Stránka 9 z 9

Re: měnič UPS Axpert

PříspěvekNapsal: pát čer 09, 2017 4:16 pm
od lzahradil
vim píše:
tomas píše:Na tyto měniče bez LF traf bych dával spíše fázovou regulaci s filtrem, je to taková jemnější regulace a bez blikání světel.


Ano. Každé fázové řízení je potřeba z principu opatřit odrušovacím fitrem. Jeden fázově řízený vytěžovač je zde.


Nekdo nejake zkusenosti s timto vyzezovacem?
Bylo by i nejake pcb? Nebo schema v eagle abych to nemusel prekreslovat?

Re: měnič UPS Axpert

PříspěvekNapsal: stř pro 06, 2017 6:32 pm
od ant555
Ahojte. Mám na AXPERT-a asi banálnu otázku. :)
Môže Axpert spúšťať elektrinu speť do DS ? (myslím si malý výkon, čo môže namerať elektromer...)
Ďakujem!

Re: měnič UPS Axpert

PříspěvekNapsal: stř pro 06, 2017 6:35 pm
od rva
Nemůže. Ani elektron.

Re: měnič UPS Axpert

PříspěvekNapsal: úte bře 06, 2018 2:33 pm
od rva
Přidávám manuál mppt Axpert MKS, protože to vypadá, že je více verzí a v některých se píše, že jsou jen pro polykrystal panely? musel jsem manuál rozdělit kvůli omezení velikosti.

Re: měnič UPS Axpert

PříspěvekNapsal: úte bře 06, 2018 3:35 pm
od mobilik
Neviem najst uz ten manual, ale dostal som ho ked som kupil axpert uplne prvy na chatu a tam to vyslovene pisalo. Kupoval som ho od SK firmy a mal som manual v Slovencine.
Ale pozeram do svojeho terajsieho manualu a uz to tam nepise, tak neviem ako to je...
Ale osobna skusenost mi naznacila ze z toho nic. Riesil som to tu na fore tiez v mojej teme. ;-)
Mam doma aj CZ manual a nepise to tam tiez...

Re: měnič UPS Axpert

PříspěvekNapsal: úte bře 06, 2018 5:09 pm
od youda
Mrknul jsem přímo na stránky Voltronicu a v manuálech Axperta MKS o tom, že by nechodil s některým uzeměným DC pólem, nepíšou. Není tam ani psáno, že by s Amorfy mohl být problém. Je tam jen taková krátká zmínka, že DC vstup se v žádném případě nesmí zkratovat s AC výstupem...což si lze vyložit více způsoby....například uzeměním jednoho DC pólu dojde k jeho zkratu na PE+N.

Naopak v manuálu k Infinisolaru (také Voltronic), o tom píšou hned na 1.stránce a celkem jasně: Povolené jsou jen Poly a Mono a v žádném případě nepřizemňovat žádný z DC pólů: http://www.voltronicpower.com/oCart2/fi ... 160420.pdf

Takže Axpert je asi vyjímka mezi meniči bez galvanického oddělení a jak mobilik ověřil - funguje bez kouřových efektů i s uzeměním jednoho z DC pólů :)
Mobilik - uzemnil jsi na tvých panelech + nebo - ?

Re: měnič UPS Axpert

PříspěvekNapsal: úte bře 06, 2018 5:55 pm
od mobilik
Minus pol som mal uzemneny.
Alento bolo asi len mesiac cca, potom som prisiel na to ze nenabija poriadne a kupil som regulator na amorfy. ;-)

Re: měnič UPS Axpert

PříspěvekNapsal: stř bře 07, 2018 7:10 am
od DanoP
Ale ten manual v odkaze je pre hybrid verziu nie pre off grid verziu!!

Re: měnič UPS Axpert

PříspěvekNapsal: stř bře 07, 2018 7:53 am
od youda
Protoze to je manual k Infinisolaru, kterej JE hybrid.

Re: měnič UPS Axpert

PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2018 5:39 am
od mobilik
Riesil sa tu kybosov vytazovac a vyhodenie menicov vytazovacom.
Mam zaujimavy poznatok. Na chate prevadzkujem menic PIP2424HS s vytazovacom a uplna pohoda.
V dome som prevadzkoval PIP2424HS s vytazovacom a pohoda.
Predal som menic kedze pomaly prechadzam na 48V a tak som prepojil cely dom na menic PIP4024HS co je 4kW verzia na 24V.
Tyzden to islo v pohode. A vcera 4x vypadok menica, stale chyba 55, co je DC napatie na AC vystupe.
Akoby 2,4kW menice nemali problem z vytazovacom a 4kW uz mali.
Co vy na to?
Sakra som nastvany, je tu niekto zdatny kto by mi poskladal ten fazovo riadeny vytazovac? Samozrejme nie zadaramo, ja na to nemam aby som solidne navrhol schemu plosneho spoja. :wink:
Som bez prebytkov... :-(

Re: měnič UPS Axpert

PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2018 10:38 am
od kybos
mobilik píše:A vcera 4x vypadok menica, stale chyba 55, co je DC napatie na AC vystupe.
Akoby 2,4kW menice nemali problem z vytazovacom a 4kW uz mali.
Co vy na to?

Zkus zatížit střídač odporovou zátěží s velkým příkonem (boiler) připojenou přes jednocestný usměrňovač (přes jednu diodu).Některé HF střídače by s tím teoreticky mohly mít problém. Vytěžovač spíná jednotlivé půlvlny v podstatě náhodně a mohlo by se stát, že při určité hodnotě přebytkového výkonu se zasynchronizuje se síťovou frekvencí a bude spínat jen v lichých nebo sudých půlvlnách, což je v podstatě jednocestné usměrnění. Mohlo by se zkusit pomoci tomu zafiltrováním přívodu napětí baterie k vytěžovači filtrem s vysokou časovou konstantou. Sice to asi zvýší flickering ale vytěžovač by mohl pouštět vždy několik period najednou a potom na několik period vypnout. Standardně je zapojení bez filtrace, aby se omezily mikrocykly baterie.
Může to také způsobovat rozdílná citlivost spouštěcích obvodů v SSR na jednotlivé polarity napájení (zkusit vyměnit SSR).
U LF střídačů jsem se s problémy se stejnosměrným vyvážením výstupu nesetkal.

Re: měnič UPS Axpert

PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2018 10:55 am
od rva
Už se to tu probíralo - u mého Axperta to dělalo taky

Re: měnič UPS Axpert

PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2018 11:07 am
od mobilik
Viem, ale nikde sa nepisalo ze 2,4kW menice stym problem nemaju.
Nechapem preco 4kW maju...

Kybos dakujem, pospekulujem uvidim. :wink:

Re: měnič UPS Axpert

PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2018 11:42 am
od rva
A co takhle před SSR hodit čtyřcestný usměrňovač? Zvládno by SSR vypínat v nule? Třeba by se zatěžování měniče lépe rozhodilo mezi kladné a záporné půlvlny.

Re: měnič UPS Axpert

PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2018 12:46 pm
od mati
Abych přidal vlastní zkušenost :
- provozuji kybosův vytěžovač s Axpert 2400 MKS Plus ( koupen u p.Kolaříka ) již dva roky pro 1200W topnou spirálu bojleru a zatím žádný problém ( ani žádné blikání LED či zářivek ).
- měl jsem ho i na měniči s modifikovaným sinem 1600W a taky nebyl problém - že by měnič protestoval
( odpálil jsem ho jinou vlastní blbostí - a po výměně fetů se již spolupráce vytěžovač+měnič dlouhodobě nedaří - ale to může být fake čínskejma tranzistorama ).