Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pon zář 24, 2018 11:19 am


Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Automatizace pomocí jednotek SDS, programování, logování, připojení, montáž senzorů, rady, tipy, návody, praktické poznatky, zkušenosti.
Další

Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod prochazka85 » čtv pro 05, 2013 5:36 pm

pratele s pomoci Frenkyho ktery mi zpristupnil SDS a tristar vam muzu rici ze se mi po 20 hodinach prace
podarilo zlomit komunikaci SDS s tristarem.

zatim teda umim "jen" nacitat Hi a Lo ale na dalsim uz se pracuje a to uz by nemelo byt tak tezke.
protoze pak uz to je jen matematika.
prochazka85
 
Příspěvky: 221
Registrován: ned kvě 20, 2012 8:20 pm
Reputation: 4

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod Frenky » čtv pro 05, 2013 5:56 pm

GRAAATUUULAAACEEEE :yes:

No gratulace velká a je vidět že máš naše solárníky hodně v lásce. Mám rád lidi, kteří se kousnou a neznají slovo to nejde. Velký obdiv a úctu. :celebrate1:
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 631
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod mypower.cz » čtv pro 05, 2013 7:30 pm

prochazka85 píše:pratele s pomoci Frenkyho ktery mi zpristupnil SDS a tristar vam muzu rici ze se mi po 20 hodinach prace
podarilo zlomit komunikaci SDS s tristarem.

zatim teda umim "jen" nacitat Hi a Lo ale na dalsim uz se pracuje a to uz by nemelo byt tak tezke.
protoze pak uz to je jen matematika.


Vyborna prace. Nedalo by se primet SDS aby data opet v nejakych intervalech zasilalo na mypower.cz ve stejnem formatu jako chodi data z aplikace? To by bylo uplne vyborne.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3291
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 168

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod prochazka85 » čtv pro 05, 2013 10:22 pm

mypower.cz píše:
prochazka85 píše:pratele s pomoci Frenkyho ktery mi zpristupnil SDS a tristar vam muzu rici ze se mi po 20 hodinach prace
podarilo zlomit komunikaci SDS s tristarem.

zatim teda umim "jen" nacitat Hi a Lo ale na dalsim uz se pracuje a to uz by nemelo byt tak tezke.
protoze pak uz to je jen matematika.


Vyborna prace. Nedalo by se primet SDS aby data opet v nejakych intervalech zasilalo na mypower.cz ve stejnem formatu jako chodi data z aplikace? To by bylo uplne vyborne.


problem je ten, ze SDS ze sve podstaty neumi pracovat s desetinama.
vsechny hodnoty ma vynasobene 100
tzn. na mypower nebudu schopen predavat ve stejnem formatu bude potreba jeste zaridit deleni na strane serveru
prochazka85
 
Příspěvky: 221
Registrován: ned kvě 20, 2012 8:20 pm
Reputation: 4

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod vata » čtv pro 05, 2013 11:12 pm

Zdravím, což o to, desetinná čísla vyřešíte takto:

a=1234; //12.34
predCarkou = a/100; zaCarkou = a%100;
echo ("uBat=", predCarkou, ".", zaCarkou, "V");

sice je to hnusný kód (nelze psát výrazy jako argumenty funkcí) ale funkční :)
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1351
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am
Reputation: 57

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod mypower.cz » čtv pro 05, 2013 11:28 pm

prochazka85 píše:tzn. na mypower nebudu schopen predavat ve stejnem formatu bude potreba jeste zaridit deleni na strane serveru


Nevidim v tom problem. Pridejme do http dotazu treba parametr ..&src=SDS&.. a server bude vedet jak parametry spravne interpretovat.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3291
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 168

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod prochazka85 » čtv pro 05, 2013 11:39 pm

@Vata: to by mohlo jit, dik za radu :)

Jinak co se tyce postupu, uz se mi to kompletne podarilo dodelat mam vytazene Vscale a hodnotu 38 (napeti bat)
a to vypisu na konzoli (za prispeni Vaty i s desetinym mistem)

takze tedka mi zbyva dodelat Iscale a nejake dalsi hodnoty a hlavne ten kod nejako ucesat.Zatim to je desne napraseny.

problem ktery jsem odsunul na pozdeji, ktery bohuzel bez packet capture asi jen tak nevyresim.
vec se ma takto, pokud z SDS pouziju http_get na nejaky server kde bezi apache tak mi obsah vrati bez problemu.
ovsem pokud identicky dotaz nasmeruju na tristar tak to nevrati nic. Jinymy slovy odpoved webserveru tristaru
je nejaka poskozena ze si stim SDS neporadi.
Takze jsem to vyresil nasledovne SDS se pta nejakeho serveru identickym dotazem jako by se ptal tistaru a ten server pouze preposle pozadavek na tristar a takhle to funguje, na primo bohuzel ne.

Kód: Vybrat vše
$path = '/MBCSV.cgi';
$query = (isset($_SERVER['QUERY_STRING'])) ? $_SERVER['QUERY_STRING'] : '';
$url = $scheme . '://' . $host . ':' . $port . $path . '?' . $query;
echo file_get_contents($url);


potreboval bych otestovat jestli se jedna o problem firmware Frenkyho SDS nebo je to problem tristaru
prochazka85
 
Příspěvky: 221
Registrován: ned kvě 20, 2012 8:20 pm
Reputation: 4

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod prochazka85 » pát pro 06, 2013 1:40 pm

Tak hotovo dokonano jest :)

SDS uz umi nacitat data z Tristaru
sds.jpg


tedka uz zbyva jen dokoncit par nepatrnych ukolu kde budu potrebovat pomoc:

1/poslani dat na mypower.cz
potreboval bych zridit testovaci ucet kam bych mohl posilat data

2/otestovani komunikace na jinym firmware.
Jak jsem se zminoval drive existuje zde urciti problem v komunikaci.
Takze pokud by se nasel nekdo kdo vlastni SDS a tristar, poskytnu mu jednoduchy programek na otestovani komunikace
mezi SDS a tristarem po lokalni siti.
prochazka85
 
Příspěvky: 221
Registrován: ned kvě 20, 2012 8:20 pm
Reputation: 4

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod Frenky » pát pro 06, 2013 2:54 pm

Mohu otestovat na druhem SDS-Macro a vyzkouset na mem ostrem uctu na mypower. Je jedno jestli udaje bude posilat MSTS aplikace nebo SDS-ko :-)
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 631
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod prochazka85 » pát pro 06, 2013 3:12 pm

prochazka85 píše:1/poslani dat na mypower.cz
potreboval bych zridit testovaci ucet kam bych mohl posilat data


tak data uz se vali na mypower.cz
GET /?fveid=SDSTEST&unix=1386342531&u_bat=26.62&i_bat=0.33&u_pv=27.48&i_pv=0.22

prosim o prideleni fveid
dekuji
prochazka85
 
Příspěvky: 221
Registrován: ned kvě 20, 2012 8:20 pm
Reputation: 4

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod prochazka85 » pát pro 06, 2013 3:22 pm

Frenky píše:Mohu otestovat na druhem SDS-Macro a vyzkouset na mem ostrem uctu na mypower. Je jedno jestli udaje bude posilat MSTS aplikace nebo SDS-ko :-)


OK zde je aplikace:
Kód: Vybrat vše
main
{

sys[77]=2;
sys[76]=1111;///tady nastavit port

http_get(192,168,1,251, '192.168.1.251','/MBCSV.cgi?ID=1&F=4&AHI=0&ALO=0&RHI=0&RLO=1');

echo(ram[0]);
echo(text[0]);

wait(2000);
}


je potreba nastavit spravnou IP adresu tristaru
nastavuje se dvakrat jednou s carkami a podruhe s teckami presne jak je to v prikladu

po nahrati do SDS by se mela na konzoli objevit
Kód: Vybrat vše
CONSOLE:

-1

-1
1,4,2,0,180
-1
1,4,2,0,180
-1
1,4,2,0,180

pokud tam uvidite ^^^ toto jedna se o uspech


ale pokud tam uvidite toto:
Kód: Vybrat vše
CONSOLE:

-1

-1

-1

-1


znamena to ze SDS s tristarem nekomunikuje, bud je spatne IP nebo port nebo neco uplne jineho.
prochazka85
 
Příspěvky: 221
Registrován: ned kvě 20, 2012 8:20 pm
Reputation: 4

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod Frenky » pát pro 06, 2013 3:26 pm

zobrazuje

Kód: Vybrat vše

CONSOLE:
-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1



To je špatné :|
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 631
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod prochazka85 » pát pro 06, 2013 3:52 pm

jeste bych bral jeden test preci jenom ty testujes dve ruzna SDS oproti identickem TS
takze pokud je problem s TS tak na nic neprijdeme
prochazka85
 
Příspěvky: 221
Registrován: ned kvě 20, 2012 8:20 pm
Reputation: 4

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod Frenky » pát pro 06, 2013 3:58 pm

OK jdu na to
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 631
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod Frenky » pát pro 06, 2013 4:01 pm

situace je stejna

Kód: Vybrat vše
CONSOLE:

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 631
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod vata » pát pro 06, 2013 8:50 pm

Jinak, doporučila bych updatovat firmware (SDS Macro) - ty loňské byly nestabilní, vlastní zkušenosti s veeeeelkým SDC programem, SDS se občasně restartovalo. S aktuálním FW zatím problémy nejsou. Při update pozor na uživatelskou komunikaci SDS během update FW...
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1351
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am
Reputation: 57

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod prochazka85 » pát pro 06, 2013 9:15 pm

Frenky píše:situace je stejna



mohl bys prosim zkusit jeste jednu vec, docasne nastav TS na port 80
a vyhod tenhle radek
Kód: Vybrat vše
sys[76]=1111;


na sds foru psali ze nejake drivejsi verze meli problem s jinym nez defaultnim portem.

a jak rika Vata, jestli nemas upgradovano, tak to urcite udelej.
a treb se tim vyresi problem se stabilitou jak jsem psal v SZ
prochazka85
 
Příspěvky: 221
Registrován: ned kvě 20, 2012 8:20 pm
Reputation: 4

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod Frenky » sob pro 07, 2013 8:45 am

Zkusil jsem pokus se změnou portu TS na 80, je to pořád stejné. Nefunguje to.

Kód: Vybrat vše
    CONSOLE:

    -1

    -1

    -1

    -1

    -1

    -1


V SDS se mi moc nechce firmware měnit, dle komunikace na fóru (měření energie) vata - tamější admin jsou nějaké potíže s novým fimware 301113. Já tam mám o fous starší 240313 a vše mi na tom funguje, tak bych nerad něco pokazil. Minule jsem se snažil upgradovat micro a musel jsem jej poslat zpět výrobci, protože se mi to nějak zaseklo a nešlo s tím nic dělat. Uvidím dám si silnější kafe a třeba se rozhudnu firmware v sds updatovat :lol:
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 631
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod Frenky » sob pro 07, 2013 9:00 am

vata píše:Jinak, doporučila bych updatovat firmware (SDS Macro) - ty loňské byly nestabilní, vlastní zkušenosti s veeeeelkým SDC programem, SDS se občasně restartovalo. S aktuálním FW zatím problémy nejsou. Při update pozor na uživatelskou komunikaci SDS během update FW...


Zeptal bych se na update firmware so SDS Macro, mám tam aktuálně firmware 240313 (soudě dle tohoto)
"Toto je verze hw SoC-ARM REV1 100Mbit DF9, ze dne 24.3.2013."

SDS firmware.png
SDS firmware


Zaregistroval jsem nějaké potíže viz

problem.png
vata problém


Myslíte, že to moje stávající firmware stačí na zdejší komunikační pokusy?
Na upgrade na nový firmware se mi moc nechce. Minule jsem byl tak šikovný, že jsem SDS-ko musel posílat zpět výrobci. Nerad bych pak řešil problém jak tam dát zpět ten firmware starý. Mám na CD pouze 290512 a betaverzi 040313. :eek2:
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 631
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: Vyčítání dat z MSTS pomocí SDS

Příspěvekod prochazka85 » sob pro 07, 2013 1:53 pm

Frenky píše:Myslíte, že to moje stávající firmware stačí na zdejší komunikační pokusy?
Na upgrade na nový firmware se mi moc nechce. Minule jsem byl tak šikovný, že jsem SDS-ko musel posílat zpět výrobci. Nerad bych pak řešil problém jak tam dát zpět ten firmware starý. Mám na CD pouze 290512 a betaverzi 040313. :eek2:


nedokazu odpovedet, toto by mel odpovedet nekdo kdo ma novejsi firmware a tristar.

jedna vec je jista, tvuj firmware se s tristarem naprimo nedomluvi, jedine pres opakovac tak jak to funguje tedka
prochazka85
 
Příspěvky: 221
Registrován: ned kvě 20, 2012 8:20 pm
Reputation: 4

Další

Zpět na SDS

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'