Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte bře 31, 2020 3:36 am


Studer informacie

Regulátory Studer
PředchozíDalší

Re: Studer informacie

Příspěvekod el_salvadore » pát led 17, 2020 6:46 pm

Trochu ozivim tuto temu Studer vs. klony od Fangpusun. Myslim, ze pri vybere cinskej verzie by dost pomohla detailna schema na diagnostiku v pripade poruchy, myslite ze sa take daco da zohnat? Google je zatial bezuspesny..., Cinania to len tak asi tiez nepustia.
Uživatelský avatar
el_salvadore
 
Příspěvky: 32
Registrován: pon led 28, 2019 8:39 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod mobilik » stř úno 05, 2020 10:42 am

Ahoj,

Prosím Ťa, nemáš náhodou heslo na inštalatéra do Studera?

Kúpil som XTM 8000 a mam tam nastavený parameter 1577 na YES. Neviem ci to nebude robiť problém.

Mas to aj ty na YES?

Ďakujem za info.

Mišo
mobilik
 
Příspěvky: 2167
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » stř úno 05, 2020 11:10 am

1577 je nastaven ve všech standartně na YES
heslo měl Willcz ale asi už tu není ...škoda.
milhaus
 
Příspěvky: 123
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm


Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » čtv úno 06, 2020 12:10 pm

Pozor na to! pokud zadáte heslo INSTALATÉRA , po odhlášení se např na EXPERTA není možné prohlížet v RCC celé nastavení instalace. Je potřeba předem povolit v nastavení.
Také nastavení položek (číselných parametrů) se změní do trochu jiného formátu! *sun*
milhaus
 
Příspěvky: 123
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm


Re: Studer informacie

Příspěvekod mopadzi » čtv úno 06, 2020 1:22 pm

nevíte jde udělat nejaký backup a export parametrů?
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 525
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » čtv úno 06, 2020 1:34 pm

V těch CSV souborech na kartě v RCC jsou ty data v složce XTENDER.
Jen se tím nějak prohrabat a vyčíst co potřeba .
milhaus
 
Příspěvky: 123
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod mobilik » čtv úno 06, 2020 2:50 pm

Najjedduhsie si navolit a urobiť zálohu na kartu cez RCC-02. Potom kartu ulozit do PC a neskôr použiť.
Je to priamo v menu.
mobilik
 
Příspěvky: 2167
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » ned úno 16, 2020 3:19 pm

Ahoj,
teď při sestavování XTM+VT+LFP jsem narazil na problém. V manuálu píšou a kreslí zemnění mínus pólu baterie. Píšou, že se to řídí místními (myšleno národními) podmínkami. Můžete mi prosím někdo poradit, jestli baterii zemnit a proč? "Na stole" mi to samozřejmě funguje i bez zemnění.
díky
redcrown
 
Příspěvky: 665
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » ned úno 16, 2020 4:13 pm

ještě bych k tomu přidal dotaz na napětí. Zvažuji použít 16S nebo 17S LFP Ferak, které bych provozoval do max. 3,55V, tj.
u 17S 60,3VDC. U VT-80 píšou max. 68VDC, u XTM 4000-48 taky.
Co byste mi poradili? Baterie mám, budu třídit dobré a horší články, tzn. jestli mi něco zbude v poličce nebo bude v baterii, je skoro nepodstatné. Jasně, bavíme se tady o 2kWh. K Batriu mám taky 17 longmonů, takže je to jen o rozhodnutí, jak těsně jít k horní hranici napětí.
díky za rady
redcrown
 
Příspěvky: 665
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod marko250 » ned úno 16, 2020 5:00 pm

U 3.55V se rozjíždí hodně strmě,počítej maximum spíš do 3.43V,ale i toto je zbytečné .Od 3.35>3.1V z nich dostaneš 80% kapacity.Mám konečně pár 100% SOC nabití baterky za sebou a pozoruji nad 3.45V rychlý nástup rozjíždění.Ještě jsem válečky nemixoval,ale ta vlastnost je u jakékoli řady,když ji tam napěťově pošlu.Proto počítej s provozem horního nabití 3.38V.(udržování) a spodek 3V(vypnutí) to dá 86% kapacity a články se nerozjedou.
Díky tomu nic nebrání 17s.Baterie se u mě stejně uzemnila přez měnič na mínus pólu,někdy tomu zabránit nejde, ikdyž to nechceš.
JZ-50°/20xChaori 230<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar 225<davá2700W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 2025
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » ned úno 16, 2020 5:17 pm

mě jako ne-elektrotechnicky vzdělanému člověku chybí ta souvislost, proč zemnit nebo nezemnit pól baterie. Takže pokud někdo může krátce vysvětlit, dík za to.
Manuál říká toto:
4.6.1Detection of earth fault
Choosing how to earth the DC circuit is an important factor for the user's safety. Once the choice is
made, the VarioTrack can check the continuity or, on the contrary, the failure of the earth
connection (in the case of an IT system).

