zalita silikonem? ja se u svych panelu do junction boxu normalne dostal nedestruktivni metodou a kabely tam drzi v pruzinove svorce, ze ktere to jde po stlaceni spravneho bodu vytahnout. Ja je menil za jine kvuli delce a tomu ze jsem nechtel pouzivat ty solarni konektory. Ja tam moc tkanicky nemel tusim ze to bylo 4mm2 a tim uz lze poslat slusnej proud.
Je na tom kabelu potisk co to je? ja ho tam mel.
Pokud bys mel tkanicky tak to asi nekde bude pekne topit.
Co zkusit vyloucit regl? Pripoj voltmetr, odpovidajici! ampermetr nebo velky bocnik a voltmetr k poli, odpoj pole od reglu a pripoj na umelou zatez. a zvysuz zatez a pocitej vykon. Predpokladam ze malokdo ma precizni umelou zatez.
Daji se pouzit dve elektrody a kybl se slanou vodou. Da se to pekne plynule regulovat ponorenim elektrod a odpor dosolit dle potreby
Jen bacha na vodik!! - delat to venku a nejiskrit pobliz.
Timto si jednoduse zjistis co je schopny dat pole za ruznyho osvitu, uhlu ....
Samozrejme tak jdou vyzkouset jednotlive panely.
Ziskas tak surovej vykon co lze z pole dostat . Pak lze spekulovat dal proc regl tlaci tolik a tolik. Jestli neni v nejakym posahanym rezimu ze omezuje nabijeci proud nebo neco podobnyho. Ja mel kdysi takovy hloupy regly od epsolar a jak to nabilo aku tak to uspesne ignorovalo pripojenou zatez nez napeti na aku spadlo pod jistou hranici... no tragedie.