Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je úte led 23, 2018 12:50 pm


SDS micro light E

Automatizace pomocí jednotek SDS, programování, logování, připojení, montáž senzorů, rady, tipy, návody, praktické poznatky, zkušenosti.

SDS micro light E

Příspěvekod Peroslav » čtv črc 14, 2016 3:47 pm

Dobrý den,

koupil jsem si tento modul SDS micro light E
Připojil napájení a zastrčil kabel k počítači.
Na počítači nastavil IP adresu dle návodu 192.168.1.251

Ale pokud dám do prohlížeče IP adresu 192.168.1.250 nic se mi nezobrazí.
Zkoušel jsem i HW reset (zkratoval jsem RSTD svorky a zapnul na 10 sec napájení)
Stejně na dané IP adrese nic není.
Můžete mi prosím poradit co s tím nebo to mám hned poslat na reklamaci?
Dekuji moc Pepa
Uživatelský avatar
Peroslav
 
Příspěvky: 40
Registrován: čtv kvě 12, 2016 8:38 am
Reputation: 0
 
  • 0


Re: SDS micro light E

Příspěvekod gupa » čtv črc 14, 2016 7:39 pm

Aj maska a brána je dobře? Jestli to má nějaký reset tlačítko, tak to ještě zkusit vyresetovat. Nevím, vypadá to dle návodu jednoduše. Ještě mne napadá, jestli to nechce jen jednu z variant křížený nebo rovný zapojení kabelu s koncovkou rj45.
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1521
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 51

Re: SDS micro light E

Příspěvekod kodl69 » čtv črc 14, 2016 10:32 pm

Pokud je to propojený přímo k PC, tak to chce kříženej kabel, a nebo jednodušej zapojit to přes nějakej switch, ten má většinou autodetekci MDI/MDX a není problém.
ostrov 3000Wp ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2158
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 152

Re: SDS micro light E

Příspěvekod Peroslav » sob črc 16, 2016 9:21 am

AHoj, resetovaci tlacitko tam je a reset jsem provedl. Pripojil jsem to i pres svic a take to nejede. A ing kovarik na muj reklamacni email uz pres den neodpovida...Ach jo. co s tim? Dekuji za kazdou radu.
Uživatelský avatar
Peroslav
 
Příspěvky: 40
Registrován: čtv kvě 12, 2016 8:38 am
Reputation: 0
 
  • 0


Re: SDS micro light E

Příspěvekod kodl69 » sob črc 16, 2016 9:28 am

ještě bych zkusil jinej pc, a základní ověření života síťového zařízení, spusť si CMD a na příkazovou řádku napiš
ping 192.168.1.250
Máš v pc správně nastaveou masku podsítě na 255.255.255.0 ? to ostatní by při tomhle pokusu neměl být problém. kdyžtak pošli screenshoty obrazovky - jestli nevíš jak, napíšu.
ostrov 3000Wp ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2158
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 152

Re: SDS micro light E

Příspěvekod Peroslav » sob črc 16, 2016 5:41 pm

Ahoj jsem ajtak. Na ping to neodpovida.JAk pisi IP PC, MASKA je dle navodu.
Uživatelský avatar
Peroslav
 
Příspěvky: 40
Registrován: čtv kvě 12, 2016 8:38 am
Reputation: 0
 
  • 0


Re: SDS micro light E

Příspěvekod gupa » sob črc 16, 2016 11:12 pm

No nakonec mne napadá jestli to nemá natom propojovacím kabelu (konektoru) nějaký suchý spoj a zkusit tedy jiný. Nebo to zkusit propojit s jiným strojem pro vyloučení vady. Také to může být rušením, takže zkusit ten RJ45 kabel co nejkratší. Pokud je firewall propustný, OS nastaven na sdílení, tak by měl ping snad odpovědět. Co to je za OS? Ještě mne napadá jestli není nutné nastavit práva v OS k tomu propojení. Jestli není upravený seznam protokolů, fungující ovladač, atp..., jestli tomu nevadí obsazený port 80, Pro síťový provoz používám někdy wireshark, možná by to mohl ukázat více než ping
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1521
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 51

Re: SDS micro light E

Příspěvekod vata » pon črc 18, 2016 10:20 pm

Příležitostně se u některých kousků SDS potíž s konektivitou podle mých zkušeností vyskytuje, buď se to dá vyřešit HW resetem (provést reset podle návodu, pak SDS vypnout, propojku vyndat a zapnout), nebo jde o mechanický problém konektoru na některých modelech SDS - obzvláště kovový RJ konektor nejde zasunout až do zacvaknutí a je někdy nutné spojení zajistit seříznutou sirkou. Po prvotních problémech se ale prozatím každé SDS, které mi prošlo pod rukama, nakonec chytlo, a v běžném provozu pracuje bez potíží.
Pokud bude přece jen potřeba reklamovat, doporučuju obracet se přímo na výrobce (Laznet). Jsou tam rychlí a ochotní.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1325
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am
Reputation: 52

Re: SDS micro light E

Příspěvekod Peroslav » pon srp 01, 2016 12:24 pm

Tak nakonec to bylo tím, že dané SDS micro light E mělo defaultní IP adresu 192.168.0.253
Takže i po HW resetu to mělo 192.168.0.253

Je divné že ve všech mauálech je napsáno 192.168.1.250

Ale i tak díky všem za pomoc.
Uživatelský avatar
Peroslav
 
Příspěvky: 40
Registrován: čtv kvě 12, 2016 8:38 am
Reputation: 0
 
  • 0



Zpět na SDS

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'