Stránka 29 z 36

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: stř led 06, 2021 8:09 pm
od mobilik
Prídeš o všetky nastavenia všetkých pripojených zariadení.

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: čtv led 07, 2021 4:20 am
od mgx
myslim ze vsetko co je na zbernici (teda asi okrem x232i a x485), ale odskusane nemam :)

ja pred takymto robim backup. QSP to neprepise, tam treba ist xcomom alebo kontaktovat studer.

https://www.studer-innotec.com/en/faq/

https://www.studer-innotec.com/media/do ... backup.pdf

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pát led 15, 2021 5:31 pm
od Mirek123
willcz píše:Dneska jsem si udelal cas a kontroloval jednu z veci ktera me u meho menice zarazi.

Kdyz je menic v rezimu kdy ma sepnute transfer rele, je zapnuty smart boost a baterie v bulku tak menic nabiji baterii malym proudem. Pokud vypnu smast boost tak nabijeni prestane.
Schvalne jsem dnes meril proudy a opravdu to jde primo z menice.

Otazka je jestli je to chyba nebo vlastnost.
Jak se chovaji vase studery v takove situaci?

nechci zakladat nove tema - mam presne ten samy problem.XTM 4000-48, zapnuty SmartBoost, TR sepnute, charger off, trvaly proud do baterky cca 0,5A z DS. Baterky ve floatu (US 3000 Pylontech). Na vine je SmartBoost. Nevi nekdo, co s tim? Do baterky prece patri elektrony jen ze slunka... Dekuji ;)

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pát led 15, 2021 7:15 pm
od mobilik
Už som to pár stránok dozadu písal ako to znemožniť.
Charger na ON a nastav si nejaké napatie nabíjania na minimum, aby sa nikdy nezapla nabíjačka, prípadne až vtedy keď bude zle.
Smartboost nechaj zapnuty a prestane to robiť...

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: sob led 16, 2021 9:13 am
od Mirek123
dekuji mnohokrat, mobiliku

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: sob led 16, 2021 10:52 am
od mobilik
Nie je začo, napíš či to pomohlo. Ci to nieje tak len u mňa. :wink:

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: čtv led 21, 2021 8:25 pm
od milhaus
Zase další rok v háji a část roku 2xXTM v paralelu , dva měsíce na dvou fázích.
Pro změnu zase dodávka do sítě 0 MWh :yes:

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: ned led 24, 2021 11:32 am
od fla571
Zdravím.
Jednoduchý dotaz - má někdo negativní zkušenosti (něco se mu nelíbilo) s updatem na R672?
Nebo lépe - už někdo na tuto verzi svůj Studer updatoval?
Stále používám relativně starou (6-tkovou verzi) a přece jenom by to už asi chtělo vyslyšet doporučení Studeru.
Díky

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: ned led 24, 2021 11:45 am
od mopadzi
dělal jsem v létě R670. bez problému, jen trošku jinak měřila tak jsem doseřizoval VT nabíjení

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: ned led 24, 2021 3:52 pm
od mgx
30.10 upgrade vsetkeho na R672

Software versions included in this package
******************************************
RCC/Xcom-232i : 1.6.78
******************************************
XTH : 1.6.30
XTM : 1.6.30
XTS : 1.6.30
******************************************
BSP : 1.6.32
******************************************
VARIOTRACK : 1.6.34
******************************************
VARIOSTRING : 1.6.26
******************************************
XCOM SMS : 1.6.50
******************************************
XCOM CAN : 1.6.62
******************************************
XCOM 485i : 1.6.82
******************************************

Bez problemov (teda ziadne som si nevsimol).

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: ned led 24, 2021 7:15 pm
od milhaus
fla571 píše:Zdravím.
Jednoduchý dotaz - má někdo negativní zkušenosti (něco se mu nelíbilo) s updatem na R672?
Nebo lépe - už někdo na tuto verzi svůj Studer updatoval?
Stále používám relativně starou (6-tkovou verzi) a přece jenom by to už asi chtělo vyslyšet doporučení Studeru.
Díky


R672 bez problémů.
Použito na několika instalacích bez problémů.
Vrátit se dá vždy, mám snad většinu starších verzí od R570, pokud bude potřeba.

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: ned led 24, 2021 7:27 pm
od marko250
I na Fangpusun?

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pon led 25, 2021 5:32 pm
od milhaus
mimo provoz

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pon led 25, 2021 6:23 pm
od kodl69
A to je ta výhoda cloudovýho řešení. Mě data z Midnite na lokální síti chodí celkem spolehlivě, internet neinternet.

Dotaz - Studer portál a čtení hodnot parametrů

PříspěvekNapsal: pát led 29, 2021 7:40 pm
od marsal64
Když chci použít portál studer k přečtení hodnoty parametru a mám více zařízení daného typu, tak portál čte vždy hodnoty jen z jednoho (prvního?) nebo to lze nějak určit?
A když bych si chtěl hodnoty přečíst nějak souhrnně, tak to musím dělat krok po kroku pomocí scom.exe resp. si čtení naprogramovat přes 232? Není na to něco hotového?
Díky

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: sob led 30, 2021 7:30 am
od mobilik
Prepni sa na inštalatér a budeš vedieť všetko ovládať aj čítať príkazom. Obrázek

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: sob led 30, 2021 12:48 pm
od marsal64
Děkuji moc za nakopnutí a pomoc, mobiliku ;-).
Pokud si tedy chci vypnout watchdog X-COM 232 a zadám tedy 0 (No) v 5103 (podle laskavého návodu výše v tomto vlákně), mám zato, že vypnu watchdog u všech dvou X-COMů, které mám, tedy včetně X-COM LAN i X-COM 232?
Jde to tedy i z portálu ovládat zvlášť nebo jen už přes scom.exe nebo jinak programově?

FYI max 4 RCC + X-COM

PříspěvekNapsal: sob led 30, 2021 3:56 pm
od marsal64
OK, za pokus to stálo ;-), info pro ty, kteří mají také nadbytek X-COM 232i ze Secondsol...
V mém případě tedy bude: 1x RCC-02, 1x 232 pro PLC, 1x 232 pro USB připojení, 1x X-COM LAN.

Re: FYI max 4 RCC + X-COM

PříspěvekNapsal: sob led 30, 2021 4:22 pm
od Frenky
marsal64 píše:OK, za pokus to stálo ;-), info pro ty, kteří mají také nadbytek X-COM 232i ze Secondsol...
V mém případě tedy bude: 1x RCC-02, 1x 232 pro PLC, 1x 232 pro USB připojení, 1x X-COM LAN.


Já myslím, že nebude. Max počet zařízení RCC v jednom systemu, včetně displeje RCC-02 jsou tři.
Já provozuji 1x RCC-02, 1x X-COM 232, 1x X-COM LAN. Při připojení dalšího RCC systém protestuje.
Píšou to i v návodu.

Re: FYI max 4 RCC + X-COM

PříspěvekNapsal: sob led 30, 2021 4:28 pm
od marsal64
Frenky píše:Já myslím, že nebude. Max počet zařízení RCC v jednom systemu, včetně displeje RCC-02 jsou tři.

Hmmm, že by přece?