Stránka 20 z 28

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: čtv zář 05, 2019 4:11 pm
od rege
zdravim, mam otazku na majitelov PIP5048MK
v rezime SBU funguje vsetko ako ma, ale skusal som co bude v zime, ked dam rezim SUB
moje zistenia:
ECO mod sluzi len na znizenie spotreby zo siete (grid) o vlastnu spotrebu menica, vtedy sa menic krmi z panelov alebo z baterky( zapnutie eco modu sposobi cvaknutie rele a prepnutie do bypassu, co na vstupe to na vystupe)
ONLINE mode sluzi na prisosavanie, ak je dostatocna vyroba z panelov, tak najprv nabija baterky, to co mu zostane posle do zataze a tym snizi prikon zo siete.ak su baterky plne, resp. je nabijaci prud obmedzeny tak to ide, ALE monitoring ICC mi ukazuje ze tlaci do siete nejaky maly vykon, cca -20 az -50W. merak mi ukazoval okolo 1,4A
viete to niekto overit ci su tam pretoky?

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: čtv zář 05, 2019 5:32 pm
od Vitek
ahoj rege.
měnič mám taky, přetoky nemá z principu mít nemůže. 1,4A při 50V je vlastní spotřeba. někde v mém vlákně jsem to řešil
icc mám taky ted jedu v režimu sbu... sub dám na zimu co panely nedaji dost stavy na krmení výkonových spotřebičů abych podržel nabitou baterku přes zimu

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: čtv zář 05, 2019 5:38 pm
od rege
tych 1,4 A som meral na AC vstupe,zial neviem zistit ci taha alebo tlaci. ICC ukazoval zaporne cisla, tak mi je to divne. mozes to prepnut na sub a vyskusat to?

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: čtv zář 05, 2019 5:39 pm
od Vitek
mužu neni problém
USB
USB.png

SBU
SBU.png


Rele cvakne ( spojí se N a N´ N výstup a N sítě) teda doufám.... youda by věděl...

Když přehodim USB na SBU nepřehodí se sám ( relé neodepne, musim odpojit síťové napájení)
pak to proběhne.

No tak snad sem ti pomohl...
Ale protože elektrarna je zapojena vidíš odběr a protože chčije je malý výkon...

Zdraví Víťa

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: čtv zář 05, 2019 5:43 pm
od rege
este dodam ze vyroba bola cca 730w, spotreba asi 315w a grid tych -50w

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: čtv zář 05, 2019 6:08 pm
od Vitek
to nevím ale na vstupu to má usměrnovač tzn do sítě to dodávat neumí, měnič má dvojitou konverzi.... Mrkni např na napětí jaké jsi měl na výstupu.... já teda režim bypass neposílal....

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: čtv zář 12, 2019 8:26 am
od dumi
je.mozne ze muj axpert na prazdno ma spotrebu 25W a pri zarizeni 1035W ma treba 150W? Nebo je spotreba porad stejna? Je narust linearni?

Diky

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: čtv zář 12, 2019 8:40 am
od Vitek
Ahoj nevim jaky konkretne maly axpert mas a s vykonem rostou ztraty na soucastkach a ventilacni ztraty... Takze za me ano. Konkretni cislo ale ted nemam....

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: čtv zář 12, 2019 8:42 am
od dumi
ja mam starsi model a ten ma opravdu cca 25W, mozna 35W at nezeru.

nicmene slo mi primarne o to jestli je nromalni ze pri vykonu cca 1000W je strata treba 120W coz by bylo 12%. neni to moc?

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: čtv zář 12, 2019 9:08 am
od marko250
88% účinnost je hodně v pohodě,Studer je v tu chvíli taky kolem 90%,jak to vypadá se skutečnou účinností některých měničů najdeš tady: viewtopic.php?f=44&t=2582&start=20

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: čtv zář 12, 2019 9:12 am
od NOPARasito
Účinnost prevodu nikdy nebude k 99%.
Nejsem si jistej ale Axpert ma ucinnost nekde mezi 85-90%

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: čtv zář 12, 2019 9:24 am
od Vitek
Ja teda nevim muzu zkusit s poradnou zatezi ale myslim ze muj pip 5048mk se dostava na 82 % vemu celkovou vyrobenou resp dodanou do baraku a vyrobenou. Zrejme se tam ale nejak nepocita s ucinnosti nabijeni a vybijeni coz u olova je mene nez 100 procent logicky...
Bylo by zajimave aby nekdo kdo ma kinga a lithium sem napsal spotrebovanou a PV energii. Ja mam 378 kwh load a 477 kwh na panelech. Coz dava tech 80 procent. Pak je tam jeste kolac 44kwh baterie... Coz nevim kam pricist nebot realne mereni nemam.. Jen axpert monitoring. Ten ale nejak zanedbava vlastni spotrebu tak asi tak.... Kdo k tomu neco m@a?

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: čtv zář 12, 2019 11:27 am
od kvako1
mě vychází spotřeba +/- 12kW týdně. nevím co to ale přesně měří a jak.
podle měření z icc mam na panelech výrobu o 12 kW vědší než spotřebu v baraku.
měřeno zatím jenom 5 týdnu vkuse. předtím jsem tam měl vypadky měření.
ale je ta spotřeba pokaždé kolem těch 12 kw +/- 500w týdně.
což by opravdu vychazelo na cca 25W za hodku na měnič.

to se mi ale nezdá. nevím co přesně to icc do toho zahrnuje. každopaně mě lítá spotřeba od 300W do 12kW podle toho co dělám..
3x pip5048Mg. liion baterie..
za 8 měsíc 405 load a 455 na panelech..

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: čtv zář 12, 2019 11:54 am
od josse
Záleží taky na FW v axpertu, měnili koeficient výpočtu vlastní spotřeby... Colomb a Weber to na svých stránkách (je to australské fórum?) vysvětlovali, odkaz tu někde je...

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: ned zář 15, 2019 9:31 am
od diablo007
Tak mi dneska u zapnutí watchpowerv mobilu nabehlo potvrzení k přístupu k poloze tak sem jako u všeho odmítl a ejhle pokud mu to nepovolim ani se nezapne takže krása

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: ned zář 15, 2019 9:35 am
od diablo007
Verze se teď zobrazuje 1.0.1.2

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: ned zář 15, 2019 10:45 am
od lzahradil
diablo007 píše:Tak mi dneska u zapnutí watchpowerv mobilu nabehlo potvrzení k přístupu k poloze tak sem jako u všeho odmítl a ejhle pokud mu to nepovolim ani se nezapne takže krása


A v čem je problém? Android má bohužel spoustu oprávnění společných. Takže pokud píšeš aplikaci a potřebuješ nějaké oprávnění co spadá do skupiny s polohou tak to tam prostě vyskočí aniž by v aplikaci s polohou cokoli bylo.
Svalně si vyzkoušej vypnout data, připoj se přes WiFi a tam si např Wiresharkem snifni provoz. A uvidíš zda aplikace něco někam posílá či ne.
I když by to k tomu nabádalo protože BT je do pár metrů, měl by výrobce přehled kde své výrobky má. Ale žádné lokalizační údaje se nikam neposílají

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: ned zář 15, 2019 11:24 am
od diablo007
lzahradil píše:
diablo007 píše:Tak mi dneska u zapnutí watchpowerv mobilu nabehlo potvrzení k přístupu k poloze tak sem jako u všeho odmítl a ejhle pokud mu to nepovolim ani se nezapne takže krása


A v čem je problém? Android má bohužel spoustu oprávnění společných. Takže pokud píšeš aplikaci a potřebuješ nějaké oprávnění co spadá do skupiny s polohou tak to tam prostě vyskočí aniž by v aplikaci s polohou cokoli bylo.
Svalně si vyzkoušej vypnout data, připoj se přes WiFi a tam si např Wiresharkem snifni provoz. A uvidíš zda aplikace něco někam posílá či ne.
I když by to k tomu nabádalo protože BT je do pár metrů, měl by výrobce přehled kde své výrobky má. Ale žádné lokalizační údaje se nikam neposílají

Pak mi zdel jediný technicky důvod proč po aktualizaci potřebuje oprávnění k přístupu k poloze? Za mne ne odinstaloval sem to a sehnal na netu původní verzi jen sem nenašel kde softu zakázat aby se aktualizoval tak uvidíme.

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: ned zář 15, 2019 9:07 pm
od j0hn
Zkus "Obchod Play", "Moje aplikace a hry", rozkliknout aplikaci, tři tečky v pravym hornim rohu, odšrtnout "Aut. aktualizace".

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: ned zář 15, 2019 9:33 pm
od diablo007
j0hn píše:Zkus "Obchod Play", "Moje aplikace a hry", rozkliknout aplikaci, tři tečky v pravym hornim rohu, odšrtnout "Aut. aktualizace".

Díky bylo to tam. Dřív sem to nastavoval přímo v mobilu u aplikace