Že se ptáš zrovna Ty s Tvou patičkou nechápumopadzi píše:které konkrétní hybridní měniče to jsou? Díky

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon dub 12, 2021 8:37 am
Že se ptáš zrovna Ty s Tvou patičkou nechápumopadzi píše:které konkrétní hybridní měniče to jsou? Díky
solarni-panely.cz píše:Dále je třeba zajistit aby zařízení njak neovlivňovalo DS (takže ani žádné půlvny ven z baráku) to opět umí LF hybridní měniče - pokud jsou přifázované vždy teče 1/10 elektřiny směrem do baráku. Pokud tedy teče stále pouze jedním směrem logicky nemůže téct opačným a to platí pro všechny výkony měniče.
solarni-panely.cz píše:Asi mě budete opět kamenovatale neodpustím si to zde uvést znovu .. Jediné legální řešení je použít "prokazatelně glvanicky oddělený systém a to ne jenom jistícím nebo spínacím prvkem" jinými slovy použít měnič který oddělovací trafo má již v sobě a který umí v reálném čase a současně sčítat elektřinu ze sítě a z panelů/baterek.
JPT píše:Takže když bych to chtěl mít legálně, tak pak leda mít DS a zároveň ostrov dimenzovaný na letní provoz a buď 2x ročně to mechanicky přepnout a nebo při menší kapacitě baterek to přepínat mechanicky 2x denně ? nebo ani mechanický přepínač to neooddělí, tak jak si to zákon představuje ?
DS 230VAC
|
V
|
O------------------------>------------------------------> z DS ----O O---->-- spotreba
| / FVE / DS
| /
V +---[MENIC DCAC]----> z FVE ---O
| |
| |
+--O O-->[DOBIJEC BATERII]---->[BATERIE]<-------[REGULATOR]<-----[FVPANELY]
\
JPT píše:Takže když bych to chtěl mít legálně, tak pak leda mít DS a zároveň ostrov dimenzovaný na letní provoz a buď 2x ročně to mechanicky přepnout a nebo při menší kapacitě baterek to přepínat mechanicky 2x denně ? nebo ani mechanický přepínač to neooddělí, tak jak si to zákon představuje ?
gupa píše:Je spínací prvek zásuvka zástrčka a kousek kabelu v dimenzích hlavního jistícího prvku? Jinak napsáno barák na zastrčení do zásuvky? Viděl jsem to např. na mobilních domech nebo stavebních buňkách, takže nějak legálně by to mělo jít.
Frenky píše:Tady si "galvanické oddělení od sítě" kluci vysvětlují kapku jinak.
http://www.solar-is-future.cz/faq-gloss ... index.html
Já si osobně také myslím, že po fyzikální stránce, transformátor prokazatelně galvanicky odděluje oba obvody od sebe.
RRR píše:Co si představujete pod pojmem mechanicky přepnout?
JPT píše:Mechanicky jako ručně nějakým přepínačem DS / FVE. Ale to taky nevím jestli to ten přepínač oddělí galvanicky nebo ne.
Pořízeni FVE ještě neni aktuální, ale jen tak sonduju jak to teď vypadá a jestli to někdy půjde buď legálně a nebo zaručeně bez přetoků. Čistý ostrov nechcu.
gupa píše:Já mám teď přes zimu ostrovně napojen jen bojler co mi ohřívá vodu, má to své výhody mít odděleně měnič od energie z DS. No a v bojleru může být více zdrojů tepla.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Semrush [Bot] a 0 návštevníků