Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pát lis 16, 2018 10:53 pm


Pomoc s výberom regulatora

Diskuze na téma solárních, větrných a ostatních regulátorů, datové komunikace mezi regulátory a PC, instalace software, zapojení regulátorů, chování a zkušenosti s různými typy regulátorů.
PředchozíDalší

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod rottenkiwi » stř zář 26, 2018 10:09 pm

A jaké sú napaťové úrovne na pinoch konektora regla ? Nie je pokazaný ?
Keď je tam timeout, tak pravdepodobne nič neprišlo, žiadny bit.
Only God & bank can create something from nothing. LTC: LX4UmmYHzT293zcJJ4BjTcPTRSHoLWLDn7
Vodík LiFePO charge BMS SEI formation Float IBM Quantum Enphase IQ7x 787 Dreamliner Issue Ako žiť eko Izolácia
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 1820
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 69

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod youda » stř zář 26, 2018 10:35 pm

Z toho vyplývá, že Solar Station Monitor port neudrží otevřený. Může to zkusit, dostane nějakou chybovou hlášku a hned port zase zavře. Děj může být tak rychlý, že se to v Proces Exploreru vůbec neukáže.

PS: Kybosi ty máš sloní trpělivost, klobouk dolů. Já bych takový krám dávno hodil z okna na hnůj, nebo rozšlapal na padrť....
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 799
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 136

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod mypower.cz » stř zář 26, 2018 11:17 pm

youda píše:PS: Kybosi ty máš sloní trpělivost, klobouk dolů. Já bych takový krám dávno hodil z okna na hnůj, nebo rozšlapal na padrť....


Ja bych tam hodil RPi, Debian a mrknul na to pres dmesg, lsusb, apt-get install wine-hq, stahnul exe appku, ktera je od monitoringu daneho zarizeni, z commandlajny spustil wine appka.exe, priradil ji COM port poskytovany pres wine emulaci a koukal se. A nebo cetl naprimo co chci z nejakeho dejme tomu v idealnim pripade /dev/hidrawX ... Stejne jak sem si znasilnil victrona nedavno :))

BTW co ja si u byvaleho zamestnavatele zazil za prusery s widlema a FTDI, fungovaly na tom terminaly. Vic nebudu rikat ale byly to identifikacni terminaly pomoci cipu. No masaker s com portama nekdy.

Snad se tohle povede rozresit ... :wood:

Edit 02:25 rano ... ::facepalm:: : HMMMM ... si uvedomuju, ze na rpi nespustim exe kompilovany pro x86 :? Takze leda cist z /dev/ttyUSBx nebo /dev/hidrawX podle toho jak se ten kablik bude hlasit. Nebo to pustit ve virtualu (virtualbox, vmware atd., na nejakem x86 compatible PC). Nicmene pokud vyrobce ma appku i pro ARM, tak to bude fakcit i na RPi mozna :))

Chapu ze to je cely "complication"... proste moc veci k reseni.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | Podpořte MyPower.CZ v soutěži Cena Bastlířů 2018
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3347
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 178

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod vlkazajac » čtv zář 27, 2018 8:38 am

Ovládač z roku 2013 by som opustil a použil by som overený, vydaný o štyri roky neskôr. Je to ale prapodivné, že to na firemnej stránke takto dovrzali... Nepotrebujem s verziou 2.0.5.0 žiadne Putty ani trubku, funguje to ako má.

Ešte ma napadla banalita, ale keď máš problém s portom, pri nastavení portu v okienku treba ešte kliknúť na update, zvolený port sa objaví v pravom okne takto :

20180927_091706 b.jpg


Máš ho tam ?

Youda, ten regulátor je hardwarový skvost ! :yes:

Ak je chybný, je to smola.
2 420 Wp, 3 x LS3024B, WRM15, 24V / 400 Ah gel, VE Multiplus C 800, Carspa 2000 W sin;
všetky panely pripojené paralelne; 100 % využitie prebytkov energie; dotovanie systémových batérií oloveným šrotom ))
Uživatelský avatar
vlkazajac
 
Příspěvky: 1678
Registrován: úte čer 11, 2013 9:40 pm
Reputation: 162

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod kybos » čtv zář 27, 2018 5:02 pm

Port mám nastavený správně a na Update jsem také kliknul.
SerialPort.jpg


Problém spíše vidím v tom, že když chci nastavit ID zařízení a chci zjistit jaké ID má regulátor interně nastaveno, tak když se jej snažím vyčíst prostřednictvím položky menu Device Parameter - Device ID setting, tak se mnou začne aplikace mluvit čínsky a potřebné ID mi odmítá sdělit. Pokud se ID pokouším zkusmo nastavit, objevují se také čínské hlášky, které nedokážu přeložit.
IDregulátoru.jpg
IDregulátoru.jpg (40.72 KiB) Zobrazeno 231 krát

Nevím sice, k čemu musí mít regulátor svoje ID, když není přípustné, aby na sběrnici bylo instalováno více regulátorů. A také nevím proč se svým ID dělá regulátor takové tajnosti a není ochoten jej po regulérním dotazu sdělit. Trochu mi to připadá jako hra na slepou bábu...
Naposledy upravil kybos dne čtv zář 27, 2018 5:13 pm, celkově upraveno 1
7,5 kWp poly +3x Tristar MPPT60 (>30 MWh) + 48V VRLA 540 Ah + LiFePO 300 Ah + UPS 6kW
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1610
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm
Reputation: 134

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod kybos » čtv zář 27, 2018 5:10 pm

vlkazajac píše:Ovládač z roku 2013 by som opustil a použil by som overený, vydaný o štyri roky neskôr.

Můžeš mi, prosím, napovědět kde je ke stažení certifikovaný ovladač z roku 2017? Můj operační systém (W7 32 bit) našel nejnovější ovladač z roku 2014 a i když jsem se ho snažil nabádat aby ještě hledal, tvrdil mi opakovaně, že mám nainstalován právě ten nejnovější.
7,5 kWp poly +3x Tristar MPPT60 (>30 MWh) + 48V VRLA 540 Ah + LiFePO 300 Ah + UPS 6kW
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1610
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm
Reputation: 134

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod vlkazajac » čtv zář 27, 2018 5:26 pm

Monitorovací program SolarStationMonitor som svojho času stiahol u predajcu alebo u výrobcu, to teraz už neviem. Ale suma sumárum, už štvrtý regulátor od Solar-Elektro na ňom beží bez konfliktov.

Skús nastaviť regulátoru ID 1, to je štandardne predvoľba. Teraz neviem, či sa ponúka, alebo som to vyčítal z manuálu. Ide totiž o to, že môžeš na ten istý program obsluhovať viac reglerov s rovnakým ID, pochopiteľne po jednom. Pre inú skupinu reglerov ( podľa Tvojej voľby ) by si musel dať iné ID.

Pod ID 1 mám teraz tri regulátory, nemal som dôvod ich oddeľovať, všetky panely sú na juh. Možno pre iné pole na západ by som dal ID 2.
2 420 Wp, 3 x LS3024B, WRM15, 24V / 400 Ah gel, VE Multiplus C 800, Carspa 2000 W sin;
všetky panely pripojené paralelne; 100 % využitie prebytkov energie; dotovanie systémových batérií oloveným šrotom ))
Uživatelský avatar
vlkazajac
 
Příspěvky: 1678
Registrován: úte čer 11, 2013 9:40 pm
Reputation: 162

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod kybos » čtv zář 27, 2018 5:34 pm

rottenkiwi píše:A jaké sú napaťové úrovne na pinoch konektora regla ? Nie je pokazaný ?
Keď je tam timeout, tak pravdepodobne nič neprišlo, žiadny bit.

Napěťové úrovně na konektoru jsem nezjišťoval. K tomu by došlo, kdybych se snažil oživit pozáruční kousek. Tento je naštěstí v záruce a tak se nemusím zabývat problémy hardware. Postačí, když překonám vlastní nezkušenost s tímto typem regulátoru. Pokud si budu jist, že jsem udělal všechno tak, jak se to s daným typem regulátoru udělat má a že není chyba na mém zařízení nebo na mém software, a přesto nebude regulátor fungovat podle popisu, pak jej odešlu do záruční opravy a nechám dodavatele ať problém vyřeší s výrobcem. Zatím si však nejsem jist, že dělám všechno správně a že jsem nic důležitého nevynechal. Přece jenom tento typ regulátoru připojuji poprvé.
V tom spočívá právě výhoda tohoto fóra, že jako nezkušený začátečník mohu požádat zkušené borce o radu. Díky ! :D
7,5 kWp poly +3x Tristar MPPT60 (>30 MWh) + 48V VRLA 540 Ah + LiFePO 300 Ah + UPS 6kW
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1610
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm
Reputation: 134

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod vlkazajac » čtv zář 27, 2018 5:39 pm

Pri prihlasovaní stanice si zvolil "Rated Voltage" ? Potom ešte treba zaškrtnúť "Connection enable". Ostatné údaje v kolonkách by nemali byť podstatné.
2 420 Wp, 3 x LS3024B, WRM15, 24V / 400 Ah gel, VE Multiplus C 800, Carspa 2000 W sin;
všetky panely pripojené paralelne; 100 % využitie prebytkov energie; dotovanie systémových batérií oloveným šrotom ))
Uživatelský avatar
vlkazajac
 
Příspěvky: 1678
Registrován: úte čer 11, 2013 9:40 pm
Reputation: 162

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod kybos » čtv zář 27, 2018 5:50 pm

vlkazajac píše:Skús nastaviť regulátoru ID 1, to je štandardne predvoľba. Teraz neviem, či sa ponúka, alebo som to vyčítal z manuálu. Ide totiž o to, že môžeš na ten istý program obsluhovať viac reglerov s rovnakým ID, pochopiteľne po jednom. Pre inú skupinu reglerov ( podľa Tvojej voľby ) by si musel dať iné ID.

Pod ID 1 mám teraz tri regulátory, nemal som dôvod ich oddeľovať, všetky panely sú na juh. Možno pre iné pole na západ by som dal ID 2.

Mám k počitači, na kterém oživuji regulátor LS2024B připojeny kromě jiného i tři Tristary, které mají přiřazeny identifikátory ID1, ID2 a ID3. Nerad bych, aby došlo ke kolizi s některým z tristarů. Přeprogramování za běhu by mohlo mít fatální následky. Proto mi pokusy s ID1 nestojí za to riziko, které bych musel podstoupit. Proto jsem raději chtěl nastavit pro LS2024B ID7, ale aplikace se se mnou snaží komunikovat čínsky a zjevně odmítá provést požadované nastavení. Nevím z jakých důvodů (možná jsou sděleny ve výše uvedeném hlášení čínsky) se nedaří nastavení provést a ani nevím, zda je u tohoto typu vůbec možné nastavení ID měnit. Je také možné, že aplikace je univerzální pro více typů regulátorů a ty nejlevnější nemusí mít volitelné ID.
7,5 kWp poly +3x Tristar MPPT60 (>30 MWh) + 48V VRLA 540 Ah + LiFePO 300 Ah + UPS 6kW
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1610
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm
Reputation: 134

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod kybos » čtv zář 27, 2018 5:55 pm

vlkazajac píše:Pri prihlasovaní stanice si zvolil "Rated Voltage" ? Potom ešte treba zaškrtnúť "Connection enable". Ostatné údaje v kolonkách by nemali byť podstatné.

Rated Voltage jsem nastavil na 12V přesto, že bude ve skutečnosti nižší. Regulátor bude nabíjet baterii složenou ze článků 18650 v kombinaci 3S15P. Podle popisu by měl regulátor zvládat nastavit napětí od 9V do 17V, což by pro danou baterii mělo stačit.
7,5 kWp poly +3x Tristar MPPT60 (>30 MWh) + 48V VRLA 540 Ah + LiFePO 300 Ah + UPS 6kW
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1610
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm
Reputation: 134

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod vlkazajac » čtv zář 27, 2018 5:55 pm

Tak môžem skúsiť jeden môj odinštalovať, resetovať nastavenia ( neviem ešte ako .. ) a znovu pripojiť s ID 7. Nafotím Ti každý screen a pošlem. Snáť tam čosi neodvalím. Akurát prídem o data o zachytenej energii, ale to oželiem.

Slabo sme sa učili, nevieme prečítať ani rozsypaný čaj...
2 420 Wp, 3 x LS3024B, WRM15, 24V / 400 Ah gel, VE Multiplus C 800, Carspa 2000 W sin;
všetky panely pripojené paralelne; 100 % využitie prebytkov energie; dotovanie systémových batérií oloveným šrotom ))
Uživatelský avatar
vlkazajac
 
Příspěvky: 1678
Registrován: úte čer 11, 2013 9:40 pm
Reputation: 162

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod kybos » čtv zář 27, 2018 6:06 pm

Ještě chvíli zadrž, ať zbytečně nepřijdeš o data. Za půl hodiny padne u nás tma a tak Tristary z bezpečnostních důvodů budu moci odpojit a zkusím připojit LS2024B s ID1.
7,5 kWp poly +3x Tristar MPPT60 (>30 MWh) + 48V VRLA 540 Ah + LiFePO 300 Ah + UPS 6kW
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1610
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm
Reputation: 134

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod vlkazajac » čtv zář 27, 2018 7:32 pm

Máš prílohu v SZ.
2 420 Wp, 3 x LS3024B, WRM15, 24V / 400 Ah gel, VE Multiplus C 800, Carspa 2000 W sin;
všetky panely pripojené paralelne; 100 % využitie prebytkov energie; dotovanie systémových batérií oloveným šrotom ))
Uživatelský avatar
vlkazajac
 
Příspěvky: 1678
Registrován: úte čer 11, 2013 9:40 pm
Reputation: 162

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod kybos » čtv zář 27, 2018 8:27 pm

Tak to vypadá, že se mi problém nefunkční komunikace podařilo rozlousknout. Identifikátor stanice (např ID7) je přepisovatelný v zařízení. Bohužel není v manuálu uvedeno, že na to aby se změna projevila v celé aplikaci je nutný restart. Bez restartu se totiž při změně ID stanice přepíše jen ID zařízení a labely na obrazovce ale komunikační SW to ignoruje a snaží se dál komunikovat se zařízením s původním ID. Takové ale již ke kabelu není připojené a tak to dělá dojem, že zařízení nefunguje, jelikož se zobrazují chybové hlášky (timeout) a protože adresa v komunikačním modulu zůstala nezměněná, není možné ani zjistit aktuální ID připojeného zařízení. ID stanice je v aplikaci pravděpodobně uloženo na více místech a do některých z nich se načítá pouze po restartu aplikace, nikoliv při jeho změně.
Proto, když jsem změnil z bezpečnostních důvodů číslo ID1 na ID7, nefungoval mi monitoring a ani jsem se nemohl z regulátoru vyčíst žádná data, jelikož komunikační modul se stále snažil komunikovat s regulátorem který má ID1. V aplikaci se sice v konfiguraci zobrazovalo ID7 ale pozadí stále komunikovalo s ID1.
Je zajímavé, jak je stavba aplikace zevnitř nesystematická. Dal jsem si tu práci a vyzkoušel všechny přístupy k regulátoru po změně ID. Pozoruhodné je, že regulátor v monitoringu vyhlašoval timeout a načtené hodnoty napětí, proudů a výkonů se neměnily ale manuální zapnutí a vypnutí zátěže kliknutím na jejich ikony reagovalo správně (pouze se stav spínače nezobrazoval na monitoru) a regulátor na povely kliknutím na ikony reagoval zapnutím nebo vypnutím zátěže.
Možná bych na to přišel dřív, kdyby soudruzi v Číně přeložili hlášky domorodého programátora alespoň do angličtiny.
Na závěr bych chtěl poděkovat všem spolupracujícím borcům, kteří mne svými radami nasměrovali k úspěšnému spuštění komunikace s regulátorem.
monitor.jpg
7,5 kWp poly +3x Tristar MPPT60 (>30 MWh) + 48V VRLA 540 Ah + LiFePO 300 Ah + UPS 6kW
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1610
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm
Reputation: 134

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod kybos » čtv zář 27, 2018 9:04 pm

Tak to vypadá, že platí, jak se říká "První vyhrání z kapsy vyhání" a "Za málo peněz málo muziky". Nadšen tím, jak se mi podařilo rozběhnout komunikaci s LS2024B, jal jsem se nastavovat parametry regulátoru, neboť právě to byl důvod, proč jsem se snažil komunikaci zprovoznit. Jaké bylo ale mé překvapení, když po změně prvního parametru a pokusu o jeho odeslání do regulátoru aplikace zkolabovala. Provedl jsem tedy restart, spustil znovu aplikaci, načetl defaultní konfigurační parametry regulátoru a bez jediné změny jsem se je pokusil odeslat do regulátoru zpět. Opět došlo k neošetřené výjimce.
výjimka.jpg


Zde je plný text chybového hlášení:
Informace o vyvolání ladění JIT najdete na konci této zprávy,
nikoli v tomto dialogovém okně.

************** Text výjimky **************
System.ArgumentOutOfRangeException: Hodnota StartIndex nemůže být menší než nula.
Název parametru: startIndex
v System.String.Remove(Int32 startIndex, Int32 count)
v SolarStationMonitor.DataConverter.FloatToUshort(Single f)
v SolarStationMonitor.View.Frame.ControlParameterForm.get_WriteOperationArray()
v SolarStationMonitor.Controller.ModbusController.RequestWriteControlParameter(String stationName, IViewForWrite`1 view)
v SolarStationMonitor.View.Frame.ControlParameterForm.writeButton_Click(Object sender, EventArgs e)
v System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
v System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
v System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
v System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
v System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
v System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
v System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
v System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
v System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
v System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Načtená sestavení **************
mscorlib
Verze sestavení: 4.0.0.0
Verze Win32: 4.7.3133.0 built by: NET472REL1LAST
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v4.0.30319/mscorlib.dll
----------------------------------------
SolarStationMonitor
Verze sestavení: 2.0.5.0
Verze Win32: 2.0.5.0
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Program%20Files/EPSolar/SolarStationMonitor/SolarStationMonitor.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Verze sestavení: 4.0.0.0
Verze Win32: 4.7.3130.0 built by: NET472REL1LAST_B
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
Verze sestavení: 4.0.0.0
Verze Win32: 4.7.3151.0 built by: NET472REL1LAST_B
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Verze sestavení: 4.0.0.0
Verze Win32: 4.7.3130.0 built by: NET472REL1LAST_B
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Configuration
Verze sestavení: 4.0.0.0
Verze Win32: 4.7.3062.0 built by: NET472REL1
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
System.Core
Verze sestavení: 4.0.0.0
Verze Win32: 4.7.3130.0 built by: NET472REL1LAST_B
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Core/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
----------------------------------------
System.Xml
Verze sestavení: 4.0.0.0
Verze Win32: 4.7.3130.0 built by: NET472REL1LAST_B
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------
SolarStationMonitor.resources
Verze sestavení: 2.0.5.0
Verze Win32: 2.0.5.0
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Program%20Files/EPSolar/SolarStationMonitor/en-US/SolarStationMonitor.resources.DLL
----------------------------------------
mscorlib.resources
Verze sestavení: 4.0.0.0
Verze Win32: 4.7.3062.0 built by: NET472REL1
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/mscorlib.resources/v4.0_4.0.0.0_cs_b77a5c561934e089/mscorlib.resources.dll
----------------------------------------
System.Data
Verze sestavení: 4.0.0.0
Verze Win32: 4.7.3130.0 built by: NET472REL1LAST_B
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_32/System.Data/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Data.dll
----------------------------------------
System.Data.resources
Verze sestavení: 4.0.0.0
Verze Win32: 4.7.3062.0 built by: NET472REL1
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Data.resources/v4.0_4.0.0.0_cs_b77a5c561934e089/System.Data.resources.dll
----------------------------------------
System.Transactions
Verze sestavení: 4.0.0.0
Verze Win32: 4.7.3130.0 built by: NET472REL1LAST_B
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_32/System.Transactions/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Transactions.dll
----------------------------------------
System.EnterpriseServices
Verze sestavení: 4.0.0.0
Verze Win32: 4.7.3062.0 built by: NET472REL1
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_32/System.EnterpriseServices/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.EnterpriseServices.dll
----------------------------------------
System.Numerics
Verze sestavení: 4.0.0.0
Verze Win32: 4.7.3062.0 built by: NET472REL1
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Numerics/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Numerics.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms.DataVisualization
Verze sestavení: 4.0.0.0
Verze Win32: 4.7.3062.0
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.DataVisualization/v4.0_4.0.0.0__31bf3856ad364e35/System.Windows.Forms.DataVisualization.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms.DataVisualization.resources
Verze sestavení: 4.0.0.0
Verze Win32: 4.7.3062.0
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.DataVisualization.resources/v4.0_4.0.0.0_cs_31bf3856ad364e35/System.Windows.Forms.DataVisualization.resources.dll
----------------------------------------
Modbus
Verze sestavení: 1.20.0.0
Verze Win32: 1.20.0.0
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Program%20Files/EPSolar/SolarStationMonitor/Modbus.DLL
----------------------------------------
log4net
Verze sestavení: 1.2.10.0
Verze Win32: 1.2.10.0
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Program%20Files/EPSolar/SolarStationMonitor/log4net.DLL
----------------------------------------
Unme.Common
Verze sestavení: 1.1.0.0
Verze Win32: 1.1.0.0
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Program%20Files/EPSolar/SolarStationMonitor/Unme.Common.DLL
----------------------------------------
System.Windows.Forms.resources
Verze sestavení: 4.0.0.0
Verze Win32: 4.7.3062.0 built by: NET472REL1
Základ kódu (CodeBase): file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/v4.0_4.0.0.0_cs_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll
----------------------------------------

************** Ladění JIT **************
Aby bylo povoleno ladění JIT, musí konfigurační soubor
pro tuto aplikaci nebo počítač (machine.config) mít
v oddílu system.windows.forms nastavenou hodnotu njitDebugging.
Aplikace rovněž musí být kompilována s povoleným
laděním.

Příklad:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

Je-li ladění JIT povoleno, budou všechny neošetřené výjimky
odeslány ladicímu programu JIT, který je registrován v počítači,
a nebudou zpracovány tímto dialogovým oknem.


Jak je možné, že nelze do regulátoru poslat ani jeho defaultní nastavení?
Zkoušel tento typ vůbec někdo přeprogramovat?
7,5 kWp poly +3x Tristar MPPT60 (>30 MWh) + 48V VRLA 540 Ah + LiFePO 300 Ah + UPS 6kW
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1610
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm
Reputation: 134

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod rottenkiwi » čtv zář 27, 2018 9:18 pm

Dnes som si pozrel asi 20 videí nastavovaní a logovania EpSolaru a nikomu žiadne hlášky
nevyskakujú, nainštaluje driver, nainštaluje program, spustí a ide to.

