Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon bře 08, 2021 7:08 pm
mobilik píše:Tak po dni to je odskúšané a vidno to už aj na grafoch...treba čakať deň u studera...
Tu už pekne vidno ako sa odber z DS a vystúp z meniča pekne kryje od zmeny... Takže je tam nula a menič nedobíja batérie.
Tu to vidno aj pekne na napätí batérie že nie je v pluse...
Dnes som skúšal meniť aj ďalšie parametre, ale neprišiel som na nič s čím by to malo ešte súvis. Takže menič nabíja 0,5A prúdom batérie ak je nabíjanie zakázané.Ak je nabíjanie povolené a napätie je pod vyššie ako nastavený float na meniči tak nenabíja a začne až keď klesne napätie na nastavené hodnoty. Nelogické, ale to je STUDER.Možno mám ešte niečo zle nastavené, ale neviem už na nič prísť, takže top nechávam tak.
![]()
Možno to niekomu pomôže ak bude riešiť to isté ako ja z danomP.
mobilik píše:Presne tak a preto si myslím že za tie ceny by tieto produkty mali vedieť aj spievať a nie nevedieť presne merať napätie, monitoring nedokončený, nelogicky atď... Veď som o tom už 100x písal.
Kobra23 píše:Jaký jistič (hodnotu) dáváte na AC vstup a AC výstup u XTM 4000-48?
Kobra23 píše:Jaký jistič (hodnotu) dáváte na AC vstup a AC výstup u XTM 4000-48?
Frenky píše:Kobra23 píše:Jaký jistič (hodnotu) dáváte na AC vstup a AC výstup u XTM 4000-48?
Já mám na AC input 32A a na AC output 40A.
Kobra23 píše:Umí Studer XTH a XTM sdělit info, kolik nasál energie z gridu do AC in? Nebo pokud to chci vědět, tak musím instalovat elektroměr?
A to samé mě zajímá u AC out. Ukazuje to?
Kobra23 píše:Umí Studer XTH a XTM sdělit info, kolik nasál energie z gridu do AC in? Nebo pokud to chci vědět, tak musím instalovat elektroměr?
Parametr Název Parametru Jednotka
3011 Input voltage V
3012 Input current A
3088 Input active power W
3081 Energy AC-In from of the current day kWh
3080 Energy AC-In from of the previous day kWh
3021 Output voltage V
3022 Output current A
3087 Output active power W
3083 Consumers energy of the current day kWh
3082 Consumers energy of the previous day kWh
3000 Battery voltage V
3005 Battery charge current A
3076 Discharge of battery of the current day kWh
3078 Discharge of battery of the previous day kWh
redcrown píše:Měnič je nafázovaný, zapnuté transfer relé. Tím to asi nebude. Po několik dnech pozorování - ustálený stav, nabíjení jen z XTM, bez zátěže pouze spotřeba měniče naprázdno, nabíjení a růst napětí se zastavil na hodnotě 48,2V, nastaveno bylo 48,0V. Vypadá to, že se to řídí cílovým napětím nastaveným v Batriu, z nějakého důvodu s ofsetem +0,2V. Ignoruje tedy hodnotu nastavenou v Charging a řídí se nastavením Remote Charge Targets.
Aby nedošlo k nepochopení, hlavní nabíjení vypne na povel zastavit nabíjení podle nastavení tak jak má, ale trochu to tam posílá přesto posílá. Úplně se zastaví až podle popisu v odstavci výše.
Zkusím to ještě probrat s tech. podporou Batria, uvidíme, co poradí.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků