Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob dub 17, 2021 3:59 am
rva píše:Ať máš nad čím přemýšlet.
V běžném roce spotřebuji 3.6 MWh od distributora a 6.2 MWh od FV elektrárny s bateriemi. Přitom přes baterie jde asi 35% spotřeby domu, to je 3.5 MWh. Tedy bez baterií by to vypadalo nějak takto:
7.1 MWh od distributora a 2.7 MWh z FV.
dano píše:Neviem z ktorej casti Slovenska pochadzas, ale u distributora by si mal ziskat presnejsie informacie o tom, ze prioritne sa vymienaju obycajne elektromery za inteligentne elektromery na odbernych miestach so spotrebou viac ako 4MWh rocne, termin je do 31.12.2020. Ja nemam zdaleka taku rocnu spotrebu a elektromer mi menili tento rok v juni, je to typ SX5A2-SELS-04. Casom by mali byt nahradene vsetky elektromery. Inteligentne elektromery okrem toho ze su stvorkvadrantove umoznuju od dialkovy odpocet, popripade odpojenie odberneho miesta na dialku (obsahuju stykac). Teda je jasne, ze distributorovi poskytuju vsetky udaje (zapisane do registrov) v realnom case a to vratane dodavky do siete aj ked sa nezobrazuje v OBIS kodoch na LCD. Otazka je, ci ti distributor povoli nieco dodavat do siete, aj ked si fyzicka osoba, v pripade firmy nemas sancu dostat povolenie, ale ak ti to bude instalovat odborna firma, tak zabudni na nejaku navratnost. Modrasek by si pouzit mohol bez pretokov do siete ak by si mal najaky trvaly odber.
mati píše:Jen k nazvu vlákna : se 100% jistotou nejde zhotovit!
Minimální přetoky jsou vždy po vypnutí velké zátěže , a velké - když se " niečo pojebe "!
Záleží taky na tom , jaký máš elměr - dá se najít na zdejším fóru - vo co go..
Quickyprd píše:Zde v ČR jsem u novostavby dělal novou přípojku a elektroměr mě ČEZ osazoval 11/2018 a již krásně měřil přetoky T1, T2, P. Než jsem zlegalizoval elektrárnu, tak během stavby několik týdnů jela, čili tam byl přetok 450kW :-/. Ale technik na první paralelní připojení na mě mrknul a řekl, že nic nevidí, že to byl určitě dlouhý test.....ale věřím, že ne zdaleka každý technik by byl tak hodný. Osobně bych bral energetiky bral hodně s respektem a nedráždil....běžný pěšák bohužel asi nemá moc šanci, zejména když jsou PPDS jasně dané....
ikovlabs píše:Modrasek lze provozovat celkem bez problemu - on ma trvaly odber z DS cca 10 W(nejde nastavit). Problem zacne pri regulaci externim zarizenim....
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků