Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob dub 17, 2021 4:07 am
kodl69 píše:PWM regulátor je pořád to "natvrdo", kde proud je omezen jenom vnitřníma odporama baterek, vedení, a Rdson mosfetu, oproti jisitiči žádnej přínos, krom "zvonění" mosfetů a drátů, těma proudovejma špičkama. Na tohle se používají DC/DC měniče v provedení buck/boost, aby ty louhovky fakt využily. Ostaně pokud je na to "přelévání" dost času, tak stačí nějaká 5-10A hračka z aliexpresu, a na řízení kdy to zapnout nebo vypnout třeba arduino...
A microlog potřebuje programátora? já měl za to, že nejvíc práce je připojit napěťový děliče a nějaký čidla proudu ke vstupům arduina, který se prodává se prodává hotový, stejně jako ethernet shield a displayshield, a microlog si jenom stáhneš a nasypeš do arduina mega, stačí čínská kopie za jednotlivý stokoruny...
Matess píše:neprekvapilo by me to. PWM obvykle dela jen to ze je to trvale pripojene k baterii kdyz je na panelu napeti a zacne pwm fungovat az kdyz napeti dosahne horniho maxima. Proud levne pwm regulatory vubec nemeri - jedna se obvykle o konstrukcni limit polovodicu.
Dusan61 píše:Tento menič mám aj ja a funguje aj prúdové obmedzenie, len sa nemôže nikde v zapojení spojiť mínus vstupu a výstupu meniča. Väčšina podobných meničov má mínus spoločný, no tento má v mínuse bočník na meranie prúdu.
Prackov píše:Na jednom vlákně Admin zkoušel spojovat staré olovo a life.
Myslím že měl 50A PWM a tak nějak mi to chodilo.
Ale mých 11 článku NiCd je napěťově o dost výše....
Ale jak jsem psal i měřil proudová špička je tak 35A.
A to v případě že jena life třeba 13.15v.
Když bude 12.6 tak ty proudy budou asi podstatně větší a PWM 50 A by byl na limitu.
JiříK píše:Prackov píše:Na jednom vlákně Admin zkoušel spojovat staré olovo a life.
Myslím že měl 50A PWM a tak nějak mi to chodilo.
Ale mých 11 článku NiCd je napěťově o dost výše....
Ale jak jsem psal i měřil proudová špička je tak 35A.
A to v případě že jena life třeba 13.15v.
Když bude 12.6 tak ty proudy budou asi podstatně větší a PWM 50 A by byl na limitu.
Ten PWM regl u admina jsem realizoval já. Sestava je: panely-regulátor olova-olovo-regulátor LiFe-Life. Funguje to k obecné spokojenosti víc než rok. Když se podíváte na dnešní grafy adminovy FVE, uvidíte tam, jak krásně se kopírují napětí na olovu a LiFe s rozdílem tak 0,5 voltu.( Tento stav trvá do doby, než se nabije LiFe, pak napětí olova vesele stoupá dál ke svému koncovému napětí).
Ostatně, já tak mám zapojenu kaskádu panely-PWM-NiCd-PWM-LiFe třetím rokem. On ten 30 A regulátor, co tam mám, občas zkousne i 45 A krátkodobě. A proud 34 A po dobu dvou- tří- hodin zvládá bez většího oteplení.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků