Stránka 18 z 20

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: ned črc 21, 2019 4:40 pm
od nero
misto f. puhy zkuste :https://www.ebay.com/itm/IRFB4410ZPBF-1st-Transistor-N-MOSFET-unipolar-100V-97A-230W-TO220AB/292931892688?hash=item443419f5d0:g:VUoAAOSwZ6VcSY1w

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: ned črc 21, 2019 5:08 pm
od josse
Nechápu proč někdo kupuje tyhle součástky co mohou být kopie z ebay a Ali když to jde koupit levněji a jednodušeji a originál.

https://cz.farnell.com/infineon/irfb441 ... s%3ASearch

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: ned črc 21, 2019 5:38 pm
od hurvayz
volente píše:Nevíte jaké jsou mosfety ve 24V verzi?

Pro Tebe tam dali specialni na 30V :lol:

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: ned črc 21, 2019 5:45 pm
od volente
To asi ne, když MSXE může chodit až do 33V. Pravda nepíšou jak dlouho. :D

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: ned črc 21, 2019 6:01 pm
od NOPARasito
Jak jsem říkal, osobně si nemyslím, že Fety odešly na přepětí, ale díky podpětí překročí proud. Tohle se nám často stává u Siemensu regulátorů pro motory a jak vypne jedna fáze nebo padne komplet elektrika, jdou regly do kytek, ale nikdy z diagnostiky nebylo, ze systemu zaznamenano jakekoli prepeti na strane 3fazi do ER-modulu(dela z 3fazi 3*400V AC => 600V DC) a z 600V DC(take nikdy zadne prepeti) pak jsou dotovany regly pro motory.
Jak padne sit, padne 600V a pokud je v zatahu motor tak vystrili IGBT ktery jsou i na 1000V.
A to se bavime o profi stridacich (Siemens) pro CNC stroje, ktere pri vypadku napeti jdou kukat.
U me zkusenosti s Axpertem doslo taky odpojenim DC tudiz ubytkem napeti pri cca.500W spotřebě v domu k odstrileni FETU. Takze bych to tipnul, ze ti na to ani 100V Fety nepomuzou.
Ale dimenzovani je vždy lepsi nepodcenit.

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: ned črc 21, 2019 6:17 pm
od hurvayz
Je to možné.. ale vem si, že se zapne velký spotřebič na druhém měniči a to napětí taky spadne prudce dolů a nešvácne. Možná, že to nejde srovnávat s tím, když se nabíjí velké kondy. Chtělo by to nasimulovat a změřit. Je fakt, že když jsem někdy něco připojoval, tak to zaregistrovali i tristary blikáním diod a někdy zápisem do hodnot. Furt mě to vrtá hlavou. Každopádně si na to dám už pozor.

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: ned črc 21, 2019 6:45 pm
od rva
A nemůže být příčinou poruchy to, že připojením kondenzátoru dojde ke skokovému proudovému pulzu. Ten na parazitní indukčnosti silového vedení naindukuje napěťový pulz, který se dostane až někam na řízení fetů, kde je otevře proti sobě?

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: stř črc 24, 2019 10:11 pm
od hurvayz
Tak podařilo se mě po lichotkách, že je budu nadále nazývat Tajvanvi a né Čínani jednu desku madrbordu za 90 Trumpů letecky až k brance. Tak mám starou na pokusy jupíjéj.

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: stř črc 24, 2019 10:15 pm
od youda
Tvl 90? To je snad pod výrobní cenu. Vždyť i ty FETy a drivery co tam jsou, musej stát víc. Nebude to jenom navrtanej kuprexit? ;)

Hele, mám trochu hokej v tom, jak jsou teď ty problémy v Hong Kongu a jak to má Taiwan se vztahem s Čínou. Že Hong Kong je čínská provincie pod bývalou správou UK, to vím, ale jak je to s tím Taiwanem? Nedělá si tam Čína taky nároky?

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: stř črc 24, 2019 10:18 pm
od Madra
Dělá, považuje to od doby kdy se tam usadil generál Čankajšek (1945 -1946) za vzbouřenou provincii.

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: stř črc 24, 2019 10:25 pm
od hurvayz
Jj jak píše Madra dělá. Ale Taiwan se považuje za sólo. Trochu mě to připomíná Krym. Aspon z diskuze z místníma.

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: stř črc 24, 2019 10:28 pm
od hurvayz
Jenže já jsem uplatnil záruku a oni ji uznali. Taky jsem jim psal at mě vysvětlí oni, důvod selhání. Prej mě odpoví jejich inženýr.

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: stř črc 24, 2019 10:32 pm
od volente
No jo,ale zatímco Hong Kong jim VB dobrovolně vrátila na základě smlouvy,tak Thajvan je zatím mimo jurisdikci Číny, a doufám že to tak i zůstane.

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: stř črc 24, 2019 10:38 pm
od youda
hurvayz píše:Jenže já jsem uplatnil záruku a oni ji uznali. Taky jsem jim psal at mě vysvětlí oni, důvod selhání. Prej mě odpoví jejich inženýr.


No jestli jsi jim popsal celý průběh operace, tak jsem moc zvědavý, co se dozvíme. Ale opravdu.
A nakonec se ukazuje že ten MPP Solar vyřídí "placenou reklamaci" ještě lépe, než kdejakej českej eshop. Takže dobrý!

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: stř črc 24, 2019 10:58 pm
od hurvayz
:? Ví jen 30%pravdy ale psal jsem , že mám v DC jeste jeden menic. Taky jsem se ptal, pro pouzivaji soucastky s limitem na 75V a pár dalších vecí.

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: čtv črc 25, 2019 5:45 am
od mobilik
Tých 90 USD je len poštovné. Cena dosky nieje ratana, tu dali zdarma v pohode.
MPPsolar ma reklamačné oddelenie na úrovni. Už mi vyreklamovali aj zákazníkom odpaleny menič v pohode...

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: sob srp 10, 2019 8:28 am
od karas
Přemýšlím o koupi axperta (Axpert King 48V 5000W PF1) a mám dotaz, bude mi fungovat bez připojení 230v na vstupu, jen jako regulátor a měnič?

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: sob srp 10, 2019 9:19 am
od youda
Ano. Funguje i bez DS, tedy v plne ostrovnim rezimu. Staci mit panely a baterky.

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: pon srp 26, 2019 8:46 pm
od Tom_007
Pánové, taky vám Axpert hodně chladí? Přešel jsem z číny na 24V napětí a na Axperta 24/2000W. Mám ho umístěný v garáži, kde bývá tepleji cca o 5°C než venku. Dnes třeba kolem 32°C uvnitř. Zatím to testuji a chová se podle mě tak nějak divně, tak ho zatím každý den kompletně vypínám a zapánám a zatím nedělá caviky. Když jsem zkoušel 300W zátěž, rozjel se ventilátor, to chápu, bylo mu horko. Když jsem pak zátěž odpojil, dochladil se vypl ventilátor. Když jsem dneska vypl výstup vypínačem, začal chladit. Když jsem vypl vstup 230, tak chladit přestal. Když jsem zase zapl vstup 230, tak se chladič rozjel. Tak tomu moc nerozumím, když jsem na výstupu neměl nic zapojené. Když jede na baterie, tak horní plocha je celkem dost teplá. Je to normální a stává se vám to taky nebo může být někde vada?

Re: Axpert

PříspěvekNapsal: pon srp 26, 2019 9:45 pm
od KubisKV
Zdravím. Při vypnutí a zapnutí se ventilátory spouští, ale jen na určitou dobu. Pokud axpert nabíjí nebo má zátěž větší než cca 200w, tak ventilátor se spouští taky. Ventilátory jsou tam dva a taky by mohl mít regulaci otáček podle proudu. Tak bys měl upřesnit jak moc se točí a jak dlouho. Některé axperty mají ventilátor na nízké otáčky pusteny pořád i bez zátěže.