Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte dub 20, 2021 5:32 pm
drama píše:Pozor, to že něco napíše nějaký úředníček neznamená, že to tak je. Ono tam totiž chybí třeba to, že ANO, ale pouze pokud.... jste registrovaný výrobce energie atp.
mypower.cz píše:Ostrovní provoz není na úrovni zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon) definován.
S pozdravem
O.Touš, ERÚ
Palča píše:"dále za elektřinu spotřebovanou zákazníkem v ostrovním provozu "
Pokud nejsi Filipe zákazníkem ČEZu nebo EONu, pak se to na tebe nevztahuje. Je potřeba, si vyjasnit opravdu tyto dva pojmy:
- kdo je povinen si obstarat licenci (musím mít licenci pro ostrovní systém se dvěma panely na chatě ?)
- jsem sám sobě zákazníkem, nebo zákazníkem distributora/operátora trhu když si vyrábím pro sebe ?
Je soukromá ostrovní fotovoltaická elektrárna na střeše rodinného domu, která nepobírá žádné dotace, žádný zelený bonus ani nedodává energii do distribuční sítě, kdy energie je akumulována v bateriích či ihned spotřebována, povinna platit poplatek 2,11 Kč/MWh (odpověď "ANO") či nikoliv (odpověď "NE")?
odpověď zní ANO.
střídač píše:Já toto zpoplatnění vítám.
Koncem roku bylo usilováno o založení sdružení, jež by právě tyto excesy mělo pranýřovat. Z anketních asi 37 souhlasících se nakonec našlo 6 lidí jež nenašlo společnou řeč a názor na fungování. Pro pořádek uvádím, že jsem odpadl první, neb jsem pochopil, že ono úsilí nikam nepovede, což se nakonec i stalo.
Takže, pokud se neumíme za svou svobodu porvat, nezbývá nám než sklonit hřbet a posluhovat vrchnosti jak si ona umane.
Jsem upřímně zvědav, kdy jako kolektiv pochopíme, že pokud nevytvoříme protitlak, tlak nás umačká.
SJM píše:V prvé odpovědi pana Touše ze 6.6.2013 je uvedeno: "...mypower.cz píše:> > včetně ostrovních provozů, které mají jako licencované subjekty stejné
> > povinnosti ..."
drama píše:Pozor, to že něco napíše nějaký úředníček neznamená, že to tak je. Ono tam totiž chybí třeba to, že ANO, ale pouze pokud.... jste registrovaný výrobce energie atp.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků