mypower.cz píše: Ad skryvani cisel a carovych kodu elektromeru, ktere tu padlo. A my se za neco stydime? My se neceho bojime? No to snad ne. To je prave ta oslovitost, diky ktere muze byt fotovoltaika zadupana do zeme. Ne my se nemame za co stydet! Jen at prijdou ... Kdo se stydi, necht zkratka nic nezverejnuje a necha si to pro sebe, schouli se v rohu a trepe se strachy a nechodi ani na mypower.cz. To ale preci my nejsme.

Zamyslel bych se, proč dopis na začátku neobsahuje adresáta. Dle mého je to informace zcela zbytečná a nesouvisí s tématem vlákna, proto není důvod ji zde vystavovat. Důvody proč skrývat čísla a čárové kódy elektroměrů jsou naprosto stejné. Jiná otázka je, že honzasl (nebo kdokoli jiný z nás, nemyslím to špatně) je třeba exhibicionista, a schválně zde umístil dohledatelný odkaz. Pak je otázkou oprávněnost cenzury, ale to já hodnotit nebudu, jen mi (ta cenzura) v tomto případě připadala jako ochrana uživatele před "svou vlastní blbostí". Jako člověk "dělající do počítačů" jsem uživatelům vysvětloval, že omezení přístupovými právy chrání také ty, kteří ta práva nemají, neb nemohou být účinně obviněni třeba na základě své vlastní blbosti. Ještě jeden příměr - admin jak jsem se kdysi dočetl také skrývá přístupy (IP adresy, porty ) na správu svých serverů - proč, když jsme otevřená společnost a přece se není čeho bát? Sám píše, že není právník a přesto bagatelizuje přítomnost "bugů" v legislativě. Klasická schizofrenie (prosím bez urážky, nemyslím to zle).
Nebát se ozvat a případně nést za to následky je něco úplně jiného, než se dostat do průseru zbytečnou žvanivostí (kniha gzichtů, výrobní číslo).
tomas píše:........Každopádně bych chtěl elektroměr který bude ukazovat spotřebu jak v kWh tak i přímo v Kč dle aktuální ceny na burze. Regulaci spotřebičů už bych si řešil vlastní cestou. Technicky to není problém, ale "špína" je tu strašně moc "zapraná". V řetězci by odpadlo spoustu budužkničemů a peníze by šli přes méně kapes a také by tak nešlo s lidmi manipulovat a lhát.
Jsi už o level dále, než já, mi by stačilo "svého již zaplaceného obchodníka" informovat za kolik má pro mne nakoupit. Pokud by se mu to nepodařilo, moje smůla. Vychází to z dnešního stavu, že se na burze obchoduje den dopředu. Ty již řešíš, že by elektroměr online zasílal požadavky na burzu v reálném čase a sbíral by energii z odchylek když obchodníci přestřelili s nákupem, nebo nečekaně vyšlo slunce, případně že kupuješ energii od solárníků, kteří právě nemaj odbyt a tak prodávaj klidně lacino, šak fůzní reaktor stejně jede, tak co. Řekl bych, že to je hudba daleké budoucnosti na rozdíl od mého přístupu, který je realizovatelný již dnes. Jen chtít. A i to by byl brutální posun dopředu.
Naposledy upravil brumlaj dne ned úno 01, 2015 11:32 am, celkově upraveno 1
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.