Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon dub 12, 2021 7:30 am


Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
PředchozíDalší

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod mypower.cz » ned úno 01, 2015 10:24 am

gupa píše:Simkarta a mobilní signál je snadno narušitelný, takže pořídit rušičku ihned a oficiálně požídat o normální měřič s číselníkem a bez dálkové zprávy.


Rusicky GSM v rukou fyzicke osoby dle me dostupnych informaci nejsou legal bez licence/povoleni. V podstate jakekoliv zarizeni vysilajici na licencovanych frekvencich bez licence neni legal. Tedy i rusicky vysilajici spektrum frekvenci. Rusicka by musela byt silnejsi nez samotny signal, aby signal nedosahl k prijimaci v rozumne sile kdy umime jeste odlisit alespon dva stavy (1/0) od šumu, coz by samozrejme zrusilo GSM treba v cele dedine.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4594
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod solárník » ned úno 01, 2015 10:27 am

Železná (ala Faradayova) klec okolo rozvodnice? :mrgreen:
solárník
 
Příspěvky: 1458
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod mypower.cz » ned úno 01, 2015 10:37 am

solárník píše:Železná (ala Faradayova) klec okolo rozvodnice? :mrgreen:


Leda tak, ale v tu chvili se samozrejme ozve ten "kontrolor", kteremu odecet prestane fakcit :))
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4594
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod solárník » ned úno 01, 2015 10:43 am

Ano to nemá smysl už od začátku. Změnil bych dodavatele a doufal, že mi dají jiný elměr. Určitá malá šance tam je. Nebo bych se přestěhoval na vesnici. Tam se mi většinu času na mobilu nepovede načíst ani stránku, jen co vyjedu 5km za město. Takže to GPRS moc nefachá. To je ale krajní řešení :mrgreen:

Ale určitě bych zkusil to fázové GreenBonO, než to celé překopat. Šance na úspěch je hodně vysoká. Hlavně ať to nedává do stejné rozvodnice k elektroměru.
solárník
 
Příspěvky: 1458
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod tomas » ned úno 01, 2015 11:14 am

brumlaj píše:
tomas píše:Já bych naopak chtěl hodinovou sazbu energie, odebíral bych energii dle ceny .........
Pán z ČEZu měl prezentaci na téma chytrých sítí. Prezentoval, že peníze z EU dokázali rozfofrovat na zdůvodnění, že chytrou síť ve formě HDO již zde máme od sedmdesátých let, takže její další rozvoj je u nás neekonomický. Po mém dotazu, jak mají otestovánu vlastnost, že si nastavím odběr energie (NT) na čas ve kterém cena klesne pod řekněme padesátník, Že obchodník bude dopředu vědět kolik energie pro "nízký tarif" a za jaké peníze má na burze shánět, tak pán najednou vypadal jako Mongol křížený s vyoranou myší. Nerozuměl o čem je řeč a vlastně ani nerozuměl nic o ekonomice a už vůbec o energetice. Zbořil jsem mu jeho poctivě připravený výplach mozků z mozkoven. Chudáci lidi co jsem tam s nimi byl, už z něj nedostali ani slovo na téma net metering, což jsem si neuvědomil že mělo být nosné téma diskuze s pánem. Tímto se účastníkům znovu omlouvám.


To máš pravdu. HDO v současné podobě a podmínek které tady nastavilo ERÚ slouží díky nedokončené liberalizace a unbundlingu k spíše k prasení sítě, aby více vydělali elektrárny (stejné firmy která ovládá i HDO) které mají monopol na dodávku systémových služeb.
Každopádně bych chtěl elektroměr který bude ukazovat spotřebu jak v kWh tak i přímo v Kč dle aktuální ceny na burze. Regulaci spotřebičů už bych si řešil vlastní cestou. Technicky to není problém, ale "špína" je tu strašně moc "zažraná". V řetězci by odpadlo spoustu budužkničemů a peníze by šli přes méně kapes a také by tak nešlo s lidmi manipulovat a lhát.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 2135
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod brumlaj » ned úno 01, 2015 11:16 am

mypower.cz píše: Ad skryvani cisel a carovych kodu elektromeru, ktere tu padlo. A my se za neco stydime? My se neceho bojime? No to snad ne. To je prave ta oslovitost, diky ktere muze byt fotovoltaika zadupana do zeme. Ne my se nemame za co stydet! Jen at prijdou ... Kdo se stydi, necht zkratka nic nezverejnuje a necha si to pro sebe, schouli se v rohu a trepe se strachy a nechodi ani na mypower.cz. To ale preci my nejsme.

:))
Zamyslel bych se, proč dopis na začátku neobsahuje adresáta. Dle mého je to informace zcela zbytečná a nesouvisí s tématem vlákna, proto není důvod ji zde vystavovat. Důvody proč skrývat čísla a čárové kódy elektroměrů jsou naprosto stejné. Jiná otázka je, že honzasl (nebo kdokoli jiný z nás, nemyslím to špatně) je třeba exhibicionista, a schválně zde umístil dohledatelný odkaz. Pak je otázkou oprávněnost cenzury, ale to já hodnotit nebudu, jen mi (ta cenzura) v tomto případě připadala jako ochrana uživatele před "svou vlastní blbostí". Jako člověk "dělající do počítačů" jsem uživatelům vysvětloval, že omezení přístupovými právy chrání také ty, kteří ta práva nemají, neb nemohou být účinně obviněni třeba na základě své vlastní blbosti. Ještě jeden příměr - admin jak jsem se kdysi dočetl také skrývá přístupy (IP adresy, porty ) na správu svých serverů - proč, když jsme otevřená společnost a přece se není čeho bát? Sám píše, že není právník a přesto bagatelizuje přítomnost "bugů" v legislativě. Klasická schizofrenie (prosím bez urážky, nemyslím to zle). ;-)
Nebát se ozvat a případně nést za to následky je něco úplně jiného, než se dostat do průseru zbytečnou žvanivostí (kniha gzichtů, výrobní číslo).
tomas píše:........Každopádně bych chtěl elektroměr který bude ukazovat spotřebu jak v kWh tak i přímo v Kč dle aktuální ceny na burze. Regulaci spotřebičů už bych si řešil vlastní cestou. Technicky to není problém, ale "špína" je tu strašně moc "zapraná". V řetězci by odpadlo spoustu budužkničemů a peníze by šli přes méně kapes a také by tak nešlo s lidmi manipulovat a lhát.
Jsi už o level dále, než já, mi by stačilo "svého již zaplaceného obchodníka" informovat za kolik má pro mne nakoupit. Pokud by se mu to nepodařilo, moje smůla. Vychází to z dnešního stavu, že se na burze obchoduje den dopředu. Ty již řešíš, že by elektroměr online zasílal požadavky na burzu v reálném čase a sbíral by energii z odchylek když obchodníci přestřelili s nákupem, nebo nečekaně vyšlo slunce, případně že kupuješ energii od solárníků, kteří právě nemaj odbyt a tak prodávaj klidně lacino, šak fůzní reaktor stejně jede, tak co. Řekl bych, že to je hudba daleké budoucnosti na rozdíl od mého přístupu, který je realizovatelný již dnes. Jen chtít. A i to by byl brutální posun dopředu.
Naposledy upravil brumlaj dne ned úno 01, 2015 11:32 am, celkově upraveno 1
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod gupa » ned úno 01, 2015 11:27 am

Toby mne zajímalo, kolik nebo jak může wattrouter dodávat v jakých "dodávkách" do sítě když funguje normálně. Jsou ty údaje o dodávkách z registru elektroměru známé?
Jestli Vám pomáhají informace z mypower.cz jako mně podpořte ho třeba dobrovolnou rychlou QR platbou. Pro 50,-, 200,-, 500,- a 1000,- podporu stačí kliknout na částku. Já za poslední rok 1x 200,-, 1x 50,-
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1737
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod tomas » ned úno 01, 2015 11:31 am

mypower.cz píše::)
Co je ale do oci bijici je to ze sam PRE v dopise rika, ze se jedna o vyrobnu bez licence. Neni prece zadna povinnost licencovat vyrobnu kdyz nedodavame do site.

Jenže ten přetok tam zřejmě nastal, takže PRE je v právu a odeslání takového dopisu také. Mohl být sice trochu jinak formulován ale o to v jeho případě ani tak nejde. Dodal do sítě, tak měl mít licenci. Také ho mohli třeba tři roky tajně sledovat a potom mu to spočítat najednou i s pokutami a dalšími nesmysly. Takové jsou bohužel v ČEZku zákony. Takže PRE bych nijak neodsuzoval mohli se k němu zachovat daleko hůře a je možné že jiní distributoři to budou řešit nepříjemněji.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 2135
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod mypower.cz » ned úno 01, 2015 11:33 am

brumlaj píše:
mypower.cz píše: Ad skryvani cisel a carovych kodu elektromeru, ktere tu padlo. A my se za neco stydime? My se neceho bojime? No to snad ne. To je prave ta oslovitost, diky ktere muze byt fotovoltaika zadupana do zeme. Ne my se nemame za co stydet! Jen at prijdou ... Kdo se stydi, necht zkratka nic nezverejnuje a necha si to pro sebe, schouli se v rohu a trepe se strachy a nechodi ani na mypower.cz. To ale preci my nejsme.

:))
Zamyslel bych se, proč dopis na začátku neobsahuje adresáta. Dle mého je to informace zcela zbytečná a nesouvisí s tématem vlákna, proto není důvod ji zde vystavovat. Důvody proč skrývat čísla a čárové kódy elektroměrů jsou naprosto stejné. Jiná otázka je, že honzasl (nebo kdokoli jiný z nás, nemyslím to špatně) je třeba exhibicionista, a schválně zde umístil dohledatelný odkaz. Pak je otázkou oprávněnost cenzury, ale to já hodnotit nebudu, jen mi (ta cenzura) v tomto případě připadala jako ochrana uživatele před "svou vlastní blbostí". Jako člověk "dělající do počítačů" jsem uživatelům vysvětloval, že omezení přístupovými právy chrání také ty, kteří ta práva nemají, neb nemohou být účinně obviněni třeba na základě své vlastní blbosti. Ještě jeden příměr - admin jak jsem se kdysi dočetl také skrývá přístupy (IP adresy, porty ) na správu svých serverů - proč, když jsme otevřená společnost a přece se není čeho bát? Sám píše, že není právník a přesto bagatelizuje přítomnost "bugů" v legislativě. Klasická schizofrenie (prosím bez urážky, nemyslím to zle). ;-)
Nebát se ozvat a případně nést za to následky je něco úplně jiného, než se dostat do průseru zbytečnou žvanivostí (kniha gzichtů, výrobní číslo).


Ale prd :) Nerozumime si... Proc bych se mel stydet za FVE, ktera nedodava do site a mam vse v poradku? No jen at prijdou. Kdyz udelaji neco zleho, tak ihned s tim ven a zburcovat masy. Masa dokaze udelat daleko vetsi tlak nez jednotlivec. Prikladem budiz tlak na politiky ohledne nedavneho zpoplatneni wifi - slo jen o zminku, ktera asi nahodou unikla ven. A co to udelalo za randal. Proste pred timto typem tlaku nema ani politik silu, protoze by okamzite padla vlada, ne-li dostalo par politiku od odvazlivcu asi i do obliceje. To si ani tihle mocni uz nedovoli, protoze sila proti nim stojici je proste vetsi... Pristupy k serveru - to je trosku jina liga.. Klice od bytu asi take nenechavame pred bytem. Ja nevim.. Srovnavejme srovnatelne. Ja se za svou FVE proste nestydim :) Nepovazuji to za neco spatneho, nelegalniho... Nicmene respektuji tomase jako druheho admina, ze elmer odstranil :) Jen jsem zkratka chtel podotknout ze bychom nemeli byt skrcenci a pred jakoukoliv "mafii" se okamzite ponizene skryt. To neni dobra cesta. Je to takove dosti submisivni. Ona "mafie" tak ziskava na sile.

BTW IP a porty jsou znamy :) IP mypower.cz i vsech slave serveru (sX.mypower.cz) je dostupna verejne z DNS, pouzivam SSH, port 22.. Najdete ho ale zavreny :) Pristup resim pomoci VPN, kde uz ho mam otevren.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4594
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod mypower.cz » ned úno 01, 2015 11:33 am

tomas píše:
mypower.cz píše::)
Co je ale do oci bijici je to ze sam PRE v dopise rika, ze se jedna o vyrobnu bez licence. Neni prece zadna povinnost licencovat vyrobnu kdyz nedodavame do site.

Jenže ten přetok tam zřejmě nastal, takže PRE je v právu a odeslání takového dopisu také. Mohl být sice trochu jinak formulován ale o to v jeho případě ani tak nejde. Dodal do sítě, tak měl mít licenci. Také ho mohli třeba tři roky tajně sledovat a potom mu to spočítat najednou i s pokutami a dalšími nesmysly. Takové jsou bohužel v ČEZku zákony. Takže PRE bych nijak neodsuzoval mohli se k němu zachovat daleko hůře a je možné že jiní distributoři to budou řešit nepříjemněji.


samozrejme pretok je pruser.. o tom zadna ..
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4594
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod brumlaj » ned úno 01, 2015 11:39 am

gupa píše:Toby mne zajímalo, kolik nebo jak může wattrouter dodávat v jakých "dodávkách" do sítě když funguje normálně. Jsou ty údaje o dodávkách z registru elektroměru známé?
Přečti si princip fungování onoho, nebo i GreenBona a bude Ti to jasné. Běžný elektroměr řeší každou půlvlnu, 4Q řeší až přetečení čítačů (třeba několik půlvln). A také jde o rychlost s jakou tyto udělátka reagují na změnu (např. vypnutí rychlovarné konvice). U licencovaných pár Wh nikomu žíly nerve, dodávat do sítě má povoleno případně za to dostane pár haléřů, ale nelicencovaní prostě narazili na zeď.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod gupa » ned úno 01, 2015 11:43 am

Podívejte, já to vidím podle odstavce v zákoně, který je nad tučným vyhrožování tak, že není jmenovitě dané, jestli "neoprávněnou dodávku do distribuční soustavy" má zajistit odběratel nebo dodavatel. Takže bych vinu viděl i na daném měřícím zařízení, které je,ale nekoná svou automatikou a dálkovou zprávou dodržet zákon a případnou zpětnou zakázanou neoprávněnou dodávku do distribuční soustavy okamžitě dle litery zákona odepnout v absolutní hodnotě, tz. okamžitě v bodu přetoku a zpětné připnutí po nějaké prodlevě. Obrátil bych vinu dle zákona na jejich neschopnost dodržet technickými prostředky zákon. Tak by došlo k doladění wattrouteru majitelem a nebylo by to tak rozebíráno. Pokud někdo chce inteligentní síť,tak s plnou inteligencí a ne s takovým mafiánským přístupem jak obrat malého odběratele.
Naposledy upravil gupa dne ned úno 01, 2015 11:56 am, celkově upraveno 4
Jestli Vám pomáhají informace z mypower.cz jako mně podpořte ho třeba dobrovolnou rychlou QR platbou. Pro 50,-, 200,-, 500,- a 1000,- podporu stačí kliknout na částku. Já za poslední rok 1x 200,-, 1x 50,-
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1737
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod solárník » ned úno 01, 2015 11:44 am

gupa píše:Toby mne zajímalo, kolik nebo jak může wattrouter dodávat v jakých "dodávkách" do sítě když funguje normálně. Jsou ty údaje o dodávkách z registru elektroměru známé?


Prostuduj si princip pulzní celovlnné regulace v nule pomocí SSR spínaného v nule.

Ta přímo spočívá v tom, že v čase kombinuje krátké dodávky do sítě s obdobím krátké spotřeby ze sítě v takovém poměru, že celkový vektorový (4Q) součet je (skoro nebo zcela) nulový. To je právě to úskalí, protože aby se to sečetlo správně (300W ven a 300W dovnitř je nula, velmi zjednodušeně řečeno) tak musíš mít 4Q vektorový elektroměr. Normální totiž bere vše jako spotřebu a nula po součtu nevyjde a ještě navíc to zaznamená dodávku do sítě.

EDIT: áá brumlaj mne předběhl.
solárník
 
Příspěvky: 1458
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod gupa » ned úno 01, 2015 11:51 am

No když může zpětný přetok uděla frekvenční měnič nebo plynule říditelný polovodičový nabíječ baterií, tak mne to zajímá, protože jestli jde o 0,01W přetok ve výši nělikolka watů, jde přeci vzít ty watty např žárovkou coby sepnutelná spotřeba ihned na fázi za elektroměrem. A třeba sepnutelný jako první před inicializaci a přifázování gridfree měniče.
Jestli Vám pomáhají informace z mypower.cz jako mně podpořte ho třeba dobrovolnou rychlou QR platbou. Pro 50,-, 200,-, 500,- a 1000,- podporu stačí kliknout na částku. Já za poslední rok 1x 200,-, 1x 50,-
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1737
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod brumlaj » ned úno 01, 2015 11:52 am

mypower.cz píše:Ale prd :) Nerozumime si...
Ale rozumime si, jen máme každý jinde práh co je podstatné a co bagatelní.
mypower.cz píše: Proc bych se mel stydet za FVE, ktera nedodava do site a mam vse v poradku?
V žádném případě stydět, jen jim neulehčovat situaci
mypower.cz píše:No jen at prijdou. Kdyz udelaji neco zleho, tak ihned s tim ven a zburcovat masy. Masa dokaze udelat daleko vetsi tlak nez jednotlivec.
Ano a větší masa dokáže dělat ještě daleko větší tlak
mypower.cz píše:.....To neni dobra cesta. Je to takove dosti submisivni. Ona "mafie" tak ziskava na sile........
Jenže je vyčůranější násobit naše počty než dojde k exemplárnímu průseru. Tedy získávat na vlastní síle než si protistrana troufne píchnout do vosího hnízda
mypower.cz píše:BTW IP a porty jsou znamy :) IP mypower.cz i vsech slave serveru (sX.mypower.cz) je dostupna verejne z DNS, pouzivam SSH, port 22.. Najdete ho ale zavreny :) Pristup resim pomoci VPN, kde uz ho mam otevren.
No vidíš, že skrýváš ;-) byl myšlen princip z důvodu porovnání.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod tomas » ned úno 01, 2015 11:55 am

solárník píše:Ano to nemá smysl už od začátku. Změnil bych dodavatele a doufal, že mi dají jiný elměr. Určitá malá šance tam je. Nebo bych se přestěhoval na vesnici. Tam se mi většinu času na mobilu nepovede načíst ani stránku, jen co vyjedu 5km za město. Takže to GPRS moc nefachá. To je ale krajní řešení :mrgreen:


Elektroměr se mění před dobou konce platnosti cejchu (tuším co 10let), potom se buď vyřadí (starý) nebo se dá na přezkoušení a nainstaluje se zas někomu jinému komu zase končí platnost cejchu. Další důvod proč se mění elektroměry je změna sazby, z jednotarifu na dvoutarif a naopak. Změna dodavatele u maloodběru nijak nenutí distributora ke změně elektroměru. A pokud tam hrozí přebytky, tak mu tam dají pro něj ještě nevýhodnější elektroměr. Zapomeň na to, že tam teď dostane mechanického Křižíka bez zpětné brzdy aby si mohl net-meteringovat.
Změnu elektroměru si může vynutit tím, že zpochybní jeho správnost měření. Pokud se ale chyba měření nepotvrdí, tak mu to všechno naúčtují.

