od marko250 » stř led 29, 2020 10:30 pm
Tak konečně průlom v komunikaci s He3da,na fuckbooku přišly první odpovědi k poslednímu článku a Gerlach kempu.
Otázka:
"Takže máme tu článek který pojme 1kWh v rozmezí 2.5>4.2V,doporučený maximální proud menší než 0.1C(25A na 298.5Ah článek) což bude trvat výpočtových(ne reálných) 12 hodin v ideálních 22°C článku,nikoli okolí. Kolik plných cyklů tento článek takto udělá do poklesu na 80% původní kapacity?Jak se tyto cykly změní se zatížením 0.5C za stejných podmínek?"
1
To se mi líbí
· Odpovědět · 1 d · Upraveno
HE3DA
HE3DA Marek Gajda Zivotnost pri plnem nabiti/vybiti je okolo 1000 cyklu (na 80% kapacity). Pro 0.5C delame jinou (mensi) tloustku elektrod. Jinak je to stejne.
Otázka na Gerlach včetně dědečka ve videu:
"Proč ten pán ve videu lže? Několikrát jednotlivé články v sestavě byly vybity až k 0V a to ve všech větvích.Neuběhl ani rok a bateriové úložiště He3da vypovědělo službu několikrát.Naposledy 23-24.12.2019 .Následně začlo opět vysílání a dnes opět články značně mimo : 2.03V až 3.26V.Poslední měření článku linky z Prahy vykázalo po 49cyklech 0.1C 2.5% lineární pokles kapacity.Taháte lidi za nos ,nově vyrobený článek v Horní Suché má stejné vlastnosti?"
Není k dispozici žádný popis fotky.
To se mi líbí
· Odpovědět · 3 d
HE3DA
HE3DA Marek Gajda Ten pan mluvi 100%ni pravdu. Bateriove uloziste tam bezchybne jede pres rok a zasobuje energii velky ranch. Jina otazka je, jak jede monitorovaci system, ktery mnohokrat vypadl, obcas matematicky model dopocitaval spatna napeti v okamziku, kdy mirne zoxidovaly kontakty na senzorech, v srpnu a zari nejede, protoze je v miste Burning Man a 80 tis lidi kompletne polozi vsechny mistni telekomunikace. Kazdopadne baterie zde jedou bez problemu nezavisle na tom, jestli funguje zrovna spravne monitorovaci (pasivni) system, ktery nijak neovlivnuje chod baterii, pouze jej zaznamenava. Invertor ma orez na 16V a niz to byt nikdy nemohlo byt. Behem roku se delalo nekolik predelavek, z nichz hlavni je vice nez zdvojnasobeni vykonu elektrarny pridanim dalsiho solarniho panelu (jeste neni integrovan do monitorujiciho systemu). Probiha vymena vetrniku, apod. Behem techto zasahu se vse vypina hlavnim jisticem a HE3DA na to nema absolutne zadny vliv.
Pokud nekdo sleduje pouze monitorovaci system, ktery obcas nejede nebo ukazuje blbosti, muze nabyt dojmu, ze neco neni vporadku. Chtel bych uklidnit, ze sleduji baterie nepretrzite a pokud se mi neco nezda, vzdy volam jednak spravci monitorovaciho systemu ale take na ranch, aby to zkontrolovali a poslali mi fotku uloziste, kde jsou baterky opatreny display s napetim a teplotou.
JZ-50°/20xChaori 230<dává 5360W> na regl Midnite Classic 150<89A>,JV-90°/12xJinkoSolar 225<davá2700W> + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310<dává 2480W> na regl MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW