Stránka 34 z 40

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: úte úno 16, 2021 12:36 pm
od luge
U mna tiez v pohode.

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: úte úno 16, 2021 12:42 pm
od mgx
XCOM LAN mozes napajat rovno zo studer zbernice. Treba ti na to len DC konektor, LAN konektor a 0.5m LAN kabla a pajkovacku. zapojenie je tu niekde na fore.

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: úte úno 16, 2021 1:46 pm
od marsal64
Aha, díky, no, spolehlivých 24V budu potřebovat stejně.

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: úte úno 16, 2021 2:18 pm
od mopadzi
1+8 je +24V, 2+7 je -24V

Studer - file failed to upload = ?

PříspěvekNapsal: pát úno 19, 2021 8:42 pm
od marsal64
Stává se to nebo je problém někde jinde?

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: sob úno 20, 2021 5:09 pm
od mgx
problem je na strane studer-u. Sachoria tam s portalom, cely tyzden nezobrazovalo ani #IMG_ID instalacie, to uz nejak rozchodili. Na upload asi nezostali zatial sily. treba pockat.

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: sob úno 20, 2021 8:15 pm
od mobilik
Ešte aj z appkou niečo je. Vždy keď dám zobraziť graf, tak padne... :roll:

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: sob úno 20, 2021 8:27 pm
od redcrown
potvrzuji problém s appkou při zobrazení grafu

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: sob úno 20, 2021 9:33 pm
od mobilik
No je toto možné u "prémiových" produktov?

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: sob úno 20, 2021 9:48 pm
od redcrown
Portál nepohání lednici nebo čerpadlo....

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: ned úno 21, 2021 7:29 am
od Dagus
No ale pokud klient utratí za elektrarnu jedno mega, tak očekává nějakej kvalitní výstup. Těžko se bude vysvětlovat, proč neustale portál blbne a že studer je opravdu ze švajcu a top. Mám klienty co by to trpět nechtěli.

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: ned úno 21, 2021 7:34 am
od redcrown
Já jsem to myslel s určitou nadsázkou. Jasně že by to mělo fungovat, dokonce i u levnějších produktů. Svět už je bohužel takový, netřeba chodit daleko, např automobilový průmysl.

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pon úno 22, 2021 6:35 pm
od redcrown
Přátelé, dnes jsem si udělal takový krásný ostrovnický blackout. Nic co by u místní posádky podpořilo důvěru v nové ostrovní řešení. Věděl jsem, že se jedná o neošetřený stav systému, zatím jsem ale nestihl vyřešit.
BMS mi přes CAN poslala Discharge STOP, protože jeden z článků dosáhl spodní nastavené úrovně napětí. Z hlediska BMS správná funkce, jen jsem to neošetřil v nastavení Transfer relé. Zatím jsem měl nastaveno, že na 20% sepne Transfer relé. Zatím jako jediná podmínka pro splnění ovládání AUX1.
Poradíte prosím někdo, jak to udělat, aby to reagovalo na stav BMS "ukonči vybíjení"? Využívám řízení přes AUX1. Napětí na měniči se mi moc používat nechce, protože to nehlídá jednotlivé články. Když už tu BMSku mám, tak ať to pracuje korektně.
díky

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pon úno 22, 2021 6:50 pm
od Dagus
Ano posádka domu všechny podobné situace patřičně ocení. Typické hlášky jsou že něco ZASE nefunguje a že si to dělá co chce. Typicky věc kterou neovlivníš, třeba spadlej jistič vadnou varnou konvicí, ale může za to elektrárna a všechny ty krabice. Naštěstí je to hobby, tak to tolerují.

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pon úno 22, 2021 6:54 pm
od redcrown
Ne ne, já mám posádku celkem v pohodě, ani moc nebrblala, protože to dispečer rychle vyřešil. Psal jsem, že to nepodpořilo důvěru.

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pon úno 22, 2021 7:29 pm
od marsal64
Posádka sleduje a pamatuje si... Já za studery mám ten automatický čínský přepínač sítí se vstupy: (a) výstupy ze studerů a (b) DS, přepínající toto do domovního rozvaděče. Velmi užitečné! Třeba při učení se, jak ovládat transfer relé, aby studer neblikal... Naposledy se přepínač osvědčil, když došlo na jedné fázi k "nečekanému" přetížení (holt se to celé člověk učí postupně nastavovat praxí) a po defaultním trojnásobku detekce přetížení všechny studery vypnuly. Zjistil jsem to asi za dvě hodiny, protože díky přepínači tzv. "nebylo co řešit".

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pon úno 22, 2021 7:59 pm
od redcrown
díky za tip, tak jsem ho už preventivně před týdnem objednal. Já navíc jedu jen část domovní sítě, takže kritické věci nevypadnou.
Zkuste prosím poradit s tím nastavením, to mě teď tíží víc. Díky

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pon úno 22, 2021 8:06 pm
od kodl69
Jasně, ostorv zálohovaný distribuční sítí. Když se tak zamyslím, mám to stejně - když vypadně měnič, stykače to automaticky přepnou na DS a není co řešit, jedině snad zvukovou signalizaci přetíženýho měniče...

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pon úno 22, 2021 8:52 pm
od beethowen
Batrium by mělo umět ovládat nějaký výstup, který by měl po připojení na remote vstup Studeru a patřičném nastavení přepnout transfer relé. Nevím, ale jestli jde nějak zpozdit signál po CANu, který vypíná měnič.

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pon úno 22, 2021 9:30 pm
od redcrown
Jasně, Batrium má relátka s programovatelným nastavením. Jedna z funkcí je Discharge OFF. Proč myslíš, že by bylo potřeba zpozdit signál? Stačilo by externě z relé BMS ovládat transfér relé v XTM.
Hledám cestu, jak to udělat bez externího drátování.