Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 19, 2020 3:01 pm


Studer informacie

Regulátory Studer
PředchozíDalší

Re: Studer informacie

Příspěvekod brumlaj » pát srp 16, 2019 5:03 pm

2mobilik: teda chlape, Ty máš ale pech ;-) . Jinak aplikace bere data z měniče či z kloudu?
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2215
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm


Re: Studer informacie

Příspěvekod mobilik » pát srp 16, 2019 7:25 pm

Huraaa už to ide. Celý čas hľadám chybu u Studera a nakoniec je u mňa v routry....
Sice je appka slabucka, ale verim že do konca storočia to dajú dokopy ich rýchlosťou. :mrgreen:
Strašne málo dat a možnosťi je v tej appke...
mobilik
 
Příspěvky: 2117
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » pát srp 16, 2019 7:29 pm

Podle vseho ta apka nic vic umet nebude, protoze pisou ze ma slouzit k tomu aby si majitel mohl prohlednout stav svoji instalace, ale jen read only. parametrizaci ma delat QSP :-)
willcz
 
Příspěvky: 590
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm


Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » sob srp 17, 2019 9:48 am

tady pisou jaky ma ta apka cil:
The Studer Easy Monitoring APP is simple and doesn't allow to modify remotely the settings. With this philosophy, the installer can share the installation to its customers with peace of mind as there is no risks for the installation.

QSP je Qualified Service Partners, bylo to mysleno s nadsazkou, proste do toho nema bezny uzivatel co hrabat. apka je na to aby mohl sledovat jak to jede a chlubit se kamaradum v hospode :-)
willcz
 
Příspěvky: 590
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod brumlaj » sob srp 17, 2019 7:18 pm

willcz píše:tady pisou jaky ma ta apka cil:............ apka je na to aby mohl ----- chlubit se kamaradum v hospode :-)
Celkem přesná definice hospodsko-pivního poměřování si pindíků na jakékoli téma ;-)
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2215
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » úte zář 03, 2019 11:41 am

Začínám být zvědavý na next.
Citace z teaseru na fb:
A new powerful and flexible device integrating a three-phase inverter/charger, four MPPT solar inputs, a 3-phase AC-output, a 3-phase AC-input and a 3-phase auxiliary AC to be used as a second AC-output or AC-input.

na videu pak dva měniče v paralelní provozu berou z panelů 27kW a z toho tlačí asymetricky do sítě 22kW, do domu jde 5kW.

next.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
willcz
 
Příspěvky: 590
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » úte zář 03, 2019 7:56 pm

Já myslím že jedno je jisté, bude to stát bambilion.
redcrown
 
Příspěvky: 628
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy


Re: Studer informacie

Příspěvekod youda » stř zář 04, 2019 9:08 am

Ale vypadá to krásně, úplně uslintávám!
Jinak bambilion je moje oblíbená cena...ale pouze, pokud zastupuji stranu prodávajícího :lol:
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2414
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod ota » stř zář 04, 2019 9:55 am

Však on to pan Hitey King okopiruje a bude to za pytel rýže.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 1844
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » stř zář 04, 2019 8:53 pm

Otázka je, jestli Studer ještě jednou udělá stejnou chybu, že svěří výrobní podklady do rukou Číňanovi.
redcrown
 
Příspěvky: 628
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod ota » čtv zář 05, 2019 6:51 am

Tak to vím přesne jak to dopadne. Ve vývojových plánech bude inženýry červené a tučně napsáno : ZA ŽÁDNOU CENU NESOURCOVAT VÝROBU V ASII !!!
Ale pak na nějaké poradě přijde jakýsi kindrmanažer a rozhodne : V Šenženu nám to vyrobí o 5 Euro na měnič levněji a bude vymalováno.
Je to marný, je to marný, je to marný.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 1844
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » čtv zář 05, 2019 8:07 pm

Už jsem si myslel, že jsem tu tvou poslední větu psal já. Já ji totiž v praci denně opakují min. 5x.
redcrown
 
Příspěvky: 628
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod luge » čtv zář 19, 2019 8:43 pm

Ma original XTH tiez bluethoot,alebo to cinan pridal do klona?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
luge
 
Příspěvky: 645
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Studer informacie

Příspěvekod brumlaj » pát zář 20, 2019 3:28 am

Už z toho, že popisují XTH a na obrázku je XTM bych byl obezřetný. A já v textu čtu, že "můžete připojit blůtůt" nikoli že jej XTH v klonu má přidán. (nebo jsem nepochopil dotaz ;-) )
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2215
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod luge » pát zář 20, 2019 5:25 am

luge
 
Příspěvky: 645
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Studer informacie

Příspěvekod Lui » pát lis 22, 2019 9:32 pm

Mám takú otázočku k studerom.
Vedel by mi niekto povedať,že ak sú zapojené tri meniče XTH do série,teda trojfázový systém,či sa dá spraviť také nastavenie,aby dve fázy z týchto troch boli v standby režime ?
Totižto jeden menič pojde nonstop,ale dalšie dve (len pri strojoch) pojdu naozaj velmi zriedka,kedže trojfázové stroje nejdú každý deň,niekedy ani týždeň,ba ani dva týždne.
čítal som ten manuál(ale len v slovenskom preklade),ale takúto možnosť som tam nejako nepostrehol medzi možnosťami :|
A nato aby boli všetky nonstop natvrdo zapnuté,mi je to nanič,to by bolo strašne velká spotreba naprázdno :?
A zatial ani nato som neprišiel,či sa dá spraviť to,že by som tie dve fázy zapínal a vypínal podla potreby manuálne,ale bez vypnutia prvej fázy.
Nerád by som niečo pokazil,predsa sú to velmi drahé prístroje.
Cca 16kwp ::pv:: ,48V 7kAh *batt* Pb , 60V 758Ah + 80Ah *batt* Lion, 5 x MPPT VT-80, 12kw menič , záloha-6Kw UPS-keby dačo :) , BMV-600S , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V Pb 1000Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 892
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod brumlaj » pát lis 22, 2019 9:59 pm

Škoda že jsi se nezeptal o týden dříve. Na výstavě se jedni chvástali, že umí přes CAN adresovat a tím pádem i řídit každý měnič zvlášť. Tedy jestli jsem to pochopil správně tak "rozbijou" nadřazenost master měniče. Dělají to via PLC TECO, maj prý na to svoji knihovnu, to co je standardní v Mosaiku prý je velmi lowend. Ale začínají na cca. 1000 Éčkách, takže za mne je Kalousek jednička.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2215
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

PředchozíDalší

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'