Stránka 1 z 1

STUDER Xcom-232i

PříspěvekNapsal: čtv pro 20, 2012 7:53 pm
od netko
Mal by som prosbicku co sa tyka Communication module Xcom-232i k Studeru. Ma s tymto niekto skusenosti ako sa to funguje alebo aky soft by mohol (ak sa vobec da) zobrazovat online data? Mna zaujima zobrazovanie online aby som nemusel sediet pri RCC02 a mrkol to online po sieti alebo dat k tomu NB a pripojit sa nan.Dik

Re: STUDER Xcom-232i

PříspěvekNapsal: čtv pro 20, 2012 9:10 pm
od mopadzi
posílám SZ

Re: STUDER Xcom-232i

PříspěvekNapsal: čtv pro 20, 2012 10:11 pm
od netko
nema to niekto rozbehane? odskušane?

Re: STUDER Xcom-232i

PříspěvekNapsal: ned úno 24, 2013 6:32 pm
od netko
netko píše:nema to niekto rozbehane? odskušane?


Zdravim podarilo sa niekomu uz rozbehat toto, alebo ma niekto s tymto skusenosti?

Re: STUDER Xcom-232i

PříspěvekNapsal: ned úno 24, 2013 6:55 pm
od bert
Ahoj!
Mňa by to tiež dosť zaujímalo, lebo sa chystám "prikúpiť". Ako ti to teraz funguje? Myslím, či to máš aspoň pripojené k PC, či to loguje, prípadne či to ide cez to nastaviť...
Prajem všetkým veľa slnka. *sun*

Re: STUDER Xcom-232i

PříspěvekNapsal: pon úno 25, 2013 9:42 am
od netko
bert píše:Ahoj!
Mňa by to tiež dosť zaujímalo, lebo sa chystám "prikúpiť". Ako ti to teraz funguje? Myslím, či to máš aspoň pripojené k PC, či to loguje, prípadne či to ide cez to nastaviť...
Prajem všetkým veľa slnka. *sun*

Zatial nijako a hneva ma to, planujem to zavesit na plc S7-1200ku a uvidim co sa mi podari z toho dostat, dam vediet.

Re: STUDER Xcom-232i

PříspěvekNapsal: pon kvě 02, 2016 1:37 pm
od Brčo
netko píše:
bert píše:Ahoj!
Mňa by to tiež dosť zaujímalo, lebo sa chystám "prikúpiť". Ako ti to teraz funguje? Myslím, či to máš aspoň pripojené k PC, či to loguje, prípadne či to ide cez to nastaviť...
Prajem všetkým veľa slnka. *sun*

Zatial nijako a hneva ma to, planujem to zavesit na plc S7-1200ku a uvidim co sa mi podari z toho dostat, dam vediet.

Podarilo sa to rozchodit? Oplati sa prikúpit?

Re: STUDER Xcom-232i

PříspěvekNapsal: pon kvě 02, 2016 4:34 pm
od Frenky
Ahoj
Nevím jestli ještě Netko chodí na mypower, ale potvrzuji, že mu komunikace chodí pře Xcom-232i na PLC Siemens S7. Měl jsem možnost vidět jeho promakaný management a je to opravdu paráda.
Netko mi také pomohl připojit STUDER k PLC S7 SIEMENS a chodí mi to také. Potíž je v logování a zobrazování. K tomu je potřeba nějaké standardní PC na kterém je nainstalován program a vybavení pro SIEMENS (WINCC) ve kterém je i databáze na logování. Celý program je uživatelsky celkem přívětivý a dají se s tím dělat pěkné vychytávky. Potíž je ve spotřebě takového serveru. U mne to dělá cca 25W pro server a dalších 7W pro PLC SIEMENS, což je na moji titěrnou elektrárničku moc.
Dalším koumákem kdo zdolal protokol STUDERU je dreambox, který má dvorního (soukromého) programátora, který pěkně zvládnul systém vyčítání, ale zápis a zobrazení, včetně grafů z databáze se mu zatím nedaří zprovoznit.
Já (Frenky) se tímto problémem zabývám někde od roku 2013 a podařilo se mi pár dílčích úspěchů.
1) Vyčítání přes PLC-SDS MICRO se zobrazováním na vestavěné WEB stránce SDS (to vše za velké spolupráce Procházka85)
2) Vyčítání za pomocí PLC-Arduino Mega s přenosem do PLC Raspberry s připojeným SSD diskem . Na raspbery běží databáze phpmyadmin. Grafy tvořím pomocí highcharts.

WINCC.docx


ukázka Raspberry.docx


Omlouvám se vložení obrázků do wordu, ale momentálně nemám nainstalován žádný lepší program na tomto PC :mrgreen:

Re: STUDER Xcom-232i

PříspěvekNapsal: pon kvě 02, 2016 8:23 pm
od Brčo
Srdečná vďaka,ale toto je pre mne španielska dedina :roll: polovici výrazov nerorumiem,takže nič pre mňa :eek2: budem hladať jednoduchšie cesty...