Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv zář 24, 2020 11:12 am


Studer informacie

Regulátory Studer
PředchozíDalší

Re: Studer informacie

Příspěvekod mopadzi » úte úno 25, 2020 10:10 am

el_salvadore píše:Trochu ozivim tuto temu Studer vs. klony od Fangpusun. Myslim, ze pri vybere cinskej verzie by dost pomohla detailna schema na diagnostiku v pripade poruchy, myslite ze sa take daco da zohnat? Google je zatial bezuspesny..., Cinania to len tak asi tiez nepustia.


jak jsou na tom klony z hlediska spolehlivosti? jak dlouho Vám jedou?
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 595
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod ferrys » úte úno 25, 2020 4:43 pm

mam dva do jedne faze a jede to ale obcas se stane toto... a spadne to - restatne se master a zhrouti se to, zatim nevim jak udelat auto restart... je ot tak 2x za mesic... nechapu proc najednou slave udela to co udela a pak se to rozpadne
Honza XT1 182 BTS/BSP battery temperature measurement used by a device 25/02/2020 13:49:28 Notifications
Honza XT1 188 CAN stage startup 25/02/2020 13:49:25 Notifications
Honza XT1 180 Command entry activated 25/02/2020 13:49:25 Notifications
Honza XT1 22 Voltage presence on AC-Out 25/02/2020 13:49:25 Halted
Honza XT1 207 AUX1 relay activation 25/02/2020 13:49:24 Notifications
Honza XT1 177 An Xtender has started up 25/02/2020 13:49:24 Notifications
Honza XT2 58 Master synchronization missing 25/02/2020 13:49:24 Halted
Honza XT2 215 UPS limit reached, transfer opened 25/02/2020 13:49:22 Warning
Honza XT2 215 UPS limit reached, transfer opened 25/02/2020 13:49:22 Warning
ferrys
 
Příspěvky: 26
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod luge » úte úno 25, 2020 8:09 pm

mopadzi píše:
el_salvadore píše:Trochu ozivim tuto temu Studer vs. klony od Fangpusun. Myslim, ze pri vybere cinskej verzie by dost pomohla detailna schema na diagnostiku v pripade poruchy, myslite ze sa take daco da zohnat? Google je zatial bezuspesny..., Cinania to len tak asi tiez nepustia.


jak jsou na tom klony z hlediska spolehlivosti? jak dlouho Vám jedou?

Rok paralel ako master so studerom,spolahlivy,bez problemov.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
luge
 
Příspěvky: 682
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Studer informacie

Příspěvekod ferrys » úte úno 25, 2020 9:46 pm

to je super... me se ten master obcas resne... bez logovani a pak se to zbori... proc to zatim nevim... kdybys mi poslal konfig do pm byl bych rad...
ferrys
 
Příspěvky: 26
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » čtv dub 02, 2020 3:51 pm

Ahoj,
nedaří se mi rozchodit Xcom-232 před levný převodník, více viewtopic.php?f=55&t=5562&start=80#p120337
používáte někdo pro komunikaci na server jiný převodník než Moxu, kterou k tomu Studer dodává? Třeba by mi to pomohlo v hledání závady....
díky
redcrown
 
Příspěvky: 783
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod ferrys » pát dub 03, 2020 7:47 am

Me to ted treba od vcera nefunguje vubec - cloud... ani na orginal XCOM-LAN... takze ted bych to neladil...
ferrys
 
Příspěvky: 26
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod ferrys » pát dub 03, 2020 7:51 am

AAA tak ted to zaclo chodit... ale skoro dva dny tma :)
ferrys
 
Příspěvky: 26
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » pát dub 03, 2020 7:53 am

Ani přístup na portál přes web, ani aplikace android? Nebo nejde jen ten přenos z XCom?
redcrown
 
Příspěvky: 783
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod ferdinand » pát dub 03, 2020 7:59 am

Ani jedno.Občas jim to nejde,tentokrát to nešlo trochu déle.
Uživatelský avatar
ferdinand
 
Příspěvky: 39
Registrován: úte dub 19, 2016 9:37 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod ferrys » pát dub 17, 2020 9:43 am

Je nejaka sance zmenit FID a prohodit master a slave ? diky moc LF
ferrys
 
Příspěvky: 26
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod brumlaj » pát dub 17, 2020 3:19 pm

u každého odšroubuješ 3 šrouby, sundáš ze zdi, prohodíš, zašroubuješ každý třemi šrouby ke zdi. Toť asi tak vše ;-) Pátéééék!
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod fla571 » sob dub 18, 2020 10:35 am

