Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř led 20, 2021 9:14 pm
matej píše:CYA jenom pokud není žádná šance že přímo na kabel se dostane voda anebo že na něj bude svítit slunce.
CYA totiž není pro venkovní použití. Za pár let s tím můžete mít velké patálie, kvůli odcházející izolaci.
Nicméně 16mm2 se mi vidí až moc .. dva páry šestek bych viděl akorát. Vy totiž nebudete mít napětí z panelů 48V ale nejspíš kolem 100V - předpokládám že určitě hodláte použít MPPT...?
Inu dej si tam takové kabely, aby Ti regulátor baterii dokázal nabít do plna za plného osvitu a na druhou stranu aby Ti baterii nepřebíjel v době nízkého osvitu. Další kritérium je kolik ztrát jsi ochoten na kabelech připustit. No a poslední kritérium je jak teplé vodiče Ti budou připadat normální.Baryk píše: Prosím o radu jaký průměr kabel použít pro propojení MPPT regulátoru k baterie napětí je 24V výkon panelů je 1.4Kw baterie napětí 24V
Vzdálenost 10metrů
proud cca 60A
matej píše:CYA jenom pokud není žádná šance že přímo na kabel se dostane voda anebo že na něj bude svítit slunce.
CYA totiž není pro venkovní použití. Za pár let s tím můžete mít velké patálie, kvůli odcházející izolaci.
Nicméně 16mm2 se mi vidí až moc .. dva páry šestek bych viděl akorát. Vy totiž nebudete mít napětí z panelů 48V ale nejspíš kolem 100V - předpokládám že určitě hodláte použít MPPT...?
vlkazajac píše:Do bužírky alebo hneď do dvoch by bol dobrý nápad. Ale nevedel som zohnať žiadnu bužírku mimo krátkometrážnych zmršťovacích alebo na lov kapra ..... Na vine môžu byť normy, zdá sa mi.
Pomôže niekto a dá link na 15+ m dlhú bužírku ?
Zpět na Rozvody, kabely, dimenzování výkonu
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků