Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je sob dub 21, 2018 3:01 am


Wattstatistiky dočasně OFF

Co je nového? Kam zmizely mé příspěvky? Co se změnilo?
PředchozíDalší

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod goodbie » ned bře 30, 2014 3:34 pm

no nevím já mám na mém měření pouze grafy ostatní co je pod grafem je nějak mrtvé :dontknow:
goodbie
 
Příspěvky: 933
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 35

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod mypower.cz » ned bře 30, 2014 3:37 pm

goodbie píše:no nevím já mám na mém měření pouze grafy ostatní co je pod grafem je nějak mrtvé :dontknow:


bude bude .. jedno po druhem :)) tedka delam jaríkovy wattstatistiky :)) pak musim resit neco jineho a pak zas mypower ...

Jen tak od cesty pro jarika .. predpokladam, ze wmen=imen*uaku ... ze jo ? :idea:
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3197
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 133

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod mypower.cz » ned bře 30, 2014 5:06 pm

BUG1: Kliknu na Napajedla, nastavim 2 dny a graf vykonu ve wattech. Kliknu na jinou FVE, kliknu zpet na Napajedla a mam 12h graf napeti. Nepamatuje si posledni nastaveni. Ted otazka jestli je to dobre nebo spatne. Asi spatne...

BUG2: Nastavim graf vykonu ve wattech, kliknu na graf, zobrazi se mi detail grafu, ale mereni napeti a 12H rozsah ..

Oba bugy spolu souvisi, na slave servery se neprenasi cookies, takze slave server nevi co je nastaveno a tak vraci default. Napeti a 12H. Spravim.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3197
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 133

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod PavelR » ned bře 30, 2014 5:24 pm

potencialni BUG3: kliknu na stav. zobrazi se seznam FVE klinknu nekam robrazi se data v lidskem formatu kliknu jinam zobrazi se toto : "DATA ubat=13,22&ibat=0,45&uarray=15,1&iarray=0,24&time=1396196479&charge_state=MPPT&power_out=5,93&power_in=3,63&ahc_daily=1,2&whc_daily=10&t_hs=23&t_rts=27"

Prohlizec firefox.
Dela to jeste nekomu nebo to je u me?

edit: dela to i v prohlizecich opera a maxthon. IE bojkotuju
PavelR
 
Příspěvky: 1671
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Reputation: 66

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod mypower.cz » ned bře 30, 2014 5:27 pm

tohle je vlastnost .. to jsou u tohoto typu mereni data, ktera prisly pri HTTP dotazu. Ale samozrejme slo by z toho udelat citelnejsi format ala microlog. Nejakou obarvenou tabulku :)
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3197
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 133

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod PavelR » ned bře 30, 2014 5:28 pm

aaaaha. ok beru zpet. :-)
PavelR
 
Příspěvky: 1671
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Reputation: 66

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod 007ToMMaS » ned bře 30, 2014 8:14 pm

Filip: skvelá práca :) trošku mi aj tie grafy chýbali ale určite nie som sám :) Mal by som otázku. Bolo by možné zlúčiť grafy z Lúky a Lúky2 do jedného grafu? ďakujem za odpoveď :)
007ToMMaS
 
Příspěvky: 842
Registrován: sob zář 15, 2012 7:53 pm
Reputation: 10

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod jarík » ned bře 30, 2014 9:16 pm

mypower.cz píše:Jen tak od cesty pro jarika .. predpokladam, ze wmen=imen*uaku ... ze jo ? :idea:


áno presne tak Filip
Uživatelský avatar
jarík
 
Příspěvky: 75
Registrován: úte zář 25, 2012 12:46 pm
Bydliště: SK
Reputation: 1

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod 007ToMMaS » ned bře 27, 2016 1:03 pm

Ahojte fungujú vám grafy? Mne nefungujú vôbec ani v chrome ani Firefoxe.
007ToMMaS
 
Příspěvky: 842
Registrován: sob zář 15, 2012 7:53 pm
Reputation: 10

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod Frenky » ned bře 27, 2016 1:06 pm

007ToMMaS píše:Ahojte fungujú vám grafy? Mne nefungujú vôbec ani v chrome ani Firefoxe.

