Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je sob led 20, 2018 1:56 pm


digitronový voltmetr

Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...

digitronový voltmetr

Příspěvekod goodbie » čtv úno 19, 2015 12:09 am

Zdravím Vás přátelé,dnes jsem dodělal nostalgický retro digitronový voltmetr měří až překvapivě přesně :o napájení voltmetru je 12-35V dc je to hranice co dovolí stabilizátor 7805 odběr je okolo 100mA měří 0-99,99V tak se dělím o svou radost :D dle zájmu bych možná nějakej kousek i udělal pro zájemce. ;)
Přílohy
DSCN0595.JPG
voltmetr
DSCN0594.JPG
voltmetr
DSCN0592.JPG
voltmetr
goodbie
 
Příspěvky: 930
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 33

Re: digitronový voltmetr

Příspěvekod jose » čtv úno 19, 2015 7:23 am

Pěkná hračička! :D
Možná by bylo lepší dát ty digitrony naležato, aby se to dalo umístit do rozvaděče. A jestli ta 7805 nemá shořet při 35 V napájení, asi by si zasloužila větší chladič. :hell: Nebo předřadit DC/DC měnič.
:yes:
Uživatelský avatar
jose
 
Příspěvky: 275
Registrován: pon zář 12, 2011 1:25 pm
Bydliště: Otrokovice
Reputation: 11

Re: digitronový voltmetr

Příspěvekod kodl69 » čtv úno 19, 2015 8:20 am

mám v šuplíku nějaký digitrony, tak tohle je teda výzva..... (ale asi budu mít čas až v příštím životě)
ostrov 3000Wp ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2158
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 152


Re: digitronový voltmetr

Příspěvekod Wagoneer » čtv úno 19, 2015 11:46 am

Je to tady sice trochu OT, ale také se pochlubím. Tohle jsem spáchal během vánočních svátků..
image.jpg
Wagoneer
 
Příspěvky: 180
Registrován: stř kvě 30, 2012 1:46 pm
Reputation: 6

Re: digitronový voltmetr

Příspěvekod goodbie » čtv úno 19, 2015 11:51 am

Wagoneer píše:Je to tady sice trochu OT, ale také se pochlubím. Tohle jsem spáchal během vánočních svátků..
image.jpg
chceš ukázat moje hodiny s zm1042??
goodbie
 
Příspěvky: 930
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 33

Re: digitronový voltmetr

Příspěvekod goodbie » čtv úno 19, 2015 11:58 am

tak jsem to vzal všechno najednou :lol:
Přílohy
DSCN0598.JPG
goodbie
 
Příspěvky: 930
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 33

Re: digitronový voltmetr

Příspěvekod Wagoneer » čtv úno 19, 2015 12:51 pm

Hezkýýý...:-)
Wagoneer
 
Příspěvky: 180
Registrován: stř kvě 30, 2012 1:46 pm
Reputation: 6

Re: digitronový voltmetr

Příspěvekod dracekvo » čtv úno 19, 2015 1:38 pm

podobné digitrony mám doma vykuchaný z kalkulačky, už několikrát sem to chtěl vyhodit, ale nakonec sem to vždy zase uklidil do šuflíku :D
2850Wp, Tristar MPPT 60A, 500Ah LiFePO 48V, 5kW LF PowerJack by Matěj
dracekvo
 
Příspěvky: 830
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm
Reputation: 39

Re: digitronový voltmetr

Příspěvekod ota » čtv úno 19, 2015 4:51 pm

Krása!!!
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 1124
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko
Reputation: 160
 
  • 0


Re: digitronový voltmetr

Příspěvekod kybos » čtv úno 19, 2015 5:26 pm

Taky na mne dýchla historie doby elektronkové a vybavil jsem si, jak jsem před čtyřiceti lety osazoval digitrony svůj první čítač.
7,5 kWp poly +3x Tristar MPPT60 (>25 MWh) + 48V VRLA 540 Ah + LiFePO 300 Ah + UPS 6kW
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1199
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm
Reputation: 78

Re: digitronový voltmetr

Příspěvekod goodbie » ned bře 01, 2015 9:33 pm

Zdravím Vás,tak pro Ty kdo mají zájem o digitronový voltmetr jsem postavil verzi do rozvaděče jak zde bylo podotknuto :lol: a dosadil spínaný zdroj tak,že již je vše v pohodě chladné i při napájení téměř 40V napájení je tedy od 12V až do 40V optimálni je 24-30V proti přepolování napájení je na vstupu dioda jištění je pojistkou výstup spínaného zdroje pro 5V ještě hlídá pro jistotu transil 5V8 dběr voltmetru se snížil na zhruba 90mA :yes: pro případný zájem pište SZ díky.
Přílohy
DSCN0684.JPG
DSCN0683.JPG
goodbie
 
Příspěvky: 930
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 33

Re: digitronový voltmetr

Příspěvekod goodbie » stř dub 15, 2015 8:15 pm

Zdravím Vás přátelé tak digitronový voltmetr funguje parádně jeden kus je k mání pro případný zájem ;)
goodbie
 
Příspěvky: 930
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 33


Zpět na Automatizace, měření, statistiky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'