Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pát led 19, 2018 4:47 pm


Aku energiu platim dodavateľovi energie a čo zobrazovať?

Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...

Aku energiu platim dodavateľovi energie a čo zobrazovať?

Příspěvekod netko » pát bře 06, 2015 10:33 pm

Rad by som poprosil o vysvetlenie, pripadne uvedenie na spravnu mieru.
1. Aku energiu platim dodavateľovi energie? Len činnu energiu t.j kWh alebo aj jalovu ako domacnosť? Alebo platim súčet činnu+jalovu?
Zaujima ma to z dôvodu keď som pripojeny aj na sieť a prisosavam a učinnik je 0,4 v čom to merať a čo vlastne budem platiť? Ak len činnu tak ma učinnik nezaujima a budem zobrazovať okamžity odber len vo W a počítať W. No ak činnu +jalovu tak je lepšie zobrazovať VA a počítať VA.

2. Aku energiu spotrebovavam alebo v čom ju merať( kwh alebo VA) ak idem len z bateriek a učinnik mam nizky?
V čom to z bateriek zobrazovať a počitať vo W alebo vo VA?
Ďakujem
netko
 
Příspěvky: 107
Registrován: pát srp 31, 2012 11:43 pm
Reputation: 1

Re: Aku energiu platim dodavateľovi energie a čo zobrazovať?

Příspěvekod rob.brno » sob bře 07, 2015 8:35 am

Platí se činná energie.
Nicméně velkoodběratelé mají pokuty od distributora pokud "kazí sít" - překročí účinník určité hodnoty.

Z baterek je účinník vždy jedna. Učinník je fázový posun mezi I a U a to lze jen u střídavého proudu.
rob.brno
 
Příspěvky: 779
Registrován: sob čer 09, 2012 8:14 am
Reputation: 8

Re: Aku energiu platim dodavateľovi energie a čo zobrazovať?

Příspěvekod rva » sob bře 07, 2015 9:03 am

To znamená, že pokud připojím za elektroměr jen kondenzátor, tak elektroměr neukáže žádnou spotřebu, ani žádnou dodávku, přestože vlastně budu půlperiodu odebírat a druhou půlperiodu dodávat zpět do sítě. Jen aby to neměli nastavené tak, že i ta vracená půlperioda se bere jako spotřeba.
_______________________________________________________________________
10.5kWp, 48V LiFePo4 250Ah,
EPSolar 60A/150V ET6415N + Axpert pwm 4kW PIP4048HS + Axpert mppt 4kW PIP4048MS
rva
 
Příspěvky: 656
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am
Reputation: 44

Re: Aku energiu platim dodavateľovi energie a čo zobrazovať?

Příspěvekod netko » sob bře 07, 2015 2:04 pm

To znamena, že na vstupe AC-IN bude vo W(kW) a VA ma tu nezaujimaju?
A z bateriek mam jedno ci to zobrazujem vo W alebo VA je to to iste?
Dik

rob.brno píše:Platí se činná energie.
Nicméně velkoodběratelé mají pokuty od distributora pokud "kazí sít" - překročí účinník určité hodnoty.

Z baterek je účinník vždy jedna. Učinník je fázový posun mezi I a U a to lze jen u střídavého proudu.
netko
 
Příspěvky: 107
Registrován: pát srp 31, 2012 11:43 pm
Reputation: 1

Re: Aku energiu platim dodavateľovi energie a čo zobrazovať?

Příspěvekod rob.brno » pon bře 09, 2015 8:53 am

1. ano.
2. záleží jak se to měří, pokud se pronásobí změřené napětí a proud - tak ano.
rob.brno
 
Příspěvky: 779
Registrován: sob čer 09, 2012 8:14 am
Reputation: 8


Zpět na Automatizace, měření, statistiky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Reputation System ©'