Stránka 4 z 4

Re: Poloostrov v Boleráze

PříspěvekNapsal: úte zář 15, 2020 8:30 pm
od Vitek
stringy taháš až do rozvaděče nebo spoje na střeše pod panely ?

Re: Poloostrov v Boleráze

PříspěvekNapsal: úte zář 15, 2020 8:36 pm
od Tibor889
Pod strechou mám 3 combiner boxy a odtiaľ 16mm2 vodičmi až do rozvádzača. Z garáže sú len 2 stringy, tie idú rovno do rozvádzača.

Re: Poloostrov v Boleráze

PříspěvekNapsal: pát zář 25, 2020 7:35 pm
od Tibor889
Porovnanie výroby a výkonu panelov:
Dnešná výroba na 1 panel pri celodennej oblačnosti a daždi.
Amerisolar 285Wp: 215Wh/panel
LDK 235 repas: 163Wh/panel

Graf je len z polky dňa z odporného logu z Watchpoweru :(
Porovnanie panelov.png


PS: RasPi 4B je už doma, už len ten zbytok dorobiť ... :roll:

Re: Poloostrov v Boleráze

PříspěvekNapsal: pát zář 25, 2020 7:44 pm
od Tibor889
Screenshot_20200925_071420_com.koniosystems.android.shmudroid.jpg

Len prikladám dnešnú oblačnosť.

Re: Poloostrov v Boleráze

PříspěvekNapsal: sob zář 26, 2020 12:20 pm
od salwator
super taketo statistiky ma zaujimaju.

aj preto ze chcem robit solar vedla v Selpiciach... :wood:

Re: Poloostrov v Boleráze

PříspěvekNapsal: úte říj 06, 2020 6:33 am
od Tibor889
Prvé výsledky zo ZSE sú tu :D Zálohy som znížil v 4tom mesiaci o 35€.
Screenshot_20201006_072233_com.google.android.apps.docs.jpg

Screenshot_20201006_072904.jpg

Re: Poloostrov v Boleráze

PříspěvekNapsal: sob říj 17, 2020 9:37 pm
od Tibor889
Práve som mal prvý výpadok elektriny od apríla. Paradoxne pri chode na sieť. Manželka prala, zehlila a klíma kúrila. Náhodou som išiel fajčiť a kukám ze meniče blikaju o dušu. Nemali napájanie z vonka a išli na baterky. Baterky teda išli pod nastavené ale stále bezpečné napätie. Každú chvíľu hrozil výpadok. Tak som hľadal a fázy od elektrární, všetko OK. Našiel som uvoľnený vodič nulaku pod isticom zle vložený do diery. V momente ako som našiel chybu mi to skapalo :D . Ale aj tak by som to pri oprave musel vypnúť, takže pri baterke som poriadne zasroboval a ideme ďalej. Doteraz som na to neprišiel, lebo som na sieť išiel veľmi málo resp. malou zatazou. Ja som to totiž celé zapájal pod napätím za behu a do svorky nebolo dobre vidno. Je navrchu rozvádzača a ešte prekryta zbernou.
Takže dotahujte vodiče! ;)