Ani mne nefunguji asi budeme muset kontaktovat admina :mrgreen:
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 624
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod lzahradil » ned bře 27, 2016 2:58 pm

Frenky píše:
007ToMMaS píše:Ahojte fungujú vám grafy? Mne nefungujú vôbec ani v chrome ani Firefoxe.

Ani mne nefunguji asi budeme muset kontaktovat admina :mrgreen:


Vypada to ze umrel s5.mypower.cz. z toho me konkretne jedou grafy. Pokud ale touzite zobrazit grafy, skuste misto s5.mypower.cz pouzit s2.mypower.cz.
S3 hlasi problem se slave
FVE 3,74kWp [6x ShuttenPoly 260Wp@Axpert MSXE 2400W, 4x Kyocera 140Wp@EPSolar 4215BN(1), 2x EinnovaSolarline 270Wp@EPSolar 4215BN(2), 4x EinnovaSolarline 270Wp@Axpert MKS 2400W Plus], NiCd 920Ah@24V + Pb 375Ah@24V
lzahradil
 
Příspěvky: 203
Registrován: sob dub 11, 2015 1:28 am
Bydliště: Starý Plzenec, CZ
Reputation: 7

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod mypower.cz » ned bře 27, 2016 7:06 pm

Ano ano, omlouvam se, chcipa s5.mypower.cz, zrejme umira HDD. Ted je uplne vypnuty, protoze navic probiha jeho stehovani v ramci Zlina. Na s2.mypower.cz prozmenu vypadla replikace databaze, takze hlavni stranka ted neni schopna kreslit grafy, protoze takovy chybovy stav, kdy vypadnou vsechny slave nemam osetren. Lze ale i presto pouzit http://s2.mypower.cz/cmsdata/graphs/ jako nahradni reseni. Data jsou tahany z hlavniho serveru mimo replikaci a replikace zachvili pojede az presunu asi 4GB dat po siti a rozjedu znovu replikaci na s2.mypower.cz. Tak do hodinky. Pak se objevi grafy na hlavni strance mypower.cz a ja zacnu pracovat na znovuzprovozneni vsech slave serveru a nekterych i novych, ktere jsem mel v planu ale dosud nebyla prilezitost (potrebuji aby den mel aspon 48 hodin). Brno, server poskytnuty DreamHostingem, mozna se povede i serverik v Kutne Hore.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3197
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 133

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod mypower.cz » ned bře 27, 2016 9:50 pm

grafy na homepage uz jedou, s5 je dead, s2 je plne funkcni.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3197
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 133

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod Frenky » ned bře 27, 2016 9:59 pm

mypower.cz píše:grafy na homepage uz jedou, s5 je dead, s2 je plne funkcni.


Frenky děkuje i za ostatní solárníky. Taky bych potřeboval naklonovat čas nebo sebe. :D
Pravě jsem zjistil, že jsem při práci v rozvaděči nechal vypnutý měnič DC24/DC12 . :hell: Takže teď dobíjím 12V záložní *batt*
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 624
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod honzaL » pon dub 04, 2016 9:39 pm

mypower.cz píše:grafy na homepage uz jedou, s5 je dead, s2 je plne funkcni.


Zdravím admina,

Zaznamenal jsem dnes 4.4.2016 u watstatistik zajimave "zubatěni SUM grafu". Přitom ostatní grafy jedou asi bez problému.
Chyba se asi objevila i v tabulce výkonů. Mám tam o cca 10kWh méně než v samostatném grafu. Chyba možná může být i u mne, předěláváme totiž trochu systém měření na jiný počítač.

Jinak chválím dobrou funkčnost již téměř po 3 roky :yes: .
CEEG 15x230 Wp, 16xLiFePO 200 Ah, MS TS60A, MeanWell TS 3000, PLC Siemens,
honzaL
 
Příspěvky: 414
Registrován: pon kvě 21, 2012 10:33 am
Bydliště: Hradec Kráové
Reputation: 10

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod mypower.cz » úte dub 05, 2016 5:55 am

honzaL píše:
mypower.cz píše:grafy na homepage uz jedou, s5 je dead, s2 je plne funkcni.


