Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je čtv lis 15, 2018 12:30 am


Regulator Midnite classic 150

Diskuze na téma solárních, větrných a ostatních regulátorů, datové komunikace mezi regulátory a PC, instalace software, zapojení regulátorů, chování a zkušenosti s různými typy regulátorů.
Předchozí

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod dracekvo » pát říj 13, 2017 1:44 am

Já s tristarem teda moc spokojenej nejsem. 3x mi bez důvodu bouchnul. A to nebyl přepanelovanej a ještě měl nastavenej omezenej proud.
Ten současnej po těch reklamacích sice funguje, ale stejně si neodpustí náhodně hlášky "dip switch changed" a následný restart. Co sem koukal na internet, tak nejsem jedinej komu to dělá.
A navíc bych tristáry musel mít 3. Midnite mi budou stačit dva.
2850Wp, 500Ah LiFePO 48V - rozebráno, odstaveno. Měnič PJ 5000W 48V od matěje na prodej
eauto Peugeot ION 2012, koupeno 2018 58 tis km, nyní 60 tis km
dracekvo
 
Příspěvky: 997
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm
Reputation: 49

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod kybos » pát říj 13, 2017 4:58 am

fukuši píše:Pokud použiješ měřící svorky napětí u Tristáru tak paralelní provoz bude fungovat dobře i bez krabičky a osobně bych Tristár za Midnite neměnil ani náhodou.

Problém je ale v tom, že napěťové měřicí svorky u Tristaru fungují uspokojivě tak do 8 MWh. Pak už je jejich přesnost tak nízká, že je nutno při paralelním provozu korigovat nastavené hodnoty napětí odlišně u jednotlivých spojených kusů.
7,5 kWp poly +3x Tristar MPPT60 (>30 MWh) + 48V VRLA 540 Ah + LiFePO 300 Ah + UPS 6kW
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1590
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm
Reputation: 131

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod marko250 » ned dub 08, 2018 8:18 pm

Vyvstal mě problém s uložením Absorb Time,sám tam vyskočí nesmyslný údaj a po přepsání a uložení po opětovném otevření znovu nesmysl.V provozu to přeplo do floatu,ale netuším za jak dlouho nebyl jsem u toho.Restart klasický,odpojení od aku,tovární restatr přez jumpry nezabírá.Nahrát novější firmware už taky nejde,není.Local Panel jsem použil ve dvou noťasech(starý/poslední) taky nic.Tady videjko co to dělá.Stalo se to někomu?Ani na fóru Midnite zatím nic.Doufám ,že to není předzvěst odchodu.

https://youtu.be/FNiqAjt14zM
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1094
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 104

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod marko250 » pon dub 09, 2018 3:19 pm

No tak žádná sranda s tím uložením času Absorbce,on skutečně veme ten nesmysl a odečítá v Absorbci od něj.Dnes jsem se po návratu z práce koukal na čas z webového přihlášení a od 12:33hod do 14:45 stále v běhu.Různým nulováním a přepínáním mě tam skočily svévolně tři minuty(vynuloval jsem ho a nechal nuly) a už to podle nich aspoň jede a zůstaly konečně uloženy.Ještě jsem zvědav co s tím nadělá automatický půlnoční restart do zítřka.Na fóru ze mě dělaj dementa,že neumím klikat a ukládat,po vysvětlení co jsem dělal a videu je zase ticho :-( .Naštěstí tam mám rozumné nastavení napětí baterky ,tak při té několikahodinové Absorbci se jen některé články dostaly k 3.59V,nic víc.Ale mít tam hraniční napětí tak mě doma přivítá mléčná mlha a vyfouklé baterky.Regl jede od září 2015 a prošlo přez něj 9.3MWh,je mimo reklamaci ,tak asi zkusím ještě přehrát firmware pokud ten Absorb Time zase spadne do nesmyslu.

Řešil někdo odpojovač panelů na základě napětí jednotlivých článků?A jak?
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1094
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 104

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod ResHacker » pon dub 09, 2018 3:36 pm

Taky by mě toto docela zajímalo, též používám Midnite a chtěl bych Cellogem řídit třeba SSR, které by odpojilo panely při přepětí na některém článku... resp. asi 2ma Cellogy ovládat bistabila a nastavit nějakou rozumnou hysterezi
(polo) ostrov 1160Wp monokrystal, Midnite Classic 150 + WB Jr, 8S3P (24V) ~540Ah LiFePO (14kWh), HF čína KS-6000p 6kW / 24V čistý sinus
P106 Electric, original NiCD 120V/100Ah
Uživatelský avatar
ResHacker
 
Příspěvky: 312
Registrován: stř srp 03, 2011 4:42 pm
Reputation: 8

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod rottenkiwi » pon dub 09, 2018 4:46 pm

Tá hodnota : DEC : 71 582 788 je : HEX : 0x444 4444,
to je maximálna možná hodnota, aká tam vojde. Ono je to aj v routeroch a modemoch takto. 1 až 0x444 4444.

Netreba pri zadávaní času pozrieť do manuálu ? Netreba stlačiť ten button : Force ?

Nedá sa ABSORB nastaviť aj tlačítkami ?
https://www.youtube.com/watch?v=DXB3j539HR4

Ten reset okolo polnoci sa dá vypnúť, ak treba, nie ?
Only God & bank can create something from nothing. LTC: LX4UmmYHzT293zcJJ4BjTcPTRSHoLWLDn7
Vodík LiFePO charge BMS SEI formation Float IBM Quantum Enphase IQ7x 787 Dreamliner Issue Ako žiť eko Izolácia
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 1820
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 69

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod marko250 » pon dub 09, 2018 5:30 pm

Nemám displej,mám verzi Lite bez MNGP(displej).
02/2017 nahrán poslední firmware,od té doby jede nonstop s každodenním půlnočním restartem(odjedu na dovču a je to jistota chodu).Zadání toho Time je ,kliknout na patřičné políčko myší(zašedne) a následně buď posuvníky,nebo rovnou na klávesnici zadat chtěnou hodnotu.Následně se pod tabulkou sekce nachází ukládací tlačítko(opět myš).

Nyní otevřu toto okno s maximální hodnotou jak píšeš a graficky pokřivené,nicméně na něj jde kliknout pro aktivaci změny,ale posuvníkem to nejde dokud přez klávesu nesmažu(Backspace,nebo Delete) abnormální parametr.Vznikne prázdné pole a pak už jde zase psát nebo klikat hodnota.V tuto chvíli,ale posuvníkem jede hodnota od 18 do 00hod.,oproti tomu minutové pole lze měnit okamžitě bez mazání jak posuvníkem,tak klávesama 59 do 00.Po uložení,kdy se ukáže přepisování jak má a vypnutí programu se po znovuotevření opět načte nesmyslná maximální hodnota.
V tomto kroku přepisu a uložení jsem vyzkoušel všechny možné variace v okně,včetně restartů,odpojení,dokonce jsem čekal i na půlnoční autorestart s nastavenou správnou hodnotou.Po nastavení jedné minuty tam naskočila vždy maximální hodnota,dnes jsem navolil nuly a přepínal ručně ještě po uložení režimy Absorbce/Equalize/Float s tím,že jsem skončil na Absorbce a po vypnutí a znovunačtení tam zůstaly tři minuty,které jsem samozřejmě nevolil.Ale konečně to po třech minutách vypíná a funguje a není tam ta maximálka.
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1094
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 104

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod kodl69 » pon dub 09, 2018 9:22 pm

Jak jsi tam dostal nesmysl nevím, ale vím to, že odeslání do midnite je až pod okénkem "float volts" pokud to odešleš "entrem" co je u "MPPT mode" tak se změněná hodnota neuloží, to je pravděpodobně celej tvůj problém. už kdysi jsem něco podobnýho kdysi řešil. Jo a musí tam být 03 hodin (dvoumístný číslo) a dvoumístný číslo minut...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2865
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 191

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod marko250 » úte dub 10, 2018 6:05 am

Ano potvrzující Enter je pod okénkem oblasti v které dělám a používám to.Nesmysl se tam vytvoří sám po tom potvrzení a znovuspuštění bez mého zásahu.Hodiny nastavím na 00:01 uložím vypnu program,pustím a je tam nesmysl.Nyní včera jsem tam vynuloval úplně 00:00 uložil,následně nevypl a ručně zvolil režim Float a pak zpět ručně Absorb,následně ještě Equalize a zpět Absorb a okénko zůstalo v 00:00,pak jsem vypl program,pustil a najednou tam je 00:03.Nicméně po půlnočním restartu se koukám a je tam 00:03,ale v přehledu už svítí údaj nastavení Absorb 00:02:59,jdu spát a ráno na to kouknu znova a na přehledu už je zase jiná hodnota 00:02:43,v menu nastavení je ale stále hodnota 00:03.A teď se zkus vyjádřit :-) .Po továrním restartu tam naskočí onen nesmysl a klasickým navolením a uložením naskočí znova,už toto je špatně,protože tam nemůže naskočit maximální možná číselná hodnota v tom poli.
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1094
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 104

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod marko250 » úte dub 10, 2018 5:06 pm

Tak zatím to vypadá ,že regl dostal rozum čas drží a funguje.
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1094
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 104

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod marko250 » čtv srp 30, 2018 6:25 am

Vyšel nový firmware 2193 pro Midnite: http://www.midnitesolar.com/firmwareRep ... 1&act=edit
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1094
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 104

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod kodl69 » čtv srp 30, 2018 8:07 am

Jelikož neodesílám data do světa, tak to pro mě asi nic novýho nepřinese - dle první servisní zásady, co funguje, na to se nesahá.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2865
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 191

Předchozí

Zpět na Regulátory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'