Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob bře 06, 2021 3:16 pm
fukuši píše:Není lepší změnit sazbu D25 na D57 kde máš VT 2,18Kč a NT 1,98Kč vše s dph než čarovat nabíjením a vybíjením?
Je to trochu úředničení ale vyplatí se to.
Nezateplených cca 240m2, trenýrková teplota, nezateplená půda, sklep, ... Dům z 1937 cca.kodl69 píše:33MWh ročně? To bude asi menší zámek, co vytápíš. Můj osobní rekord byl 22MWh v domě se skoro 300m2 obytné plochy, kde se topilo na "trenkový teploty" a dokonce se elektrikou celoročně ohřívala TUV, ale kdysi dávno, kdy kWh v D45 stála pod 1Kč. Ale stačilo něco polystyrénu, rekonstrukce podkroví, vyměnit okna, a FT pro ohřev TUV po 3/4 roku a jsem zhruba na polovině. Ale neohřívám a nikdy jsem neohříval žádnou vodu v topným systému, a plyn mi nesmí do baráku, vybuchuje...
Pro srovnání, původní výpočtová tep. ztráta domu byla 19kW a teď je 9kW.
marko250 píše:Právě jsem poslal žádost na změnu tarifu na D01d kde je 3x25A za 23Kč/měsíc,uvidíme co provede ERU na rok 2019_?!
kodl69 píše:A to ti řekl kdo? D01 a D02 jsou normální základní tarify, jde jenom o to, že na D01 je dražší elektrika, a nižší stálej plat...
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník