte.
Večer zkusím jiný browser - používám ten default z droida a ten má své mouchy.

EDIT: ad. problém s operátorem - ano, je to možné, ale vzhledem k tomu, že se to děje více lidem (jen se nenašel prud, co by si stěžoval :) tak bych operátora vyloučil.
Resp. Filipe - můžeš zkusit zjitit, jestli IP z kterých končí requesty 408 něco nespojuje? Třeba ten operátor? Je pravda, že přes wifi sem si toho nevšimnul, ale jedu většinou přes mobilní data - v posteli mám blbej signál (asi nějak stíní matrace, i když není drátěná :-)
camel1cz
 
Příspěvky: 556
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » pát dub 04, 2014 9:34 am

Ad spolecne "i neco jineho nez Android" u IP u kterych to timeoutuje.. zjistim v prubehu dne, dam vedet, pokud na neco prijdu.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod mypower.cz » pát dub 04, 2014 11:02 am

Spolecny jmenovatel Android .. no .. u nekterych IP to neni az tak pravda .. jak tak sleduju .. Casto se z tech timeoutujicich IP take ozyva BOT/0.1 (BOT for JCE), ovsem tam muze byt duvod timeoutu zase uplne jiny. Leckdy je to Android, a pak i normalni prohlizece. Mozna to dotycny z mobilniho zarizeni vzda a sedne k PC. Tezko rict.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Problem s forem z Androidu

Příspěvekod JJ_SZJVSCH » pát dub 04, 2014 11:05 am

camel1cz píše:rootnutý telefon mám, ale nemám ssh daemona :) a wifirouter je hloupej (jen fw) - takže přístup nehrozí. Bohužel.

Nevadí, mohli bychom zkusit něco jiného, např. MitM.

camel1cz píše:Jinak bych nevinil phpbb - ten timeout je na úrovni apache a jsem si téměř jistý, že se ani nespustí žádné PHP z phpbb (kdyby ano, očekával bych u těch logů s 408 uvedenou požadovanou URL, ale ta tam není - protože zřejmě nedošlo ani k odeslání HTTP hlavičky, jen ke connectu na úrovni TCP).

Jasně! Dokázal by si tuto informaci ověřit? To by pak mohlo znamenat:
- buď indián ve wheezym blbě reaguje na požadavky z Androidu.
- nebo to někdo po cestě pozmění - a toto vidím jako pravděpodobnější. Pokud operátoři používají transproxy, tak bych hledal viníka tam (zkomolení HTTP requestu).
Ale i tak by indián neměl reagovat timeoutem - takže nejspíš 2 problémy v jednom.
JJ_SZJVSCH
 
Příspěvky: 34
Registrován: stř úno 20, 2013 2:12 pm

Další

Zpět na MyPower.CZ

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník

Reputation System ©'