Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je úte lis 20, 2018 12:38 am


Regulator Midnite classic 150

Diskuze na téma solárních, větrných a ostatních regulátorů, datové komunikace mezi regulátory a PC, instalace software, zapojení regulátorů, chování a zkušenosti s různými typy regulátorů.
Další

Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod PavelR » pon úno 20, 2012 11:26 am

Ahoj, má někdo zkusenotsi s timto regulatorem? Vypada to byt dosti naslapli. pro zvyseni vykonu jde zapojit vice regul master/slave a nasel jsem to na tomto shopu http://www.prismsolar.eu/shop/index.php ... uct_id=204

Melo by to byt spanelsko takze v eu ... vychazi to zhruba na 17500 pokud by se muselo platit dph tak 21000. Coz se me zda byt cena dobra kdyz to umi pres 90A. Co vy na to?

Pokud nekdo obednaval neco drazsiho z eu tak jakej je postup ? Porat tomu nerozumim. Prodejce uvadi cenu bez dph a ja mu ty penize poslu a jak balik prijde do cr tak celnici vypocitaj dph a reknou me kolik mam zaplatit a kde a pak mi daj balik? Nebo to musim delat sam? Bojim ze se bych neco zmastil a casem se navezl do pruseru skrz par korun nekde dluznych jak je to dneska v mode :-(

Dik Pavel
PavelR
 
Příspěvky: 1685
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Reputation: 66

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod abrams » pon úno 20, 2012 11:46 am

Zdravím ,

pokud je ze země v EU tak se DPH ani CLO neplatí . Akorát je otázka jak to chce zaplatit , PejPalem to de nejlíp :-) .
Jinak regl vypadá dost dobře :yes: .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2305
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 247

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod PavelR » pon úno 20, 2012 12:44 pm

abrams píše:Zdravím ,

pokud je ze země v EU tak se DPH ani CLO neplatí . Akorát je otázka jak to chce zaplatit , PejPalem to de nejlíp :-) .
Jinak regl vypadá dost dobře :yes: .

Elektronům zdar *sun*


tak to je super za tu cenu 699eur tedy cca 17500 to je supr. jestli jsem se dival dobre tak na 24V to ma prenest nejakych 2300W. postovny by nemuselo byt snad tak hrozny.

cenove o vychazi lip nez morningstar ....
PavelR
 
Příspěvky: 1685
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Reputation: 66

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod marko250 » čtv dub 02, 2015 8:27 pm

Tak kdyby jste hledali spojení Midnite a android už existuje na google play aplikace pod názvem Classic Monitor.Hezky zpracovaná aplikace,nemá nic společného s výrobcem,je to aktivita jednoho z uživatelů.Jen mi není jasné napojení přez web,lokálně jde přez wifi router. https://play.google.com/store/apps/details?id=ca.farrelltonsolar.classic
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1099
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 104

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod luge » čtv dub 02, 2015 8:38 pm

marko250 píše:Tak kdyby jste hledali spojení Midnite a android už existuje na google play aplikace pod názvem Classic Monitor.Hezky zpracovaná aplikace,nemá nic společného s výrobcem,je to aktivita jednoho z uživatelů.Jen mi není jasné napojení přez web,lokálně jde přez wifi router. https://play.google.com/store/apps/details?id=ca.farrelltonsolar.classic

urcene len pre lokal wifi
cez web slape https://play.google.com/store/apps/deta ... anelMobile
luge
 
Příspěvky: 523
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK
Reputation: 1

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod kodl69 » čtv dub 02, 2015 9:29 pm

Mě by spíš zajímalo připojení modbus přímo do regulátoru, v podstatě místo dalšího regulátoru. Už jsem kontaktoval i techsuport midnite, ale nějak nechápou, na co se ptám, jestli používají napěťové úrovně RS232 nebo TTL pro komunikaci, takže nakonec asi budu muset připojit osciloskop a skouknout to, když je to tajný... jako odpověď mi poslali popis modbusu, stejný co mají na stránkách a tam o tom není ani slovo.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2889
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 193


Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod tomas » ned kvě 31, 2015 8:00 am

V Midnite 250 classic jsou IPP200N25N.
Důvod výměny?
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1685
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 59

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod marko250 » ned kvě 31, 2015 7:56 pm