Ty Inteligentní měřidla (AMM) umí komunikovat i po distribuční síti Power Line Communications (PLC) i přímo Ethernet, signál GSM není nutný.
například:
http://www.landisgyr.cz/product/landisg ... 350-meter/
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 2135
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod solárník » ned úno 01, 2015 12:03 pm

Už jsem si myslel, že se neozveš :mrgreen:. Už jsem psal, že na severu dávali u jednoho dodavatele normální elměr (ne, Křižíka opravdu už nedostane nikdo) a u jiného měnili automaticky za jiný typ. Proč netuším. Proto jsem napsal, cituji "Určitá malá šance tam je.".

to gupa:
SSR řídí asi takhle:
Obrázek

Když je období ON, tak sepne bojler a OFF rozepne. (proto lidem s Wattrouterem poblikávaj žárovky) Tudíž v období ON teče energie do domu a v období OFF teče ven z domu (protože střídače elektrárny to nemají kam utopit). Celkový vektorový součet za obě období se rovná nule resp. nastavené rovnováze v regulátoru. Poměr počtu půlvln sepnuto a rozepnuto se mění, aby bylo dosaženo celkové nulové spotřeby za ono období (lépe řečeno nastavené rovnováhy).
solárník
 
Příspěvky: 1458
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod gupa » ned úno 01, 2015 12:11 pm

SSR je pěkně nanic, pokud to je proudová vlna, tak to může být problém jak spotřebovat třebas 10kW čtvrtvlnu. Není nad klasickou časovou prodlevu před zapnutím a před odepnutím spotřeby.
Jestli Vám pomáhají informace z mypower.cz jako mně podpořte ho třeba dobrovolnou rychlou QR platbou. Pro 50,-, 200,-, 500,- a 1000,- podporu stačí kliknout na částku. Já za poslední rok 1x 200,-, 1x 50,-
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1737
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod tomas » ned úno 01, 2015 12:13 pm

Asi nejlepší možnost jak se vyhnout tem 4Q a inteligentním elektroměrům a zároveň nejlépe využít vlastní energii a regulaci přebytků je mít pouze jednu fázi. Nejlépe 1x25A ;)
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 2135
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Sám vyrobím, sám spotřebuji, zaplatím PRE.

Příspěvekod solárník » ned úno 01, 2015 12:16 pm

brumlaj píše:Běžný elektroměr řeší každou půlvlnu, 4Q řeší až přetečení čítačů (třeba několik půlvln).

Na tohle jsem se ptal přímo výrobce a ani on mi to nebyl schopen sdělit. Algoritmy se v průběhu času mění a od konkrétního elměru, na který jsem se ptal, už neměli tušení, protože konkrétní programátor už tam nepracoval :mrgreen:.

Nicméně mi výrobce sdělil, že ve směrnici EU je nařízená určitá doba integrace, kterou každý elměr musí provádět, než provede vyhodnocení. Mohli bychom to vyhledat ve zmiňované směrnici přesně, ale mám silné tušení, že ta nařízená doba byla i pro 1Q elměry delší, než jedna půlvlna. Každopádně by mne to zajímalo.

Ani fázové řízení nemůže být tak rychlé, aby reagovalo ještě v téže půlvlně. Takže pro úspěch s 1Q elměrem bych byl rád, kdyby jeho vyhodnocovací integrační doba byla aspoň lehce delší, aby se to fázově dalo uřídit bez ztráty panenství :mrgreen:.
solárník
 
Příspěvky: 1458
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

PředchozíDalší

Zpět na Legislativa a právo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'