Zajímalo by mě jestli někdo pracoval s parametrem 1462 (Multi inverters independents), resp. jak souvisí s parametrem 1283 (Integral mode).
Provozuji 3xXTM-4000-48 v třífázovém režimu - 1283-Yes, 1461-Yes, 1468-No
Snažím se o automatické přepínání mezi ostrovním režimem a on-grid. Podle SOC to funguje bez problémů, podle zatížení logicky vůbec - zatížení fází je samozřejmě naprosto nevyvážené a tudíž pokyny od jednotlivých AUX1 jsou vesměs protichůdné.
Třífázový režim v podstatě nepotřebuji (dnes zbyla pouze 3f. zásuvka)- stačí mi tři nezávislé "okruhy".
Má někdo nějaký nápad nebo musím začít přemýšlet o pořízení nadřazeného systému SCADA.
fla571
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon pro 30, 2019 11:03 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod brumlaj » sob dub 18, 2020 3:42 pm

Asi to chceš programově, ale s tím AUXx bych to klidně udělal. Spojit je drátem s RE a bude stačit když sepne jeden z nich, a RE bude aktivní.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod fla571 » ned dub 19, 2020 9:13 am

Díky za promptní reakci.
Ano, snažil jsem se programově, protože mi to přišlo jednodušší.
Předpokládám, že RE je Remote Entry. Sice RE mělo být původně použito pro vzdálené ovládání ČEZem (asi abych neohrozil stabilitu jejich sítě), ale nakonec na to asi zapomněli, takže volné je.
Popřemýšlím o tom, ale na první pohled to patrně fungovat stejně jako programově. Pokud je systém v režimu Integral (1283- Yes), tak by se všechny tři XTM-ka měla chovají stejně (alespoň pokud jde o Transfer relé) - snaží se chovat "třífázově". Ale třeba to při hardwarovém propojení AUX s RE funguje jinak.
Mě se zdá, že cestou by mohlo být 1462-Yes (Multi inverters independents) a 1283-No (Integral Mode), ale než to zkusím, tak hledám nějakou zkušenost s tímto řešením.
fla571
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon pro 30, 2019 11:03 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod brumlaj » ned dub 19, 2020 6:14 pm

Ono se to chová stejně - jak program tak RE má stejný účinek. Jde o to, že u RE můžeš vhodným řazením kontaktů řešit jak AND, tak OR a jejich kombinace. Právě třeba jde o ten ČEZ (například nízký tarif .....) Taky přesně nevím zda chceš aby XTM pracovala s TR nezávisle? Tedy aby přetížení jednoho měniče neovlivnilo druhé dva? V každém případě s tímto zkušenost nemám.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod ferrys » pon dub 20, 2020 10:19 am

Zdravim... na tohle se ted chystam... 3f system se tremi menici a kvuli nabijeni aut jednu fazi posilim o dalsi xtm paralelne... predpokladam ze pokud se vypne integralni mod a zapne independent, tak budou menice schopny prechazet z ostrovniho rezimu nezavisle podle zatizeni dane faze a vice versa - akorat se vsechny budou muset konfigurovat zvlast... jedine ceho se trosku pak bojim je ten paralelismus na jedne fazi... nadipuju to tak a budu se modlit :)... tak snad to pojede jak ma :)
ferrys
 
Příspěvky: 26
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod fla571 » úte dub 21, 2020 7:57 pm

Ferrys- nejsem žádný Revox-guru, ale domnívám se, že pokud se vypne integrální mod, pak to nebude třífáze, ale tři nezávislé okruhy po 220V. Mě by to vůbec nevadilo, protože sice mám nastaven třifázový režim, ale žádný třífázový spotřebič v současné době už nepoužívám.
Pokud jde o posílení jedné fáze, pak v manuálu je věta, že pokud budou měniče ma stejné fázi, pak je bude systém považovat za k sobě patřící. Vypadá to, že sice při Independent nemají vliv DIP, ale měniče si jednotlivé fáze "nějak" hlídají.
Jestli to zkusíš, pochlub se i neúspěchem.
Já této konfiguraci sice věřím, ale zatím jsem nesebral odvahu do toho jít, protože "regulačními" opatřeními jsem pády od přetížení eliminoval na minimum.
fla571
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon pro 30, 2019 11:03 am

webportal

Příspěvekod mopadzi » pon kvě 04, 2020 3:32 pm

Ahoj
jede vám studer webportal?
já už druhý den zničehonic request failed
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 595
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod luge » pon kvě 04, 2020 5:09 pm

Ahoj,u mne je webportal ok.
luge
 
Příspěvky: 682
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » pon kvě 04, 2020 5:55 pm

Mě teď nejede.
redcrown
 
Příspěvky: 783
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

PředchozíDalší

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'