In case of failure of the earth connection, the equipment turns off and the LED (3) lights up indicating
a fault. A permanent message (requiring validation) is displayed on the RCC if present.
The parameter {10060} establishes the type of earth fault check to be carried out.
The earth fault check can be set to one of the following three types of earthing schemes, or
deactivated:
Negative battery pole earthed: In the VarioTrack the negative poles of the PV modules as well as the
battery are connected. If this option is chosen, the VarioTrack constantly measures the voltage
between the earth and the negative poles. If the measured voltage is greater than approximately
3V, the VarioTrack registers an error.
Positive battery pole earthed: The VarioTrack constantly measures the voltage between the positive
pole of the battery and the earth. If this voltage is greater than approximately 3V, the VarioTrack
registers an error.
Floating battery: This option should be used when none of the poles is connected to the earth. In this
case, the VarioTrack measures the voltage between the battery positive pole and the earth and
voltage between the battery negative pole and the earth. If one of the voltages is less than 3V, the
VarioTrack registers an error.
redcrown
 
Příspěvky: 665
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » ned úno 16, 2020 6:03 pm

parametr 10060 nechat v VT na no control
o tom pojednává toto nastavení v manuálu o VT
Předpokládám , že se tohle řeší (uzemnění nebo ne) pokud není součástí systemu např XTM.
milhaus
 
Příspěvky: 123
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » ned úno 16, 2020 6:10 pm

pokud je XTM , řeší se zem přes něj, pokud se nepletu ::rolleyes::
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
milhaus
 
Příspěvky: 123
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » ned úno 16, 2020 7:59 pm

Pokud to chápu dobře, v případě třífáz systému, se nastavují měniče stejně (1283Yes) ale potom si jede každý svým životem. Takže když je nastaven (1187, 1188,1599) správně, tak v případě že na dané fázi není zátěž, přejde daný měnič do stadby režimu. Jak se objeví zátěž dle % (1187) nakočí dle softstart duratio (1599) daná fáze.
Nemám osobně třífáz , ale očekával bych takové chování.
Nic horšího než , že nepřejde měnič do standby režimu, se nestane. Tady se nedá nic po... :-)


[quote="Lui"]Mám takú otázočku k studerom.
Vedel by mi niekto povedať,že ak sú zapojené tri meniče XTH do série,teda trojfázový systém,či sa dá spraviť také nastavenie,aby dve fázy z týchto troch boli v standby režime ?
milhaus
 
Příspěvky: 123
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » ned úno 23, 2020 4:44 pm

Pokud někdo zjistíte skutečné chování v zapojení 3f systému z hlediska usínání dvou nepoužívaných fází, budu rád za jakoukoli informaci. Čím dál tím víc mě zajímá zapojení 2xL1 + 1xL2 + 1xL3 v obsazení XTM 4000-48.
milhaus: jestli to dobře chápu, tak se nastavení parametrů týká vždy všech měničů stejně. Myslel jsi to tak, že se nastaví load search, na hlavní fázi nikdy nespadne do spánku a zbylé dvě ano?
díky
redcrown
 
Příspěvky: 665
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » ned úno 23, 2020 5:15 pm

Co znamená na hlavní fázi?
Každý měnič na každé fázi (L1,L2,L3)může přejít do režimu standby 1187. Dle zatížení dané fáze (když spotřeba klesne pod hodnotu 1187).
Mám známého ,ketrý má Studery na L2 a L3 v integral režimu 1283.
Zkusím to s ním otestovat.
milhaus
 
Příspěvky: 123
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod Lui » ned úno 23, 2020 5:21 pm

možem už potvrdiť presne
ked sú všetky 3 meniče zapojené na trojfázový systém a sú v standby režimu,tak spia to je jasné.
A ktorá fáza sa zobudí tá pracuje,zvyšné proste spia a ked nepracuje,tak ide naspeť do standby.
Cca 16kwp ::pv:: ,48V 7kAh Pb *batt* , 60V 758Ah Lion *batt* + 60V 198Ah Lifepo4 *batt* , 5xMPPT VT-80, 12kw menič , záloha-6Kw UPS-keby dačo :) , BMV-600S , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V Pb 1000Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 913
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » ned úno 23, 2020 6:47 pm

milhaus píše:Co znamená na hlavní fázi?
Každý měnič na každé fázi (L1,L2,L3)může přejít do režimu standby 1187. Dle zatížení dané fáze (když spotřeba klesne pod hodnotu 1187).
Mám známého ,ketrý má Studery na L2 a L3 v integral režimu 1283.
Zkusím to s ním otestovat.
Myslel jsem to tak, že na L1 by byly všechny 1f spotřebiče, čili skoro celý dům. Na zbylých dvou spolu s první by byly jen 3f motory. Proto jsem psal hlavní.
Tím by L2 a L3 skoro pořád spaly a vlastní spotřeba by byla minimální.
redcrown
 
Příspěvky: 665
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

PředchozíDalší

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'