Žeby ostatné EpSolary programoval jeden tím a tieto LS druhý ?

Ja by som tie hlášky poslal supportu, nech tam dajú angličtinu,
resp. nech to niekto u nás preloží aj do našej jaz. lokalizácie.

Keby ma tak štval program, za ktorý platím, tak by som sa osobne vybral
do tej firmy resp. aspoň tam zavolal, ak by vedeli anglicky.

Osobne by som kúpil konverter za 2 € a už dávno si napísal vlastnú app
pre Arduino resp. Wemos a mal to cez WIFI.
Mal by som z toho radosť, isto by tam nebol trojan a zabralo by mi to
menej času a ušetrilo nervy, ako niekto može na trh dať také niečo.
Only God & bank can create something from nothing. LTC: LX4UmmYHzT293zcJJ4BjTcPTRSHoLWLDn7
Vodík LiFePO charge BMS SEI formation Float IBM Quantum Enphase IQ7x 787 Dreamliner Issue Ako žiť eko Izolácia
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 1820
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 69

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod kybos » čtv zář 27, 2018 10:38 pm

Pravda je, že obchodní strategii mají vymyšlenou chytře. HW je za peníze (za lacino) a SW je ke stažení bezplatně. Bohužel HW nelze bez SW nastavit. SW zdarma nelze reklamovat. HW je tak levný, že se jej nevyplatí posílat výrobci na opravu. Ani by to nemělo smysl, HW funguje, chyba je zjevně v SW. Patová situace...
7,5 kWp poly +3x Tristar MPPT60 (>30 MWh) + 48V VRLA 540 Ah + LiFePO 300 Ah + UPS 6kW
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1610
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm
Reputation: 134

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod vlkazajac » čtv zář 27, 2018 10:56 pm

Nezúfaj, niekde sa vloudila chybyčka, prídeme na to... Nevidím, že by si niečo editoval, sú tam všetko default hodnoty. Pred update musíš kliknúť na read, niečo editovať a potom updatovať.

Ja už zmeny importujem z textového súboru, funguje to.
2 420 Wp, 3 x LS3024B, WRM15, 24V / 400 Ah gel, VE Multiplus C 800, Carspa 2000 W sin;
všetky panely pripojené paralelne; 100 % využitie prebytkov energie; dotovanie systémových batérií oloveným šrotom ))
Uživatelský avatar
vlkazajac
 
Příspěvky: 1678
Registrován: úte čer 11, 2013 9:40 pm
Reputation: 162

Re: Pomoc s výberom regulatora

Příspěvekod vlkazajac » čtv zář 27, 2018 11:13 pm

Pravdepodobný problém je v editácii desatinej čiarky. V default stĺpci máš bodky a v current čiarky. Táto chyba sa už niekde na nete popisovala.
Ja mám všade čiarky, tak to má byť.
Urob to takto:
Exportuj nastavenie do textového súboru, ukladá sa automaticky v zložke programu ( už tam vlastne je ). Potom si sprav kópiu, pozorne poprepisuj bodky na čiarky, ulož ju s novým menom, importuj a readni, updatuj a hotovo. Urob to hneď pri voľbe "user" a budeš môcť editovať všetky položky nastavenia.
S tou čiarkou treba narábať korektne. Nedáš napr. teplotný koeficient s desatinou čiarkou, berie len celé čísla.
2 420 Wp, 3 x LS3024B, WRM15, 24V / 400 Ah gel, VE Multiplus C 800, Carspa 2000 W sin;
všetky panely pripojené paralelne; 100 % využitie prebytkov energie; dotovanie systémových batérií oloveným šrotom ))
Uživatelský avatar
vlkazajac
 
Příspěvky: 1678
Registrován: úte čer 11, 2013 9:40 pm
Reputation: 162

PředchozíDalší

Zpět na Regulátory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'