Zdravím admina,

Zaznamenal jsem dnes 4.4.2016 u watstatistik zajimave "zubatěni SUM grafu". Přitom ostatní grafy jedou asi bez problému.
Chyba se asi objevila i v tabulce výkonů. Mám tam o cca 10kWh méně než v samostatném grafu. Chyba možná může být i u mne, předěláváme totiž trochu systém měření na jiný počítač.

Jinak chválím dobrou funkčnost již téměř po 3 roky :yes: .


Diky za upozorneni, spravim pri nejblizsi mozne prilezitosti.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3197
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 133

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod MareC3k » úte dub 05, 2016 7:50 pm

Uz ked sme pri tych statistikach... dnes 5.4.2015 su v pocitani kwh data zapocitane len do 10:00, od vtedy nezobrazuje ziadne hodnoty.. pricom grafy funguju a ukazuju cely cas bez problemov
6,8kWp (1,3kWp + 2kWp + 2,2kWp + 1,3kWp), 26V 450Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 8kW LF sinus menic PowerJack, PCM 8048+Tristar-MPPT-60A+Victron 150/35, Presov uLOG: http://s5.mypower.cz/fve-ulog2marec3k
MareC3k
 
Příspěvky: 326
Registrován: pát říj 05, 2012 7:37 pm
Bydliště: SK pri Presove
Reputation: 14

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod mypower.cz » úte dub 05, 2016 7:52 pm

MareC3k píše:Uz ked sme pri tych statistikach... dnes 5.4.2015 su v pocitani kwh data zapocitane len do 10:00, od vtedy nezobrazuje ziadne hodnoty.. pricom grafy funguju a ukazuju cely cas bez problemov


Ano ano, omluva, docasne do vyreseni vypnuto. Do konce tydne bude uz urcite opraveno, je to netrivialni problem. Bude to chtit par veci poladit. Pracuji na tom. Po oprave a znovuspusteni budou data zpetne dopocitany.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3197
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 133

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod lzahradil » úte dub 05, 2016 8:51 pm

A ja sem si rikal proc mi to ukazuje tak malo, kdyz graf vypada celkem slusne ;)
FVE 3,74kWp [6x ShuttenPoly 260Wp@Axpert MSXE 2400W, 4x Kyocera 140Wp@EPSolar 4215BN(1), 2x EinnovaSolarline 270Wp@EPSolar 4215BN(2), 4x EinnovaSolarline 270Wp@Axpert MKS 2400W Plus], NiCd 920Ah@24V + Pb 375Ah@24V
lzahradil
 
Příspěvky: 203
Registrován: sob dub 11, 2015 1:28 am
Bydliště: Starý Plzenec, CZ
Reputation: 7

Re: Wattstatistiky dočasně OFF

Příspěvekod mypower.cz » ned dub 10, 2016 8:02 pm

Wattstatistiky by mely byt uz ok vcetne grafu celkovych souctu (SUM graf). Nachvili bylo vypnute i poradi vytizeni FVE, uz by melo byt take ok.

Omlouvam se vsem kterym jsem nestihl dosud upravit grafy skrz bohuzel jine priority a mimo ne i potize se slave servery mypower.cz, ktere uz snad byly vyreseny, coz byla rovnez priorita.

Pri te prilezitosti jedna zajimavost. Data z mereni FVE za nekolik let, tedy napriklad u me asi od 2009, pak se pridavaly postupne dalsi FVE, jsou ted o objemu 5GB binarnich dat, tedy MySQL MyISAM úložiště. Kdyz obcas na nejakem slave serveru chcipne replikace (treba vypadek proudu) a je to automaticky zabaleno do archivu .TAR.GZ a odeslano z dostupneho funkcniho slave na slave s poskozenou replikaci, tak to ma zabalene 956MB, tedy celkem jeste zajimava komprese.

:))


Týmová práce mypower.cz:
Obrázek
Jaro léto podzim zima, v každé době je nám príma,
Jen ty zimy jsou poněkud slabší. ::popcorn::
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3197
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 133

PředchozíDalší

Zpět na Novinky na fóru

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'