Stránka 3 z 13

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pát črc 28, 2017 5:36 am
od mopadzi
to ota: díky testnu to

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: ned říj 28, 2018 1:34 pm
od willcz
Dneska jsem si udelal cas a kontroloval jednu z veci ktera me u meho menice zarazi.

Kdyz je menic v rezimu kdy ma sepnute transfer rele, je zapnuty smart boost a baterie v bulku tak menic nabiji baterii malym proudem. Pokud vypnu smast boost tak nabijeni prestane.
Schvalne jsem dnes meril proudy a opravdu to jde primo z menice.

Otazka je jestli je to chyba nebo vlastnost.
Jak se chovaji vase studery v takove situaci?

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pát led 25, 2019 12:28 pm
od willcz
Studer rozjel novy portal na monitoring. (beta verze)
pokud mate odvahu, muzete zkusit tam presunout vasi instalaci. (je potreba ji vymazat z xcom ...)

https://portal.studer-innotec.com

Prozatim je to celkem pekne, jeste kdyby byl hromadny pristup k parametrum, ne jen simulaci ovladaciho panelu.

studer portal.png

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pát led 25, 2019 6:34 pm
od mobilik
Booooooze, konečne!
Ťažké prachy za tie produkty a výstup je emulovany displej...
Konečne by to mohlo byt lepšie monitorovanie. Ze ich to po tých rokoch napadlo. :mrgreen:
Edit: na akej adrese to je, najak to neviem nájsť... :(

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pát led 25, 2019 9:59 pm
od willcz
je to v tom clanku co jsem psal:
https://portal.studer-innotec.com

adresu jsem ziskal nahodou, na webu je fotka neceho takoveho, ale odkaz nikde.
takze jsem to zkusil tipnout a trefil se :-)

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pát led 25, 2019 10:14 pm
od mobilik
Aj tak som zasa sklamaný....
Niesu tam reálne grafy, ale iba vytiahnutie z histórie a to je smutné, keď už aj číňan vie nahodiť on line dáta, napríklad za poslednú hodinu...

Ja neviem, niekedy mi to pripadá že čím drahšie zariadenie tým blbsi ľudia tam robia...

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pát led 25, 2019 10:39 pm
od willcz
Problem je v tom jak to ma aktualne studer udelane. Data co to ukazuje je vlastne import tech CSV co jsou na karte XCOM-LAN a ty se zapisuji vzdy az o pulnoci.

Bez nejake vetsi aktualizace fw to asi online nebude.
Jak bych spise bral aby tam byla tabulka vsech parametru, a dalo se to menit bez nekonecneho proklikavani toho RCC. (ano vim ze to jde zapsat primo kdyz znam cislo parametru)

ve finale je nejlepsi si ty data tahat ven do vlastniho zarizeni :-)

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pát led 25, 2019 11:03 pm
od mobilik
Presne tak... Len je smutné že za toľko peňazí je tej "muziky" dosť málo.
Myslím že upraviť FW nieje žiaden problém, je otázne prečo to ešte neurobili...

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pát led 25, 2019 11:11 pm
od mobilik
Teraz trochu mimo poslednej témy. SD karta v rcc mi hlási že ma poškodené súbory.
Neviete čo stým mam spraviť?
Ak ju naformatujem, budem ju musieť znova registrovať, už si nepamätám jak to presne bolo...
Ďakujem.

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pát led 25, 2019 11:15 pm
od willcz
muj odhad je ze to "nepotrebuji" ten kdo uz ma prachy studer si to koupi od integratora jako hotove reseni, ktery k tomu proda I ten monitoring, at uz pres CAN nebo RS232.
Hobby klient je rad ze ma studer a bud si to nejak dobastli, nebo proste pouziva co je.
Za me je taky dulezitejsi robustnost stridace a celkove reseni, nez nejake omalovanky. Ty si udelam v pohode sam.

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pát led 25, 2019 11:19 pm
od willcz
mobilik píše:Teraz trochu mimo poslednej témy. SD karta v rcc mi hlási že ma poškodené súbory.
Neviete čo stým mam spraviť?
Ak ju naformatujem, budem ju musieť znova registrovať, už si nepamätám jak to presne bolo...
Ďakujem.