Na šesti kusech z osmi naměřeno 0 Ohm(zkrat) na sedmém 46 a osmém 26 Ohm.Mám přebytky před reglem přímo z panelů dvě spirály na míru.A stalo se to v devět ráno, kdy bylo pod mrakem a pole dávalo sotva 300W.Baterka po absorbci do floatu a první Aux1 relé spíná první spirálu a po ní chvíli Aux2 spíná druhou spirálu přez dvě SSR relé.Od té chvíle už regl pole jen zkratuje a detekuje napětí 1,6V.Strana od baterky OK.Když jsem ty spirály zapínal(zkoušel) ručně ,nebyl problém,jen se nedala použít funkce AF(detekce oblouku a jeho omezení) asi dva dny i v plném svitu.Po automatizaci přez aux na ssr to "shořelo" na těch tranzistorech při 300W z pole?Ještě uvidím co je s reglem tranďáky ještě nedošly,naštěstí jsou a kus 75Kč což jde.
Byl bych celkem vděčen,kdyby mě někdo osvětlil k čemu došlo?
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1099
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 104

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod vla » pon čer 01, 2015 5:30 am

Pokud budete kupovat jako fyzická osoba prodejce Vám cenu navýší o tamní DPH a u nás už neplatíte nic.
vla
 
Příspěvky: 498
Registrován: čtv bře 12, 2015 10:18 pm
Reputation: 47

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod abrams » pon čer 01, 2015 9:04 am

marko250 píše:Na šesti kusech z osmi naměřeno 0 Ohm(zkrat) na sedmém 46 a osmém 26 Ohm.Mám přebytky před reglem přímo z panelů dvě spirály na míru.A stalo se to v devět ráno, kdy bylo pod mrakem a pole dávalo sotva 300W.Baterka po absorbci do floatu a první Aux1 relé spíná první spirálu a po ní chvíli Aux2 spíná druhou spirálu přez dvě SSR relé.Od té chvíle už regl pole jen zkratuje a detekuje napětí 1,6V.Strana od baterky OK.Když jsem ty spirály zapínal(zkoušel) ručně ,nebyl problém,jen se nedala použít funkce AF(detekce oblouku a jeho omezení) asi dva dny i v plném svitu.Po automatizaci přez aux na ssr to "shořelo" na těch tranzistorech při 300W z pole?Ještě uvidím co je s reglem tranďáky ještě nedošly,naštěstí jsou a kus 75Kč což jde.
Byl bych celkem vděčen,kdyby mě někdo osvětlil k čemu došlo?

Zdravím ,

asi sem na to přišel :idea: proč se to stalo ... pokud z FV pole šlo 300W a došlo k zapnutí jedné a pak i druhé topné spirály o součtovém příkonu vyšším než 300W , je vysvětlení celkem logické (ale že mi to trvalo než v tý hlavě bliklo :uh: ) a to reverzní proud dekoucí z aku přes regl do spirál :hell: ... vzhledem k rozdílu napětí mezi aku a nominálem DC spirál to nemusel být velký proud , ale i to mohlo stačit k destrukci tranzistorů :wall: :arrow: takže by to chtělo promyslet ochrany pro tento způsob zpracovávání přebitků :idea: .

Předpokládám že po výměně tranzistorů bude regl opět plně funkčtní :yes: .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2305
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 247

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod marko250 » pon čer 01, 2015 2:54 pm

Dojdou zítra,tak uvidím.Ale to sosání z baterek opačně je opravdu možné,když zatížím vstup ?To mě nakonec donutí dát klasické spirály až na konec do zátěže domu a huntovat měnič, baterky a regl. -:(
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1099
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 104

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod abrams » pon čer 01, 2015 3:23 pm

Zdravím ,

nebo dát na vstup reglu patřičné napěťové relé jež by při poklesu napětí pod stanovenou mez odpojilo spirály ... jen ještě ošetřit cyklování :idea: .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2305
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 247

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod marko250 » pon čer 01, 2015 3:56 pm

Midnite má na AUX1 a 2 spoustu funkcí.Mezi nimi i "Pv V on Low"/High ,kde sleduje pole a při poklesu vypne/zapne,nebo po přehození Jumpru na desce bude jen jako kontakt.Pokud by AUX1 zaplo obě spirály přez SSR na základě stavu baterije, tak by šel přívod zároveň vypínat přez kontakt na AUX2 s funkcí sledování napětí z pole.To cyklování možná bude i časováním řešeno při funkci na AUX2.To omrknu až jej zase zapojím.
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1099
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 104

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod kodl69 » pon čer 01, 2015 5:21 pm

ono je v tom manuálu od midnite napsaný, že pokud se něco připojuje ke vstupu regulátoru, tak tam musí být dioda.
to mi dost kazí radost, dioda na 30A, bude na ní 1V, to je 30W tepla a ztracenýho výkonu.... - nějak sem to přešel, ale v příspěvku výše je to jasně napsaný, proč asi tranzistory sfajrovaly.
To Marko 250:Jak to máš vyřešený teď?
P.S. Co takhle revezní inženýrství a namalovat aspoň tu výkonbovou část midnite? dost by mě to zajímalo...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2889
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 193

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod marko250 » úte čer 02, 2015 6:54 am

Mě ani nenapadlo,že tam k reverzi dojde a o diodě taky nevím,v mém případě tedy 40A.Tou reverzí se jim ale pak musí točit větrné zdroje přece ne,když je to použito na ně.Mimochodem když je noc a tma,tak máte na přívodu reglu napětí baterek?Teď mám zátěž přebytků na přímo z panelů s tím,že se zapíná plusový pól přez SSR DC/DC relé a to přez stav baterky jako celku.Baterka má přednost a když jde do Floatu zapnou postupně AUX1 a AUX2 ty SSR na spirály 2+1,5KW.100% bude přesunutí klasických spirál až za měnič AC.Když dám http://www.gme.cz/40fr60-do5-p221-062 na plus přívod z panelů do reglu tak mám s reverzí pokoj?Jaká je spolehlivost té diody?Hledal jsem jednoduchost a odolnost,ale nakonec to zhatí výrobek za dvacku,který není jednosměrný v provozu.
Nějaké inženýrství po mě chtít je zbytečné,manuálně provedu cokoli,ale vyznat se v parametrech el.součástek je mimo mě.
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1099
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 104

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod kodl69 » úte čer 02, 2015 7:43 am

jo, to by mělo být ono, akorát to chce kus hliníku, a možná by to chtělo vybrat nějakou s větší rezervou proudu, dle hesla víc je víc - bude se na tom ztrácet 50W... to je to co mi vadí. V regulátoru je relé, co ho odpojí, navíc ve větrným generátoru jsou taky diody. Tady jde spíš o přechodový děj, pokud se zátěž sepne a relé nestačí vypnout, a je zle...
P.S. GME je čínský hokynářství, toto je čínskej velkoobchod, dej raděj toto - větší rezerva proudu, menší úbytek napětí: http://www.tme.eu/cz/details/vs-60epu02pbf/univerzalni-diody-tht/vishay/#t2108e676a2b4c754984e2c9114bb47c7
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2889
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 193

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod radeczek » úte čer 02, 2015 8:37 am

Sleduji to jen tak z povzdálí a nejsem odborník... 50W je docela dost, nebyla by možnost tu diodu připojovat jen když je zapojena zátěž stylem: "Když není zátež před reglem, bude tam normální drát, když zapínám zátěž, přemostím průtok přes diodu a při odpojení zátěže zase zpět". Nešlo by to?
radeczek
 
Příspěvky: 55
Registrován: stř črc 30, 2014 11:03 pm
Reputation: 3

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod kodl69 » úte čer 02, 2015 10:49 am

jo, jde o to, že když se ta zátěž připojuju, tak to je ten okamžik, kdy má ta dioda co dělat, takže zase nic. Jediná sofistikovaná možnost je "ideální" dioda vytvořená výkonovým FET tranzistorem a řídícím obvodem, třeba viz toto:
http://pandatron.cz/?1334&koncept_ideal ... i_napajeni - pokud tam budou fety s Rdson 0,01 ohmu, nedejbože 5 paralelně, tak při 50A bude na jednom 0,5 voltu, na 5 paralelně jenom 0,1V, což je 5W... ale je to domeček plný koleček, škoda že to výrobce nedává do regulátoru.
A nebo uplně jinak - dát monostabilní stykač, a panely zcela odpojit a připojit jenom spirály, a až se něco vybije z baterek, tak zase připojit k regulátoru.....
A poslední možnost je regulátor zdemontovat, vykašlat se na mppt - právě teď můj regulátor našel MPPT na 72V při nom. MPPT 92 V, a napětí baterie 55V - takže přímý spojení s baterkou je ztráta jenom 20 procent, za ušetřený prachy dokoupit panely a je to taky, akorát zemědělsky odolný.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2889
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 193

Re: Regulator Midnite classic 150

Příspěvekod marko250 » úte čer 02, 2015 4:24 pm

No tak po přepájení tranzistorů Midnite detekuje pole,ale po restingu naběhne OCP(co to je?) http://marko250.rajce.idnes.cz/FV#IMG_20150602_164637.jpg ,mihne se tam bulk MPPT a takto pořád dokola Resting/OPC/Bulk Mppt.HMM bezmoc,jediné co by ,je typ tranzistoru .Kupoval jsem tento http://www.tme.eu/cz/details/irfb4115gpbf/tranzistory-s-kanalem-n-tht/international-rectifier/ a byl tam ještě tento http://www.tme.eu/cz/details/irfb4115pbf/tranzistory-s-kanalem-n-tht/international-rectifier/#t5cec383c904830509f45128f482d69a9 někdo znalý,co by potvrdil omyl?
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1099
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 104

Další

Zpět na Regulátory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'