Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je ned črc 22, 2018 9:24 pm


Axpert mks 4000w a centrala

Měniče Axpert
Další

Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod xxxMZ » pon lis 17, 2014 6:35 pm

Caute. Moj axpert po druhej reklamacii v cine funguje na 100℅ vymenily celu zakladnu dosku.
no dnes som ale chcel dobit baterky cez centralu a nic ,na displeji blika indkacia pripojenie siete a menic pipa a ukazuje ac vstup 220V frekvencia 51
Menic nastaveny na prioritu zo siete vsetko nastavene jak ma byt, otazka ci je to nekvalitnym vystupom z centraly alebo ten menic nieje v poriadku zase alebo potrebuje cisty sinus na vstupe. Napriklad pracka mi na tu centralu nesla
Pripajal dakto axperta na centralu?
Ma stym dakto skusenosti
Ostrovny sistem bez verejnej siete, 33 x kaneka HB 110,regulator Mpp solar 40ACX 240V , Victron 1200va, Axpert mks 4000w, 210Ah trakcne baterie 48v
xxxMZ
 
Příspěvky: 6
Registrován: úte srp 05, 2014 8:29 pm
Reputation: 0

Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod Palča » úte lis 18, 2014 6:05 pm

Zdravím, ano, Axpert vyžaduje určitou kvalitu vstupního AC, pokud centrála nedává dostatečně kvalitní AC (hlavně kolísání frekvence vadí), tak se přes vstup nabíjet nedá. Jednodušší je už použít nějakou externí (auto)nabíječku, která bude vyzkoušená, že z centrály pojede.
Palča
 
Příspěvky: 48
Registrován: sob čer 25, 2011 7:44 pm
Bydliště: Přerov
Reputation: 4
 
  • 0


Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod abrams » úte lis 18, 2014 7:06 pm

Zdravím ,

... no jo , to je ale dost podstatný nedostatek , pokud byl zmíněný multi-měnič pořízen i kvůli zamýšlenému použití pro nabíjení aku již zakoupenou elektrocentrálou :( . Řešit toto pomocí dalšího klumpu jen proto že Axpert ohrnuje nos nad rozechvělejší sínusovkou by mne dost nas*alo :evil: . Řešit nějako výkonnou nabíječku s dalším systémem regulace kdy zapnout a kdy vypnout ... :uh: . Slabá nabíječka je na dvě věci , jak si vyzkoušel Admin ... 50,- Kč /1kWh el. :hell: .
Nebo koupit lepší centrálu ... ::facepalm::

Elektronům zdar *cloud* :x
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2159
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 226

Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod FRSO » úte lis 18, 2014 7:27 pm

abrams píše:Zdravím ,

... no jo , to je ale dost podstatný nedostatek , pokud byl zmíněný multi-měnič pořízen i kvůli zamýšlenému použití pro nabíjení aku již zakoupenou elektrocentrálou :( . Řešit toto pomocí dalšího klumpu jen proto že Axpert ohrnuje nos nad rozechvělejší sínusovkou by mne dost nas*alo :evil: . Řešit nějako výkonnou nabíječku s dalším systémem regulace kdy zapnout a kdy vypnout ... :uh: . Slabá nabíječka je na dvě věci , jak si vyzkoušel Admin ... 50,- Kč /1kWh el. :hell: .
Nebo koupit lepší centrálu ... ::facepalm::

Elektronům zdar *cloud* :x

Zdravím Abramsi, tak takový měnič bych asi taky nechtěl mít, ten by letěl pěkně daleko až by se mu narovnala i ta sinusovka, asi bude někde chyba ve výrobě.
FRSO
 
Příspěvky: 738
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm
Reputation: 31

Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod xxxMZ » stř lis 19, 2014 8:36 pm

No jednoducho som to dnes vyskusal, mam este okrem axperta aj 1200va viktron tak som supol vystup z viktronu do ac vstupu axperta a vsetko pekne funguje, hned sa prepol do rezimu siete a hned sa pustilo aj nabijanie.zaver je taky ze axpert potrebuje asi dost kvalitny signal na ac vstupe a mozno aj cisty sinus. Ak ma niekto moznost vyskusat axperta na centralu skuste to a dajte vediet, ci vobec je centrala na ktoru to pojde. Ja mam 2,5kw hiundai . menic som kupil ,najprv ma nas..al ked som zistil ze nanho nemozem napojit moje kaneka HB110 ,nevadi mam externy regulator a ted som zistil ze zabudovana nabijacka mi ce na prd lebo nejde na moju centralu a nemam verejnu siet, tak mam sto chuti zobrat sekeru a troska snim podebatovat ze jaky ma problem s centralou.
Asi ho supnem do inzeratu
Ostrovny sistem bez verejnej siete, 33 x kaneka HB 110,regulator Mpp solar 40ACX 240V , Victron 1200va, Axpert mks 4000w, 210Ah trakcne baterie 48v
xxxMZ
 