Toto dela celkem bezne (par krat do roka). Hlasi to opravdu karta v RCC, nebo v XCOM LAN?
me zlobi vetsinou karta v XCOM LAN, tzn kartu vytahnu, projedu checkdiskem (ten nic nenajde)
vymazu adresar s CSV souborama. Adresar 02 necham, tam je prave ulozene to GUID.
v realu je to jen jeden soubor, da se to poznat podle datumu.

soubory o ktere jsem prisel pak dalsi den (abych mel zaznamy ze vsech dnu v rade) vytahnu z RCC-02.

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: sob led 26, 2019 6:23 am
od mobilik
Hmm, píše mi rcc/xcom, takže asi na oboch... Ďakujem za radu, vyskúšam. :wink:

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: sob led 26, 2019 9:04 am
od brumlaj
willcz píše:,,,,, Za me je taky dulezitejsi robustnost stridace a celkove reseni, nez nejake omalovanky.
krásně zformulované. Proto se ty měniče prodávají. Žádný kudrlinky který člověka jenom zdržují ale je dána možnost si je dodělat. Funkčnost v tom co měnič má dělat taková jakou si člověk přeje
willcz píše:Ty si udelam v pohode sam.
třeba, pokud je to nutné a nebo jdu dělat něco užitečného ;-)

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: sob led 26, 2019 6:23 pm
od mobilik
Hmm, mam iný názor na to.
Keď si kúpim mercedes očakávam od neho pohodlnosť, silný motor a taktiež vymoženosti ako vyhrievané sedadlá, a rôzne elektronické fičurinky, ktoré sa mi nechce menovať... :wink:

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: ned led 27, 2019 2:50 pm
od brumlaj
Hmm, ale to zřejmě lovíš v jiných vodách. Studer je postaven na perfektní FUNKČNOSTI. Aby fungoval kdekoli. A za to se platí. Zatím žádný powerjack neumí to co STUDER. Na cingrlátka (mercedes) bych si tipnul musíš hledat dále ;-) Žádný online graf ještě powerjacku k funkčnosti Studera nepomohl. A naopak to, že Studera nepřipojíš k Internetu a on na to je připraven na rozdíl od některých číňanů které bez konektivity ani nevyreklamuješ, Ti slouží k vyšší bezpečnosti jeho provozu ;-)

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: ned led 27, 2019 10:16 pm
od mobilik
Každý má na to svoj názor. :wink:
Nepresvedčil si ma. :mrgreen:

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pát úno 08, 2019 7:47 am
od willcz
Nasel jsem zajimavou stranku:
https://www.fangpusun.com/xtm-inverter
Je mozne ze to je vyrobce ktery ty stridace sestavuje v cine. Alespon podle fotek (I zevnitr) se zda ze to je stejne jako menic co mam doma.
psal jsem potavku a za model xTM 4000-48 chteji:
Total Price : $ 908.2
Goods charge (one unit XTM 4000-48) : $ 752.3
Shipping Cost (23kg , By DHL express) : $ 155.9

Predpokladam ze k tomu napari DPH, ale I tak je to za pulku toho co je studer tady.
Jsem ve velkem pokuseni do toho jit. Neprida se nekdo?

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pát úno 08, 2019 8:21 am
od mobilik
Pozor, táto firma kopírovala aj victron, ich regulátory. Známy kúpil 10ks a boli vadne odchádzali jedna radosť. Neviem ci je to prvovýroba, alebo čínska kópia, ale neviem, neviem, Trebalo by to otestovať...
Inak za tu cenu pecka. Otázka je ako by to komunikovalo zo studerom "origo" , či by si to vsimol rcc, podpora SW atď...
Edit 1: aha: http://m.fangpusun.com/solar-charge-controler-1

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pát úno 08, 2019 8:41 am
od ota
Zrovna včera jsem jeden takový regulátor namontoval. Mám vedle sebe origo Victron a Fang...
Budu referovat jak se chovají. Na první pohled jsou identické, pro nastavování funguje i programovací kit a program od Victronu.

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pát úno 08, 2019 8:50 am
od luge
Ak dobre ratam tak cinsky studer s Clom +DPH vychádza 1920 euro ,to sa nevyplati ked v Nemecku sa da kupit za 1790 euro