Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pát lis 16, 2018 11:51 pm


midnite-GND fault

Diskuze na téma solárních, větrných a ostatních regulátorů, datové komunikace mezi regulátory a PC, instalace software, zapojení regulátorů, chování a zkušenosti s různými typy regulátorů.

midnite-GND fault

Příspěvekod strycekjara » pon lis 23, 2015 8:51 am

Pěkný den všem.Chtěl bych se zeptat,zdali se někomu nepřihodilo něco podobného.Po vypnutí regulátoru a jeho opětovném zapojeníˇ(asi po 3 hodinách) se místo obvyklého zobrazení,dole objevilo GND FAULT.Stalo se to včera asi v 19.00.Teď jsem v práci ,takže jsem se ještě na to nekoukal.Je tam nějaká pojistka co mohla sčoudnout,nebo je to ještě horší? :o
S kabelama se nic nedělalo,nic se nepřipojovalo,..Jediný co mě napadlo,jestli jsem nepřipojil panely moc brzo na regl.Byla ale noc ,takže nic nedávaly a regl byl již připojen k bateriím.
Pakliže máte s tímto zkušenost nebo víte čím by to mohlo být,prosím o radu.Moc děkuji
Čistý ostrov - Panely: Suntech 1440 Wp, Baterie: 400 Ah/24V (KPM 100)+150 Ah/24V (KPH 150), Regulátor: Midnite 150 classic standard, Měnič 2000 W čistý sinus, nabíjecí soustrojí AB-1P/30
strycekjara
 
Příspěvky: 90
Registrován: pát lis 02, 2012 2:56 pm
Reputation: 0

Re: midnite-GND fault

Příspěvekod rottenkiwi » pon lis 23, 2015 9:56 am

Záleží na tom, ako je nastavené GFP - ground fault protection.
Ak je tam Positiv Ground alebo Floating Battery, tak na strane 20, 15. obrazok
je jumper, ktorý treba odstrániť.

Ak je tam Negativ Ground, tak ho tam treba dať = Enabled
a súčasne musí byť pri <100 A ističoch 10 mm2 zemnenie a pri <60 A zemnenie 6 mm2.
Manuál, s. 19
http://www.midnitesolar.com/pdfs/classi ... v_1933.pdf
Only God & bank can create something from nothing. LTC: LX4UmmYHzT293zcJJ4BjTcPTRSHoLWLDn7
Vodík LiFePO charge BMS SEI formation Float IBM Quantum Enphase IQ7x 787 Dreamliner Issue Ako žiť eko Izolácia
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 1820
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 69

Re: midnite-GND fault

Příspěvekod strycekjara » pon lis 23, 2015 10:34 am

Děkuji moc za reakci.Každopádně mám midnite s displayem a ten mi jaksi nereaguje na jakékoliv tlačítko.
Takže úplně přesně nevím jak se na to podívám co mám nastaveno.Díval jsem se na ten obrázek,takže až dorazím,kouknu na ten jumper a odstraním ho.V manuálu který jsem viděl já tam tento obrázek nebyl a to byl manuál k tomu mému midnitu.:)Snad se mi podaří to rozhýbat včetně displaye.Jinak ukazuje vše.Ještě jednou díky.Kdyby ještě nějaký nápad budu rád.
Čistý ostrov - Panely: Suntech 1440 Wp, Baterie: 400 Ah/24V (KPM 100)+150 Ah/24V (KPH 150), Regulátor: Midnite 150 classic standard, Měnič 2000 W čistý sinus, nabíjecí soustrojí AB-1P/30
strycekjara
 
Příspěvky: 90
Registrován: pát lis 02, 2012 2:56 pm
Reputation: 0

Re: midnite-GND fault

Příspěvekod kodl69 » pon lis 23, 2015 10:46 am

do midnite se podíváš přes webový rozhraní, tak jako všichni co za displej neutratili 5kKč....
mě se zase vevnitř rozsvítila nějaká červená led, prosvěcuje skrz mřížku nahoře, ale nikde žádný hlášení o chybě, dobíjí baterky a komunikuje jak má, tak nevím
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2880
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 192

Re: midnite-GND fault

Příspěvekod marko250 » pon lis 23, 2015 11:25 am

GND fault se objeví v případě aktivního jumperu na desce a zaplé GFP funkci v menu, detekuje zkrat mezi +/- reglu.Na těle reglu je plné mínusové napětí z baterky , stačí se někde dotknout plusu a reglu a je to,nutný restart.V tvém případě to vypadá na stálý skrat někde,projdi co jsi naposled zapojoval.Mě se tuto ochranu povedlo aktivovat dotykem ruky o regl ve chvíli, kdy jsem druhou sahal na teplotu chladiče usměrňovací diody z + pólu panelů do reglu. Pak je tam ještě funkce AF,která není standartně zaplá,ta detekuje zase oblouky v systému.Funguje to až moc citlivě i odpojení pojistkového odpojovače jednoho stringu , shodí regl do nečinnosti a nutný restart!
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1095
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 104

Re: midnite-GND fault

Příspěvekod strycekjara » pon lis 23, 2015 12:12 pm

Restart znamená odpojit regl. od baterií, podržet levou a pravou šipku a opět zapnout?Myslím,že tak nějak to bylo.Popřípadě prosím napsat jak.Ještě jednou děkuji všem za rady.Nikdy jsem ho nerestartoval:).
Čistý ostrov - Panely: Suntech 1440 Wp, Baterie: 400 Ah/24V (KPM 100)+150 Ah/24V (KPH 150), Regulátor: Midnite 150 classic standard, Měnič 2000 W čistý sinus, nabíjecí soustrojí AB-1P/30
strycekjara
 
Příspěvky: 90
Registrován: pát lis 02, 2012 2:56 pm
Reputation: 0

Re: midnite-GND fault

Příspěvekod tomas » pon lis 23, 2015 3:01 pm

kodl69 píše:do midnite se podíváš přes webový rozhraní, tak jako všichni co za displej neutratili 5kKč....
mě se zase vevnitř rozsvítila nějaká červená led, prosvěcuje skrz mřížku nahoře, ale nikde žádný hlášení o chybě, dobíjí baterky a komunikuje jak má, tak nevím


Červená LED? Nebude to ta funkce k ohřívání panelů pro odtání sněhu? :-) V jednom manuálu k Midnite jsem to viděl, ale nikde se mi nepodařilo najít jak se to zapne.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1684
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 59

Re: midnite-GND fault

Příspěvekod marko250 » pon lis 23, 2015 9:49 pm

Jen odpojit od baterek,ale bez panelů!!!!!! Tlačítkový restart jde při zaplém stavu zase,které to byly a časy držení si už nepamatuji.A pokud jsi už rozdrbal celé menu a nevíš kudy do něj,tak kompletní tovární restart za pomoci jumperů nad svorkovnicí,po něm ale vše nastavit znovu(mod,napětí,datum,funkce) a dodrž striktně postup.
1.vypnout regl a sundat jumpry JP1 a JP4(nejsou propojené)nad připojovací svorkovnicí
2.zapnout regl a do jedné minuty propojit jumpry JP1 a JP4
3.počkat až se rozblikají horní diody (ty pod krytem) asi minuta a zhasnou
4.vypnout zase regl a dát JP1 a JP4 zase do původní rozpojené polohy
5.zapnout regl,ten naběhne v defaultním nastavení
Před pětkou vystrč ještě baterku z displeje,zůstávají tam nějaká nastavení,týká se to jen Midnite s displejem
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1095
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 104

Re: midnite-GND fault

Příspěvekod strycekjara » úte lis 24, 2015 8:19 am

Děkuji moc.určitě to udělám dle návodu.
Určitě dám vědět jak jsem dopadl.
Ještě jednou dík.
Čistý ostrov - Panely: Suntech 1440 Wp, Baterie: 400 Ah/24V (KPM 100)+150 Ah/24V (KPH 150), Regulátor: Midnite 150 classic standard, Měnič 2000 W čistý sinus, nabíjecí soustrojí AB-1P/30
strycekjara
 
Příspěvky: 90
Registrován: pát lis 02, 2012 2:56 pm
Reputation: 0

Re: midnite-GND fault

Příspěvekod strycekjara » úte lis 24, 2015 11:11 am

Takže vše jsem udělal jak jsi napsal a hle všechno ťape.
Venku svítí ,na displeji 800 w a já ,moje milá s dětmi a pes vrníme jak koťata .
Marko250 tobě a ostatním aktérům diskuze moc díky.
Díky za ten návod a čas co sis udělal.
Ať se daří.
Čistý ostrov - Panely: Suntech 1440 Wp, Baterie: 400 Ah/24V (KPM 100)+150 Ah/24V (KPH 150), Regulátor: Midnite 150 classic standard, Měnič 2000 W čistý sinus, nabíjecí soustrojí AB-1P/30
strycekjara
 
Příspěvky: 90
Registrován: pát lis 02, 2012 2:56 pm
Reputation: 0


Zpět na Regulátory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'