Příspěvky: 6
Registrován: úte srp 05, 2014 8:29 pm
Reputation: 0


Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod gupa » čtv lis 20, 2014 12:08 pm

A není potřeba pro Axpert AVR? Pokud má obvod který ohlídá to kolísání, je to dobrý. Vím o svářecích invertorech Selco, což je kvalita, a toto neumí. Jejich servis jásá nad objednávkama oprav, když si to svářeč neohlídá. A to jsou desetitisíce za opravy.
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1601
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 54

Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod mobilik » čtv lis 20, 2014 1:16 pm

Inak hmm, nepamatam si, ale v nastavenie axperta som videl nejake nastavenie, kde trebalo nastavit aku kvalitu vstupneho napatia ma este tolerovat. Urcite som to aj nastavoval. Treba pozriet do navodu, ci nahodou nieje hacik v tom. :wink:
mobilik
 
Příspěvky: 1683
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Reputation: 147

Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod ota » pát lis 21, 2014 11:08 am

V Axpertu se nastavuje kvalita pouze co se týká rozsahu vstupních napětí. V menu 03 a to buď v rozsahu 90-280V nebo 170 - 280V.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 1241
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko
Reputation: 180
 
  • 0


Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod abrams » pát lis 21, 2014 2:38 pm

ota píše:V Axpertu se nastavuje kvalita pouze co se týká rozsahu vstupních napětí. V menu 03 a to buď v rozsahu 90-280V nebo 170 - 280V.

Zdravím ,

... už sem si říkal , že by se daly nastavit různé jakosti elektřiny ... 1 class (+/- 2%) , 2 class (+/-5%) , 3 class (+/-10%) , 4 class (+/-20%) či 5 class (dva dráty píchutý do kupky hnoje :lol: ) :yes: .

Elektronům zdar *cloud* :?
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2159
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 226

Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod mobilik » sob pro 20, 2014 7:38 pm

Tak az dnes som konecne vyskusal napojit centralu na axperta a bezuspechu... :roll:
Mozno som aj ja nieco zle nastavil, ale mam pocit ze vsetko je dobre.

Nastartoval som centralu, axpert okamzite prisiel na to ze tam ma AC vstup, vysvietil ikonu a to je tak vsetko co spravil,nenabijal, nevypisal ziadnu poruchu ani nic.
Axpert na displeji ukazoval vstupne napatie 270VAC a okolo 55Hz. No nabijanie neslo.
Mal som nastavene ze ma akceptovat napatie od 170 do 280V, no aj tak nenabija... :roll:
Spravil som nieco ja zle, alebo mu vadi na frekvencia?
mobilik
 
Příspěvky: 1683
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Reputation: 147

Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod abrams » sob pro 20, 2014 7:54 pm

Zdravím ,

... to je ale krám :uh: ... a co zkusit zatížit centrálu nějakou ohmickou zátěží , třeba 500W topení či něco podobného - z nevelkých zkušeností s centrálama vím , že patřičnou kvalitu el. bývají schopny produkovat až při zátěži ... cca od 10% .
Nevím , je to asi další výstřel do tmy , ale nějak to přeci jít musí :wood: .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2159
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 226


Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod Frenky » sob pro 20, 2014 9:39 pm

mobilik píše:Axpert na displeji ukazoval vstupne napatie 270VAC a okolo 55Hz. No nabijanie neslo.
Mal som nastavene ze ma akceptovat napatie od 170 do 280V, no aj tak nenabija... :roll:
Spravil som nieco ja zle, alebo mu vadi na frekvencia?


Myslím si, že mu vadí ta frekvence. Ze zkušeností s UPS nesmí být rozdíl větší než +- 2 Hz.
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 630
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod brumlaj » ned pro 21, 2014 9:05 am

A to je jeden z důvodů proč mám raději zvlášť nabíječ, zvlášť regulátor, zvlášť měnič, zvlášť monitoring, zvlášť ukládání dat a .... ;-) zvlášť panely ;-) .... Prostě v dnešním světě, kde obchodník slíbí i to co nikdo na světě neumí vyrobit, ve výsledku je to pro mne menší psychická zátěž. Člověk jednodušeji otestuje u jednoduchého zařízení jeho základní funkce a obchodník se potom nemůže vymlouvat "ale já vám prodával měnič, ne nabíječku baterií, to NĚJAK vyřešíme". Ano jsem měkký, debaty na takto stavěné téma nedokážu rozchodit.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 1436
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm
Reputation: 89

Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod abrams » ned pro 21, 2014 10:08 am

Zdravím ,

... přesně tak , vše v jednom bývá na dvě věci - sice umí všechno , ale veskutečnosti ojediněle něco pořádně :uh: . V bledě modrým je to dnes s mobilama , teda smartfonama ... umí sice kupu věcí ale není nad jednotlivá zařízení (foťák fotí , kamera točí , mobil volá , počítač počítá ...) ze svého okolí neustále slyším jak se ty nový smartblbiny ser*u a nic nevydržej :hell: takže si držím "starý vykopávky" a "moderní" smárty míjím bez povšimnutí :lol: ... smějou se mi , ale já zase jim naoplátku když s tím smártem lítaj furt do servisů :lol: .
Jak ty Axperti a spol můžou pořádně fungovat , když v sobě mývají jen jedno trafo přez něž se mají konat všechny toky energií ? Dyť je to napalici :wall: . Akdyž už to nějak dokážou softwérově zprovoznit , tak stačí málo aby se to celý sesr*lo ::facepalm:: . Nevím jak Vy , ale jen co zase našetřím , seženu do foroty stejnej měnič co mi dodnes funguje , než na trhu budou jen ty smárty ::phocos-cx:: .

Elektronům zdar *cloud* / *sun* / *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2159
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 226

Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod Frenky » ned pro 21, 2014 10:44 am

S něčím co abrams napsal, souhlasím, s něčím nesouhlasím. Smart telefon mám asi třetí rok, jen to nechce kupovat první placku kterou vidím, ale chvíli číst a zkoumat. Já mám SAMSUNG S3 a jsem s ním celkem spokojen. Občas má nějaké mouchy, ale kdo je nemá. :-) Foťák od Olympusu (vykopávka) již ani nevím kde je, pořád je v něm vybitá baterka a pořád šoupat někam kartičku, která zase vyšla z módy. ... (telefon fotí líp) :D
Po hledání vhodných komponentů do FVE jsem nalezl STUDER. Mám od nich nejen střídač (nabíječka je součástí střídače) ale od předvčerejška i regulátor. Z důvodu průhlednosti dohledu jsem přešel s TRISTARA VT-60 na STUDER VT-80-ku.
Mám i malý střídač od Victrona (180W) a DC/DC měnič z 24V na 12V také od Victrona,
Preferuji tedy také raději oddělené komponenty. Pokud něco shoří, tak to není komplet a lépe se s tím zachází, měří, kombinuje a vylepšuje. (To mě na celé této technologii baví :lol: )

PS: Tristar bude po Vánocích na prodej
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 630
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod Stinger » ned pro 21, 2014 2:25 pm

Podle mě má ta centrála moc vysoké otáčky a proto i kmitočet takže to chce na ni najít nějaké nastavovátko :-)
Stinger
 
Příspěvky: 34
Registrován: ned srp 11, 2013 10:09 pm
Reputation: 0

Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod abrams » ned pro 21, 2014 4:07 pm

Stinger píše:Podle mě má ta centrála moc vysoké otáčky a proto i kmitočet takže to chce na ni najít nějaké nastavovátko :-)

Zdravím ,

drtivá většina centrál má Wattův odstředivý regulátor otáček , jež tahá za plynovou páčku karburátoru . Je to mechanická regulace +/- bus a také záleží na míře třesu konkrétního asijského dělníka jež to šteloval :lol: . Nepomůže-li připojení přiměřené zátěže pro stabilizaci a tak k nastartování nabíječky v Axpertovi , tak pak najít ten správný šroubek jímž se ladí otáčky motoru :repair: .
Navíc , na volnoběh je kvalita výstupní el. mnohem roztřesenější než při zátěži - bavíme-li se o klasických centrálách . Modernější invertorové jsou jiná liga ;) v nich se o kvalitu el. stará DC/AC měnič :idea: . Taky sou pěkně drahý :evil: .

Mobiliku , máš-li při ruce nějakou AC žárovku , zkus ji použít na tu centrálu - třeba se to nějak projeví ;) .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2159
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 226

Re: Axpert mks 4000w a centrala

Příspěvekod mobilik » ned pro 21, 2014 6:00 pm

DAkujem abrams, planujem zapojit na centralu kilowatovu spiralu a poritom si odsledujem frekvenciu na axperte ako sa to zachova, ked to vyskusam dam vediet. Ale to bude az po sviatkoch. :wink:
mobilik
 
Příspěvky: 1683
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Reputation: 147

Další

Zpět na Axpert

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'