rva píše: Podobná doporučení většinou odpovídají době, ve které vznikla a účelu, pro který byla vytvořena. V zemích, které nejsou schopny zajistit vodu o nižším množství rozpuštěných látek (Česko mezi ně patří také), se vyskytuje doporučené rozmezí od-do a to takové, které je dosažitelné ve vodovodní síti. . V zemích, kde je více dostupná voda o nižším obsahu solí, se uvádí pouze do - například v USA je stanoveno rozmezí TDS 0-500 mg/l.
https://web.archive.org/web/20150429171 ... ndards.cfmV Indii též 0-500, ale není-li jiný zdroj, povoluje se i do 2000 mg/l
https://law.resource.org/pub/in/bis/S06 ... 0.2012.pdfWHO
http://www.who.int/water_sanitation_hea ... ls/tds.pdf ve svém doporučení ohledně kvality vody též zmiňuje jako vodu perfektní, má-li TDS pod 300 mg/l. O vlivu TDS na zdraví neexistují věrohodné studie - většina popisuje kladný vliv při nízkém TDS, ale dvě studie dospěly k zápornému vlivu.
Vyvozovat z toho, že voda, získaná RO je mrtvá (neodsahuje nic, než vodu) a proto nevhodná, je asi to samé, jako vyvozovat z toho, že voda pod hnojištěm je živá (je plná života i stopových prvků) a musí tedy být vhodná na pití. Valnou většinu minerálů ve vstřebatelné formě získáváme z potravy a ne z vody. Třeba takové pivo (které se dnes vyrábí též vodou z RO - i Plzeň) má těch minerálů dostatek.
Studie na samotny vplyv TDS ani nemozu byt, lebo TDS mi zvysuje aj hrdza v rurke... tu ide o to aby voda bola prosta od neziaducich latok a primerane nasytena ani tvrda ani makka...
co sa tyka oznacenim mrtva voda z reverznej...
voda nie je len o primesach, lebo cista voda h2o sa bezne nevyskytuje, vzdy je to nejaka koloidna polievka... ide aj o jej molekularnu sladbu, voda je zlozena v klastroch, bezna voda je trochu porozbijana z procesu cistenia v v upravniach vod, ale po reverznej rozbita uplne, klastre su nekompletne voda telu nepomaha... ciastocne o tom vypoveda aj radox parameter
po destilacii sa vsak klastre vysladaju a po viacnásobnej destilacii je uz skoro dokonala, ma lepsi elektricky potencial a je nositelom lepsieho naboja (vid kolobeh vody v prirode).., ktory obohacuje bunky, avsak nevhodna na priame pitie z dovodu ze sa chova ako rospustadlo... su specialne destilatory kde destilka preteka cez horniny pod tlakom a obohacuje sa mineralmi, ale to je uz skor pre cestovatelov na Mars...
dobra studnicna voda je energeticky ok, ked sa citlivo prefiltruje ma ovela lepsie parametre ako voda z kohutiku... avsak na pramenistu vodu to nema...